Ευχάριστα νέα για την Έλενα Παπαρίζου - Η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ανακοινώθηκε επιτέλους!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ευχάριστα νέα για την Έλενα Παπαρίζου - Η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η Έλενα Παπαρίζου και ο Νίκος Παναγιωτίδης δημιούργησαν τον Απρίλιο του 1999 τους ANTIQUE, και μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών κατάφεραν να διαπρέψουν σε όλη τη Σκανδιναβία (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία), την Ελλάδα, την Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Κύπρο, χτυπώντας τις πρώτες θέσεις τόσο στα επίσημα charts πωλήσεων όσο και στα ραδιοφωνικά airplay.

Φέτος, 19 χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, η Έλενα Παπαρίζου συναντάει ξανά δισκογραφικά τον Νίκο Παναγιωτίδη με αφορμή μια σειρά από καλοκαιρινές συναυλίες στη Σουηδία, και διασκευάζουν το «Τι Τι» (για το οποίο είχαμε δει ένα μικρό teaser) την ελληνική έκδοση του “Didi” του Khaled το οποίο ακούσαμε αρχικά στα ελληνικά από τον Γιώργο Αλκαίο το 1992, σε στίχους της Εύης Δρούτσα. Το τραγούδι αναμειγνύει τους ανατολίτικους ήχους με την δυτική pop, όπως ακριβώς έκαναν και τα πρώτα τραγούδια των ANTIQUE “Opa Opa” (επίσης δια χειρός Γιώργου Αλκαίου) και «Δυνατά Δυνατά».

Το remake του «Ti Ti» που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming πλατφόρμες, επιμελήθηκαν οι C&N Project, οι μουσικοί παραγωγοί οι οποίοι δημιούργησαν τους ANTIQUE το 1999.

Το τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου και του Νίκου Παναγιωτίδη

Οι δηλώσεις της Έλενας Παπαρίζου και του Νίκου Παναγιωτίδη για τους Antique

«Έχω ετοιμάσει πάρα πολύ ωραία πράγματα. Κάτι που ήθελα και όχι μόνο εγώ, γιατί δεν είμαι μόνη μου σε όλο αυτό το πράγμα. Κάτι που ήθελα να συμβεί πριν από δύο χρόνια και ήταν να ξαναενώσω τους Antique! Και όντως ξαναενώνονται οι Antique μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Πάντα ήμασταν σε επικοινωνία, διαλέξαμε και ποιο τραγούδι θέλουμε να κάνουμε, μας ξανακάλεσαν στη Σουηδία για να κάνουμε μια περιοδεία φέτος το καλοκαίρι και ξαναενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη τον αγαπημένο μου παιδικό φίλο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό», είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Παπαρίζου.

Από τη μεριά του ο Νίκος Παναγιωτίδης είπε: «Στην Ελλάδα με φέρνει ξανά μια φωτογράφιση που μας βρίσκεται εδώ και έχουμε κάνει μια συνεργασία με την Έλενα. Θέλουμε να κρατήσουμε τον ίδιο ήχο και το ίδιο θέμα που είχαμε τότε σαν Antique».

Λίγα λόγια για τους Antique

Οι Antique ήταν ελληνικό συγκρότημα προερχόμενο από την Σουηδία που συνδύαζε την ελληνική ποπ μουσική και τα λυρικά ποιήματα με έναν σκανδιναβικό/λαϊκό χορό. Το συγκρότημα αποτελούνταν από την Έλενα Παπαρίζου και τον Νίκο Παναγιωτίδη. Και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες γονείς. Το 2001 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι (I Would) Die For You, το οποίο διαθέτει αγγλικό και ελληνικό στίχο, σε στίχους και μουσική των Φωτεινή Χατζηχριστάκη, Νίκου Τερζή και Αντώνη Παππά, όπου κατέκτησαν την τρίτη θέση.