«Δεν μπορούσα να ανασάνω, ξυπνούσα και...» - Η Μαρία Διακοπαναγιώτου για το σοβαρό πρόβλημα που πέρασε

«Ένας άνθρωπος που έχει διαγνωστεί με αγχώδη διαταραχή, υπερσκέφτεται»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν μπορούσα να ανασάνω, ξυπνούσα και...» - Η Μαρία Διακοπαναγιώτου για το σοβαρό πρόβλημα που πέρασε

Η υπερταλαντούχα Μαρία Διακοπαναγιώτου κάθισε το απόγευμα της Δευτέρας 11/4 στον καναπέ του Στούντιο 4 και μίλησε για όλα, όμως μεταξύ άλλων στάθηκε λίγο περισσότερο και αναφέρθηκε στη, πολύ δύσκολη περίοδο που βίωσε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Μαρία Διακοπαναγιώτου

«Ένας άνθρωπος που έχει διαγνωστεί με αγχώδη διαταραχή, υπερσκέφτεται. Είμαι άνθρωπος που μέσα στην καραντίνα πέρασα αυτή τη διαταραχή. Τώρα είναι καλύτερα αλλά οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω στρες από το κανονικό, σωματοποιούν πράγματα, φοβούνται πολύ εύκολα. Αυτά είναι κάποια συμπτώματα. Εγώ, ας πούμε, υποφέρω από πονοκεφάλους, ιλίγγους, διαταραχή μνήμης αδιανόητη. Δηλαδή, εκεί που σου μιλάω μπορεί ξαφνικά κλακ… Παθαίνω κάτι τέτοια. Τον εαυτό μου φοβάμαι», είπε η Μαρία Διακοπαναγιώτου και εξήγησε:

«Κλείστηκα στο σπίτι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς. Είναι σαν ένας αθλητής που τρέχει και ξαφνικά σταματάει. Κάτι θα συμβεί. Ήταν πολύ δύσκολα. Ήθελα το χέρι της μαμάς μου για να κοιμηθώ γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να ανασάνω. Ξυπνούσα το πρωί και ήταν μαυρίλα, κόλαση, μαρτύριο. Φοβόμουν τα πάντα, είχα τρεις μήνες εμβοές, άκουγα μια συγκεκριμένη συχνότητα. Αυτό ήταν κόλαση».

«Άρχισα να κάνω διαλογισμό, άρχισα να κάνω πράγματα που δεν τα είχα ξανακάνει και άρχισα να προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να μη φοβάμαι και να μην υπερσκέφτομαι. Πήγα στον ψυχίατρο», εξομολογήθηκε η Μαρία Διακοπαναγιώτου.

«Μου έλεγαν ‘πώς τολμάς και κάνεις διαφήμιση με τέτοιο στόμα και μύτη;»

Στην κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα μίλησε το πρωί της Πέμπτης 17/3 η Μαρία Διακοπαναγιώτου. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην εργασιακή βία που έχει υποστεί και τα σκληρά σχόλια που έχει ακούσει.

«Έχω βιώσει εργασιακή βία κυρίως από γυναίκα, επειδή γέλαγε ο κόσμος μαζί μου και δεν της άρεσε. Θαυμάζω πολύ τα κορίτσια που βγήκαν και μίλησαν για το #Metoo.

Έχω γεννηθεί με αγχώδη διαταραχή, όχι με νευρά. Την ‘άκουσα’ πολύ στην καραντίνα, πήγα στον ψυχίατρο. Δεν κοιμόμουν, φοβόμουν να βγω από το σπίτι μην πάθει κάτι το σκυλί μου. Ήταν δύσκολα που μεγάλωσα μόνο με τη μητέρα μου. Όταν ήμουν μικρή δε χαιρόμουν που είναι νέα, γιατί την κοίταγαν όλοι. Με τον μπαμπά μου δεν έχω πολλές σχέσεις, δεν έχω κάποιο πρόβλημα, έχει κάνει τη δική του οικογένεια.

Έχω δεχθεί πάρα πολλά αρνητικά σχόλια και ειδικά τότε με τη διαφήμιση. Μου έλεγαν ‘πώς τολμάς και κάνεις διαφήμιση με τέτοιο στόμα και μύτη;’», ανέφερε η ηθοποιός.