«Ήταν αυταρχικός δεν έπεσα από τα σύννεφα με...» - O Ορέστης Τζιόβας για Φιλιππίδη

«Στη συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη υπήρχε αλαζονεία»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Ήταν αυταρχικός δεν έπεσα από τα σύννεφα με...» - O Ορέστης Τζιόβας για Φιλιππίδη

Το πρωί της Τρίτης 12/4, ο ταλαντούχος ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, έδωσε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα και μίλησε για διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή του. Μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε περισσότερο στις δύσκολες οικονομικά περιόδους που έχει περάσει, στο κίνημα metoo, στο λόγο που ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, αλλά και την πρόταση που δέχτηκε για την τηλεόραση.

Οι δηλώσεις του Ορέστη Τζιόβα για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

«Φυσικά και υπήρχαν περίοδοι που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο για δουλειά. Υπάρχει οικονομικός ανταγωνισμός, άνθρωποι που δέχονται δουλειές με λιγότερα χρήματα. Βγαίνουν συνεχώς νέοι ηθοποιοί.

Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να τα παρατήσω, αλλά την αγαπάω αρκετά αυτή τη δουλειά. Όταν μένεις από χρήμα ξαφνικά, ψάχνεις και κάνεις κάτι άλλο. Έχω δουλέψει πολύ στην εστίαση και πριν 3 χρόνια δούλευα στην κουζίνα ενός μαγαζιού με φαγητό», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Ο Ορέστης Τζιόβας είπε στη συνέχεια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν αυταρχικός, για αυτά που κατηγορείται δεν είχα άμεση εικόνα αλλά δεν έπεσα και από τα σύννεφα. Δεν υπήρχε καλή εικόνα για εκείνον.

Στη συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη υπήρχε αλαζονεία, ήθελε να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει. Ήταν χειριστική η συμπεριφορά του. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλοι ηθοποιοί που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν γίνει γνωστές και δεν έχουν καταγγελθεί».

Κλείνοντας, είπε: «Πρόσφατα ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, για να μιλάω και να μοιράζομαι. Δε μου έχει γίνει πρόταση για κάποιο σόου, θα με ενδιέφερε η παρουσίαση. Μου έχει γίνει πρόταση για να παρουσιάσω τηλεπαιχνίδι στην Κύπρο, μου ταιριάζει, είμαι αρκετά επικοινωνιακός, έχω χιούμορ πιστεύω θα μου ταίριαζε η αλληλεπίδραση με τον κόσμο».

«Δικός μου άνθρωπος είχε ερωτική σχέση με τον Λιγνάδη και…»

Συνέντευξη στην On Time παραχώρησε ο Ορέστης Τζιόβας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία του με την Δημήτρη Λιγνάδη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τη δίκη του, αποκαλύπτοντας πως ένας κοντινός του άνθρωπος είχε ερωτικές σχέσεις με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

«Είσαι παιδί του Εθνικού Θεάτρου, πως ένιωσες όταν είδες τον πρώην διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη με χειροπέδες – με τον οποίο μάλιστα παίξατε μαζί στο “Μάκμπεθ” – να κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα και θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη σε λίγες μέρες;

Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Πάντα υπήρχε ένα σούσουρο γύρω από αυτό το όνομα και είχα και άνθρωπο δικό μου ο οποίος είχε ερωτική σχέση με το εν λόγω άτομο και 15 χρόνια μετά κουβαλούσε ένα βαρύ φορτίο στην πλάτη του γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Χαίρομαι γιατί μιλάνε οι άνθρωποι γι’ αυτά που τους συμβαίνουν και δεν φοβούνται.

Δημήτρης Λιγνάδης Ορέστης Τζιόβας

Έχεις παίξει και με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος επίσης βρίσκεται στη φυλακή για να λογοδοτήσει σύντομα κι αυτός στη Δικαιοσύνη. Έχεις πει ανοιχτά ότι αντιμετώπισες από εκείνον αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Τώρα πλέον είναι πασίγνωστο. Ήταν “κοινό μυστικό” η κακή συμπεριφορά του Πέτρου. Τώρα όσον αφορά τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, ούτε εκεί έπεσα από τα σύννεφα… Άμα λάβω ως δεδομένα την αλαζονεία που είχε, τον τρόπο που μιλούσε και συμπεριφερόταν, μαζί με τα κόμπλεξ που ενδεχομένως κουβαλάει για να συμπεριφέρεται κατ΄αυτόν τον τρόπο, δεν πέφτεις από τα σύννεφα.

Είναι ένας άνθρωπος που επιζητούσε την εξουσία, αφού δε μπορούσε να την έχει κάπως αλλιώς παρά μόνο ως σκηνοθέτης, από εκεί και πέρα την εκμεταλλευόταν και φάνηκε ότι μάλλον και με τις γυναίκες είχε κάποιο θέμα. Ήθελε να εξουσιάζει και εκεί. Φυσικά είμαι με το μέρος των θυμάτων και θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη, αλλά νομίζω ότι κοινωνική Δικαιοσύνη αποδόθηκε. Τώρα μένει και η δικαστική.