«Έπινα για να...» - Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Λάζαρου Γεωργακόπουλου

Μίλησε ανοιχτά για όλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έπινα για να...» - Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Λάζαρου Γεωργακόπουλου

Το βράδυ της Τρίτης 12/4, στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show, μετά τον Παντελή Τουτουντζή, παρουσιάστηκε ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, που τον απολαμβάνουμε ως φίλο του Αστέρη στην φυλακή του Σασμού, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή και εκφράστηκε με έντονα λόγια για εκείνη τη γυναίκα που έχει καθορίσει τη ζωή του.

Οι δηλώσεις του Λάζαρου Γεωργακόπουλου για την προσωπική του ζωή και τον ρόλο του στον Σασμό

«Έβλεπα θέατρο από πολύ μικρός, κοιμόμουν με το ραδιόφωνο ακούγοντας θέατρο, διάβαζα θεατρικά κείμενα, μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν όμως η εποχή που η κιθάρα έπαιζε πάρα πολύ στις παρέες. Έδωσα για αρχιτεκτονική, οι βάσεις ανέβηκαν κατακόρυφα και δεν πέρασα. Κάποια στιγμή, διασταυρώθηκα με μια κοπέλα στο Σύνταγμα. Κοιταχτήκαμε και γυρίσαμε ταυτόχρονα.

Έτσι αρχίσαμε να μιλάμε, γνωριστήκαμε. Αυτή θα έδινε εξετάσεις σε 5 μέρες και είπα να δώσω κι εγώ. Με την κοπέλα αυτή δεν κάναμε σχέση. Μου έδωσε κάποια κείμενα, τα έμαθα σε μία μέρα. Πήγα τα έδωσα στο θέατρο Τέχνης», ανέφερε σε πρώτο επίπεδο για την αγάπη του για το θέατρο και την γυναίκα που τον "έσπρωξε" σε αυτό.

Το θέατρο, λοιπόν, έγινε η μεγάλη του αγάπη, γι' αυτό και δεν επιλέγει να εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση: «Πάντοτε η προτεραιότητά μου ήταν το θέατρο γι’ αυτό έγινα ηθοποιός», ενώ η αγάπη αυτή τον έχει οδηγήσει σε τρελά πράγματα, απλά και μόνο για να μπορέσει να αποδώσει σωστά έναν ρόλο:

«Είχα κλειστεί για μια βδομάδα στο θέατρο Τέχνης που ήταν Χριστούγεννα και ήταν άδεια και έπινα για να δω πώς είναι να παίζεις τον μεθυσμένο. Δεν ήμουν ένας άνθρωπος που έπινα».

Όσον αφορά τον ρόλο του στον Σασμό, ανέφερε: «Αυτό το πράγμα που λέγεται Κρήτη και βεντέτα με ιντριγκάρει πάρα πολύ» και συμπλήρωσε: «Ο ρόλος μου έχει μια δική του δικαιοσύνη που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Αφήνω τη φαντασία μου να δουλέψει παρά να δω κάποιες σειρές και να δω από κοντά κάποιο πραγματικό πρόσωπο».

Μάλιστα, επισήμανε τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης της σειράς για να καταφέρει να τον προσθέσει στο cast: «”Θέλω αυτή τη διαστροφή που έχεις” μου είπε ο σκηνοθέτης του Σασμού και με έπεισε».

Ο ηθοποιός μίλησε, ακόμη, για την γυναίκα λέγοντας: «Κάναμε ένα σύμφωνο λόγω covid για πρακτικούς λόγους. Δεν ήμασταν παντρεμένοι. Είμαστε μαζί πάρα πολλά χρόνια, πάνω από 30» και για την κόρη του Joanne τόνισε:

«Με την Ιωάννα λέμε τα πάντα. Της είπαμε ότι δεν είμαστε παντρεμένοι κι είπε α γίνεται κι αυτό; Πήγαινε στα σπίτια φίλων κι έβλεπε φωτογραφίες από γάμους. Η Ιωάννα βαφτίστηκε 9 ετών. Η επιλογή του ονόματος για εμένα είναι πολύ σημαντικό.

Λέγαμε θα τη φωνάζουμε Ιωάννα κι από εκεί και πέρα όποτε θέλει να βαφτιστεί και να αλλάξει το όνομά της» και αποκάλυψε πως για χάρη της έκανε την εμφάνισή του στα social media: «Τώρα τελευταία έκανα Instagram για να βλέπω τι κάνει η Ιωάννα».

«Σε παράσταση συνέβησαν πράγματα που...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος μίλησε, το πρωί του Σαββάτου 12/3, στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται, σε μια συνβέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για την επιτυχία που γνωρίζει η σειρά, την πορεία του στο θέατρο αλλά και ορισμένα σκηνικά που συνέβησαν σε θεατρικές παραστάσεις και τον έκαναν να πιστέψει σε κάτι ανώτερο. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι στα 29 του χρόνια όταν υποδήθηκε τον Ηρώδη στην παράσταση «Σαλώμη», αναγκάστηκε να πάρει 23 κιλά για να είναι ρεαλιστικός ο ρόλος.

«Έπαιζα τον Ρασκόλνικοφ και έλεγα “μπορεί ο Θεός να μην υπάρχει” κάποια στιγμή. Και δύο φορές στο ίδιο σημείο έγινε blackout για 5 δευτερόλεπτα χωρίς ναξέρουμε γιατί έγινε. Το τρίτο είναι όταν ζητούσα “συγγνώμη” για τον φόνο της Λιζαμπέτα Μπογκντάνοβα.

Και μία πεταλούδα σηκώνω το χέρι είναι εκεί, σηκώνομαι, προχωράω και η πεταλούδα είναι εκεί, δεν έφυγε παρά μόνο, όταν έκλεισαν τα φώτα», είπε χαρακτηριστικά για τις στιγμές εκείνες που τον έκαναν να πιστέψει σε μια ανώτερη δύναμη.