«Έχουμε κοινούς κώδικες» - Οι δηλώσεις της Λαμπρόγιαννη για τον Παπαδόπουλο 2,5 μήνες πριν την καταγγελία

Τα αντιφατικά με το σήμερα σχόλια

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έχουμε κοινούς κώδικες» - Οι δηλώσεις της Λαμπρόγιαννη για τον Παπαδόπουλο 2,5 μήνες πριν την καταγγελία

Το πρωί της Τετάρτης 13/4 έγινε γνωστό πως η Δάφνη Λαμπρόγιαννη κατήγγειλε τον συνάδελφο της Σπύρο Παπαδόπουλο για οργισμένη συμπεριφορά κατά το τέλος της παράστασης, που συμπρωταγωνιστούσαν. Σαν βόμβα έπεσε η είδηση αυτή στο χώρο μιας και δεν είχε ακουστεί κάτι για τα δύο αυτά ονόματα.

Η αλήθεια είναι πως το κοινό ξαφνιάστηκε με την καταγγελία κατά πολύ, μιας και όσοι είχαν ακούσει τις δηλώσεις της ηθοποιού στην εκπομπή ελένη, είχαν αντιληφθεί πως είχαν μια ισορροπημένη σχέση.

Οι δηλώσεις την Δάφνης Λαμπρόγιαννη για τον Παπαδόπουλο δύομιση μήνες πριν την καταγγελία της

«Είναι πολύ ντροπαλός ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Με τον Σπύρο έχουμε κοινούς κώδικες σχετικά με το πώς μπορεί να είναι η υποκριτική. Οπότε συναντιέσαι γρήγορα κι έτσι παρόλο που δε γνωριζόμαστε είναι σαν να γνωριζόμαστε πάρα πολύ πάνω στη σκηνή. Το έργο είναι κατά βάση κωμωδία αλλά έχει πολλές πλευρές και πολλά συγκινητικά κομμάτια.

Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μαζί με τον Σπύρο. Είμαστε πολύ καλά με τον Σπύρο. Έχουμε μια ανταποδοτική τρυφερότητα και είναι πολύ ωραίο αυτό», είχε πει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

«Το θεωρώ απαράδεκτο...» - Τι δήλωνε ο Παπαδόπουλος μετά το περιστατικό με τη Λαμπρόγιαννη

Το πρωί της Τετάρτης 13/4, γνωστοποιήθηκε μέσα από την εκπομπή “Mega Καλημέρα” και προβλήθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του δικηγόρου της, η ηθοποιός Δάφνη Λαμπρόγιαννη για το τέλος της συνεργασίας της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, καθώς την 1η Απριλίου, έπειτα το τέλος της παράστασης δέχτηκε ένα αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής που την έκανε να συνειδητοποιήσει πως δεν πρόκειται για μια απλή ασυμβατότητα χαρακτήρων.

Παράλληλα αναφέρει πως δυο μέρες μετά από αυτό το επεισόδιο, παρακολούθησε τη συνέντευξή του στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστιδου και εκεί κατάλαβε πως τέτοιου είδους προστριβές σε εργασιακούς χώρους είναι πολύ πιο σοβαρές και δεν πρέπει πλέον να μένουν πίσω απο κλειστές πόρτες.

«Δεν πολυείχα γνώση όλων αυτών γιατί δεν ασχολούμαι. Όταν φεύγω από το θέατρο, βγαίνω με τους φίλους μου και δε μιλάμε καθόλου για θέατρο. Κάποια πράγματα τα είχαμε ακούσει αλλά πιστεύω ότι πολύ κακώς έχουν γίνει πολλά πράγματα γύρω από αυτή την ιστορία» είπε ο Σπύρος Παπαδόπουλος όταν η συζήτηση έφτασε στο #metoo.

Σε άλλο σημείο, για το ίδιο θέμα ανέφερε: «Πλέον, οι άνθρωποι δικάζονται πρωτοδίκως στα κανάλια και τα κοινωνικά δίκτυα και η δικαιοσύνη έρχεται επικουρικά. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό το πράγμα. Έχουμε γίνει όλοι δικαστές. Δεν είναι λογικό. Αν ήταν ένας περιπτεράς για παράδειγμα, και μαθαίναμε ότι παρενοχλεί τα κοριτσάκια που πάνε να πάρουν εφημερίδες, το πολύ πολύ να λέγαμε καμιά κουβέντα στο καφενείο. Δε θα χάλαγε όλη η Ελλάδα».

«Όλο αυτό έγινε, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν επώνυμοι. Εγώ δε μπορώ να τα ονομάσω εγκλήματα. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Αν αύριο αθωωθούν αυτοί οι δυο άνθρωποι; Θα κλειστούν σε καμιά τρύπα αυτοί που βρίζανε τόσο καιρό; Όχι, θα λένε ότι εντάξει, κάναμε λάθος.

Διάβασα μια παρέμβαση του Κούγια για την κυρία από την Πάτρα που μου άρεσε πάρα πολύ, έλεγε ότι δε πρέπει να την δικάζουμε στα κανάλια… Έτυχε να είμαι σε ένα τραπέζι ένα βράδυ που ήταν και ένας Εφέτης Δικαστής και έλεγε ότι για τους συγκεκριμένους δυο του θεάτρου, ότι αν δεν υπήρχε το βάρος της κοινής γνώμης, δεν θα είχαν προφυλακιστεί… Ο ίδιος άνθρωπος έλεγε ότι είναι πολύ πιθανό να αθωωθούν και οι δυο…» πρόσθεσε.

Επίσης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος αναρωτήθηκε, «Πόσο αληθινές είναι οι κατηγορίες που έχουν γίνει σε βάρος τους; Όλοι μιλάνε για αντιφάσεις στις οποίες πέφτουν οι μάρτυρες… Πως ξέρεις ο καθένας τι έχει στην ψυχή του και δε σε κατηγορεί για κάτι επειδή είναι θυμωμένος μαζί σου και θέλει να σε εκδικηθεί;» και συνέχισε με μια δική του προσωπική ιστορία,

«Κάποτε, έκανα μια οντισιόν. Έψαχνα μια κοπέλα για έναν ρόλο. Θα έβλεπα καμιά δεκαριά κοπέλες. Επίσης, επειδή τα προσέχω αυτά, έκανα την οντισιόν στο σπίτι της μητέρας μου, της είπα να μη φύγει απλώς ήμουν σε άλλον χώρο. Είδα κάποιες κοπέλες και έμαθα μετά ότι μια από αυτές που δεν πήρα, πήγε και είπε ότι της την έπεσα και γι’ αυτό δεν δέχτηκε τον ρόλο.

Για να μην πει στους φίλους τους ότι δεν μου άρεσε σαν ηθοποιός… Αν ήμασταν στο σήμερα δε ξέρεις τι θα έκανε αυτή η κοπέλα… Δε ξέρω αν είναι μεγάλο το ψυχικό κόστος αυτών των κοριτσιών. Κάποιοι μπορεί να λένε, «Μια χαρά είναι αυτή η προβολή για μένα». Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αδιανόητα πράγματα για να υπάρξουν».