«Αυτό για μένα ήταν το πιο ακραίο και σοκαριστικό» - Η Βλαντή ''σπάει'' τη σιωπή της για παρενόχληση που δέχτηκε

«Από εκεί και πέρα, οι κακές συνεργασίες...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Αυτό για μένα ήταν το πιο ακραίο και σοκαριστικό» - Η Βλαντή ''σπάει'' τη σιωπή της για παρενόχληση που δέχτηκε

Η Παναγιώτα Βλαντή παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ''Εγώ'' και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα metoo, που ξεκίνησε από τον χώρο της και στη συνέχεια βοήθησε να ανοίξουν και άλλα στόματα από πολλούς κλάδους.

Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως έχει έρθει και εκείνη αντιμέτωπη με κακοποιητική συμπεριφορά, για την οποία έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν και δε θέλησε τώρα να ξανά αναλύσει. Φυσικά υπάρχει τρόπος διαχείρισης όλων αυτών των καταστάσεων και η Παναγιώτα εξήγησε τον δικό της μηχανισμό.

Οι δηλώσεις της Παναγιώτας Βλαντή για το χώρο του θεάτρου

Υπήρξαν κακοποιητικές στιγμές στην καριέρα σας, που σας έκαναν να αποχωρήσετε από δουλειά;

Όχι δεν έχω αποχωρήσει, γιατί μπόρεσα και ισορρόπησα την κατάσταση. Φυσικά δεν ήταν κάτι ακραίο, αλλιώς θα είχα φύγει, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ακραίες συμπεριφορές έχετε βιώσει μέσα από την δουλειά;

Την έχω μοιραστεί ξανά την εμπειρία μου γι’ αυτό που είχε γίνει τότε και είχε αναφέρει και η Τζένη Μπότση, περί σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτό για μένα ήταν το πιο ακραίο και σοκαριστικό. Είναι το μόνο αρνητικό και ακραίο που μου έχει συμβεί. Από εκεί και πέρα, οι κακές συνεργασίες πάντα υπάρχουν, δεν μπορεί να είναι όλα ρόδινα. Λεκτική βία, σωματική βία δεν έχω βιώσει.

Παναγιώτα Βλαντή

Σας έχει τύχει να πείτε κάποια «όχι» μέσα στην καριέρα σας, τα οποία ύστερα μετανιώσατε;

Τα όχι που έχω πει, τα μετάνιωσα μετά από λίγο αλλά αργότερα κατάλαβα ότι υπήρχε κάποιος λόγος που τα είπα και δεν έκανα κάτι. Έχω μάθει να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου στη δουλειά και ξέρω ότι αν δεν το κάνω, δεν θα μου βγει σε καλό.

«Όταν ξεκίνησα τη δουλειά μου ζητούσαν να χάσω κιλά... Ταλαιπωρήθηκα πολύ»

Η Παναγιώτα Βλαντή είναι μία από τις ωραιότερες παρουσίες στον καλλιτεχνικό χώρο. Ωστόσο ακόμα και εκείνη έχει δεχθεί bullying και καταπίεση όσον αφορά τα κιλά και της και την εξωτερική της εμφάνιση. Ο «φακός» φαίνεται πως για να σε αγαπά πρέπει να δείχνει συγκεκριμένα νούμερα η ζυγαριά.

Την υπέρμετρη προσπάθειά της να αδυνατίσει και να μπει στα πρότυπα ομορφιάς, εξομολογήθηκε η Παναγιώτα στην Όλγα Λαφαζάνη και το Happy Day. Μάλιστα ανέφερε πως παλαιότερα της ζητούσαν, όταν έπαιαζε σε κάποιο τηλεοπτικό έργο, να χάσει κιλά για να φαίνεται πιο αδύνατη στον φακό.

«Πάντα πάλευα με τα κιλά πάντα 3-4 πάνω-κάτω. Τα κιλά για μένα είναι στοίχημα. Όταν πρωτοξεκίνησα μου έλεγαν “χάσε 5 κιλά”», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός. «Στερούμαι, έχω κόψει τώρα τη ζάχαρη. Ταλαιπωρήθηκα λόγω της ακμής με τα τεράστια σπυριά που είχα είχα δυσκολέψει τους διευθυντές φωτογραφίας» πρόσθεσε με χιούμορ.

Για το #MeToo ανέφερε: «Όσο μπορούσα μίλαγα». Και συνέχισε: «Ποτέ δεν θα συνεργαστώ με καταγγελλόμενους και έχω αποφύγει συνεργασίες επειδή ήξερα». Στο παρελθόν είχε αναφερθεί και σε ένα περιστατικό βίας που είχε δεχθεί και η ίδια.