"Κόλαφος" ο Τάσος Χαλκιάς για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν έχω πια επαφές με την οικογένεια του»

Όλα όσα αποκάλυψε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Το πρωί της Πέμπτης 14/4 μέσα από την εκπομπή «Ποιος είναι Πρωινιάτικα» προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς στην κάμερα όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την μακρόχρονη συνεργασία και φιλία με τον προφυλακισμένο συνάδελφο του, Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ο δικός μας είναι ένας χώρος στον οποίο δημοσιοποιείται ότι συμβαίνει μέσα σε αυτόν. Είτε από κουτσομπολίστικη διάθεση είτε από την δουλειά των δημοσιογράφων. Ο όρος εξουσία δεν παύει να υπάρχει και μέσα στο θέατρο, δηλαδή οι άνθρωποι δεν είναι στο απυρόβλητο σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν άνθρωποι ταλαντούχοι, ομολογουμένως, που εκμεταλλεύτηκαν τα πρωτεία που τους έδωσε ο χώρος καθόλου τυχαία.

Σημαντικοί άνθρωποι, καμία αντίρρηση. Δεν έτυχε όμως να συνάδει ο χαρακτήρας τους με την ιδιότητα του καλλιτέχνη. Όταν αυτά απουσιάζουν και αντί αυτών επεμβαίνει η εξουσία, αυτά είναι απαράδεκτα επιεικώς να τα πω έτσι.

Τώρα πια δεν έχω επαφές με την οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη, στην αρχή είχα. Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω, που είναι στη φυλακή ο Πέτρος. Από παιδιά που έρχονται από ριάλιτι και άλλους χώρους και «γίνονται» ηθοποιοί δεν υπάρχει ούτε ένας! Δεν έχει γίνει κανείς ηθοποιός.»

Οι δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά

«Αισθάνθηκα μεγάλη στεναχώρια για τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (17/11) ο Τάσος Χαλκιάς. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κίνημα metoo στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ και τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του) και συγκεκριμένα στον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Αρχικά αισθάνθηκα μεγάλη στεναχώρια, Μετά προσπάθησα να το φιλτράρω με τον νου μου και από εκεί και πέρα κάνω μια τεράστια υπομονή περιμένοντας ένα αποτέλεσμα, γιατί το θέμα έχει περάσει σε άλλες σφαίρες έξω από εμάς, έχει περάσει στη Δικαιοσύνη.

Οτιδήποτε και να λέμε από εδώ και πέρα, αγγίζει ίσως και τα όρια του κουτσομπολιού και γύρω από έναν άνθρωπο με τον οποίο έχω ζήσει πάρα πολλά πράγματα, ομολογουμένως όμορφα και ωραία, δεν θέλω να κάνω κουτσομπολιό. Έχω μιλήσει αρκετά επί του θέματος, η Δικαιοσύνη είναι πάνω από αυτό το ζήτημα και κάποια στιγμή θα αποφανθεί για όλα αυτά τα πράγματα».