Τάσος Χαλκιάς για κίνημα #metoo: «Κανένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες που γνώρισα δεν είχε συμπεριφορά αξιοτιμώρητη»

«Μέσα στη δουλειά μπορούν να συμβούν βρισίδια και τσακωμοί, όμως...»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τάσος Χαλκιάς για κίνημα #metoo: «Κανένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες που γνώρισα δεν είχε συμπεριφορά αξιοτιμώρητη»

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «The 2night show», βρέθηκε εχθές το βράδυ 27/10 ο Τάσος Χαλκιάς. Μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι νεότεροι συνάδελφοί του τον έχουν αποκαλέσει «παρωχημένο». Μάλιστα, πριν από καιρό είχε κάνει αιχμηρές δηλώσεις, ποιος ήταν ο λόγος; Δείτε εδώ!

Από την άλλη αναφέρθηκε και στον λόγο που απέρριψε την πρόταση που του έγινε για την παράσταση «Το κλουβί με τις τρελές». Αν ήταν κάτω από άλλες συνθήκες και με διαφορετική παραγωγική διαδικασία θα ήταν κάτι καλό αλλά είπα “όχι” γιατί δεν μου ταίριαζαν τα πράγματα.

Βασικό είναι το καστ, το πού θα οδηγούσε η παραγωγή την παράσταση, η παράσταση δεν είναι μόνο της πλάκας. Όταν αυτά δεν ταιριάζουν και με ένα καστ που δεν είναι για εμένα σωστό αυτό ήταν που με έκανε να αρνηθώ». Μάλιστα, με αφορμή το κίνημα του #metoo που συνεχίζει να απασχολεί ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά πως:

«Κανένας από τους μεγάλους σκηνοθέτες που γνώρισα δεν είχε συμπεριφορά που να ήταν αξιοτιμώρητη. Μέσα στη δουλειά μπορούν να συμβούν βρισίδια και τσακωμοί, όμως, δεν θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν αξιοκατάκριτοι σε κάτι που θα αφορούσε τον νόμο. Ο Μινωτής αν κάποιος δεν του άρεσε απλώς τον παρατούσε. Δεν ασχολούνταν μαζί του».

Οι δηλώσεις του Τάσου Χαλκιά

«Πάλεψα για να μην μπουν τα παιδιά μου στον χώρο του θεάτρου»

Στην κάμερα του MEGA Καλημέρα και την δημοσιογράφο Ελένη Μουστάκη μίλησε το πρωί της Πέμπτης (7/10) ο Τάσος Χαλκιάς. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οικογένεια του αλλά και για τις καλλιτεχνικές του επιλογές μέχρι σήμερα.

«Οι επιλογές μου ήταν πάντα απολύτως συνειδητές, ακόμα και αν ήταν ακραία εμπορικές. Πήρα πολλά από τον ένα και μοναδικό Θανάση Βέγγο. Ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένα πηγαίος άνθρωπος.

Είμαι πέντε χρόνια τώρα συνταξιούχος. Δεν έχω όμως σταματήσει γιατί έχω προτάσεις και αυτό με κάνει νέο.

Πάλεψα για να μην μπουν τα παιδιά μου στον χώρο του θεάτρου και το κατάφερα. Αυτό δεν ήταν μια ανακούφιση, αλλά ήταν μια νίκη. Ένιωσα ικανοποίηση που κατάφερα να πείσω τα παιδιά μου ότι δεν είναι ένας χώρος στον οποίο έχουν θέση. Ο γιος μου έγινε δημοσιογράφος και τα πάει πολύ καλά σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, που είχε αναφερθεί πρόσφατα και στις καταγγελίες στο θέατρο.