Ξέσπασε ο Τάσος Χαλκιάς: «Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό...»

Η εξομολόγηση του ηθοποιού στον αέρα της εκπομπής Έλα χαμογέλα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Τάσος Χαλκιάς: «Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό...»

Καλεσμένος στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, βρέθηκε ο Τάσος Χαλκιάς, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θέατρα τα οποία είχαν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Επίσης, μίλησε για την επαναλειτουργία του πολιτισμού και το ανέβασμα, εκ νέου, παραστάσεων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Να σημειώσουμε πως ο ηθοποιός είχε αναφερθεί και στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όσα είπε ο Τάσος Χαλκιάς για τα θέατρα και την επαναλειτουργία τους

«Στον χώρο μας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με το να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι που ανοίξαν τα θέατρα και λειτουργήσαν κατά κάποιον τρόπο, έγιναν κάποιες περιοδείες έστω και περιορισμένες, όχι μόνο δεν υπήρξε ένα κρούσμα από τον χώρο του θεάτρου αλλά δεν έγινε το παραμικρό ευτράπελο επί του θέματος. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Λειτουργούσαμε κανονικά. Με το 30%, με το 50%, με το 65%, με όποιον τρόπο μας είπαν, λειτουργήσαμε. Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό κλειστά τα θέατρα».

Ενώ, όσον αφορά τα θέατρα που ανοίγουν και πάλι είπε: «Αυτό θέλω να το διευκρινήσω λιγάκι γιατί μάλλον αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν τον πολιτισμό, ακόμα και που είναι στα πολιτισμικά γραφεία, έχουν την εντύπωση ότι η αυλαία είναι κάποια κουρτίνα που την τραβάς και ανοίγει. «Ανοίγουν τα θέατρα» δεν σημαίνει τίποτα. Για να ανοίξουν τα θέατρα και να παράξουν παραστάσεις πρέπει να υπάρξει ένας δυνατός χρόνος προετοιμασίας. Να γνωριστούμε πάλι εμείς οι συνάδελφοι, γιατί έχουμε χαθεί μεταξύ μας, ποιοι είμαστε και ποιοι δεν είμαστε, με ποιους θα παίξουμε, τι έργο θα ανεβάσουμε, να αρχίσουμε τις πρόβες και να το ετοιμάσουμε».

«Στο θέατρο κανείς δεν είναι κούκος. Όποιος νομίζει ότι είναι, είναι βλαξ»

Ο Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Happy Day και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος και της υποκριτικής.

Ο γνωστός ηθοποιός που πριν μερικές μέρες δάκρυσε on air ανέφερε αρχικά: «Φανερά οι πάντες είναι με τα θύματα και σε καμία περίπτωση δεν είναι με τους θύτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κατηγορούνται, μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι θύτες και να πληρώσουν το όποιο τίμημα, είτε αφορά τη δικαιοσύνη, είτε αφορά την κοινωνική κατακραυγή, είτε αφορά την όποια τιμωρία ενδοσωματειακά, δηλαδή μέσα από το σινάφι, τότε θα μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια.»!

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Τις ωραίες παραστάσεις δεν τις έκαναν πάντα τέτοιοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι κάπου αλλού και ξαφνικά τους είδαμε μπροστά μας. Σπουδαίες παραστάσεις έχουν γίνει σε θεατράκια των 60 θεατών. Έχουν γίνει σε σημαντικούς χώρους της δουλειάς, απλά δεν είναι μέσα στην ίντριγκα, δεν πουλάνε που λέμε. Μια σπουδαία δουλειά δεν την κάνει ένας σπουδαίος από μόνος του. Στο θέατρο κανείς δεν είναι κούκος. Όποιος νομίζει ότι είναι, είναι βλαξ. Το λέω ξεκάθαρα. Τελειωμένα πράγματα».

Αναφορικά με το αν του είχε εμπιστευτεί κάποιος κάποια ιστορία υποστήριξε: «Δεν είχε τύχει ποτέ. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο και θα το άφηνε να περάσει. Αν δεν είχα τη δύναμη να κάνω κάτι καλύτερο, θα έφευγα από αυτή τη δουλειά. Φανερά ενοχλημένος, πειραγμένος και θιγμένος. Δεν αντιλήφθηκα κάτι».

Τάσος Χαλκιάς για καταγγελίες