Φανερά ενοχλημένος ο Τάσος Χαλκιάς στην εκπομπή της Τσολάκη - «Βιάζεσαι πάρα πολύ να με ξεπετάξεις»

«Αυτό λοιπόν το πράγμα δεν είναι καλό. Να το γνωρίζετε. Θέλω να τα πω στον αέρα αυτά»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φανερά ενοχλημένος ο Τάσος Χαλκιάς στην εκπομπή της Τσολάκη - «Βιάζεσαι πάρα πολύ να με ξεπετάξεις»

Ο Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Open Weekend, όπου έκατσε απέναντι από την Ελένη Τσολάκη και συζήτησαν για διάφορα θέματα που απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας και την υποκριτική. Ωστόσο, προς το τέλος όταν ήρθε η ώρα να μιλήσουν για το θέατρο ο χρόνος δεν έφτανε με αποτέλεσμα να πρέπει να τον "κόψει".

«Πριν μιλήσω για τον Πλάτανο θέλω να ολοκληρώσω για το θέατρο που δεν είπαμε τίποτα απολύτως, παρά μόνο που παίζουμε...» είπε ο ηθοποιός και έτσι ξεκίνησε να μιλάει για την παράσταση στην οποία συμμετέχει. Όταν όμως κατάλαβε τα νοήματα που έκανε η παραγωγή στην παρουσιάστρια ενοχλήθηκε πάρα πολύ και το έδειξε.

Η ενόχληση του Τάσου Χαλκιά

«Είδες τώρα δεν μας έμεινε πολύς χρόνος και βιάζεσαι πάρα πολύ να με ξεπετάξεις. Αυτό λοιπόν το πράγμα δεν είναι καλό. Να το γνωρίζετε. Δε φταις εσύ καθόλου, εγώ όμως θέλω να τα πω στον αέρα αυτά. Εκτός αν τα κόψετε στο μοντάζ, αλλά δε μπορείτε γιατί είναι live η εκπομπή. To θέμα είναι πως δεν πρέπει να δίνετε τόσο λίγο χρόνο σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι το θέατρο. Καλό είναι και το μαγείρεμα και όλα αυτά. Αλλά το θέατρο έχει πολύ μεγαλύτερη αξία. Αυτά που είπα δεν έχουν να κάνουμε με την αγάπη μου για εσάς», είπε ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος ξέσπασε πρόσφατα με αφορμή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό...»

Καλεσμένος στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, βρέθηκε ο Τάσος Χαλκιάς, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θέατρα τα οποία είχαν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Επίσης, μίλησε για την επαναλειτουργία του πολιτισμού και το ανέβασμα, εκ νέου, παραστάσεων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Να σημειώσουμε πως ο ηθοποιός είχε αναφερθεί και στον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Στον χώρο μας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με το να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Ακόμα και το περσινό καλοκαίρι που ανοίξαν τα θέατρα και λειτουργήσαν κατά κάποιον τρόπο, έγιναν κάποιες περιοδείες έστω και περιορισμένες, όχι μόνο δεν υπήρξε ένα κρούσμα από τον χώρο του θεάτρου αλλά δεν έγινε το παραμικρό ευτράπελο επί του θέματος. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Λειτουργούσαμε κανονικά. Με το 30%, με το 50%, με το 65%, με όποιον τρόπο μας είπαν, λειτουργήσαμε. Το θεωρώ εγκληματικό που έμειναν τόσο καιρό κλειστά τα θέατρα».

Ενώ, όσον αφορά τα θέατρα που ανοίγουν και πάλι είπε: «Αυτό θέλω να το διευκρινήσω λιγάκι γιατί μάλλον αυτοί που νομίζουν ότι γνωρίζουν τον πολιτισμό, ακόμα και που είναι στα πολιτισμικά γραφεία, έχουν την εντύπωση ότι η αυλαία είναι κάποια κουρτίνα που την τραβάς και ανοίγει. «Ανοίγουν τα θέατρα» δεν σημαίνει τίποτα. Για να ανοίξουν τα θέατρα και να παράξουν παραστάσεις πρέπει να υπάρξει ένας δυνατός χρόνος προετοιμασίας. Να γνωριστούμε πάλι εμείς οι συνάδελφοι, γιατί έχουμε χαθεί μεταξύ μας, ποιοι είμαστε και ποιοι δεν είμαστε, με ποιους θα παίξουμε, τι έργο θα ανεβάσουμε, να αρχίσουμε τις πρόβες και να το ετοιμάσουμε».