Δίκη Φιλιππίδη: «Λυπηρό που ο κόσμος δε μπορεί να ακούσει...» - Οι νέες δηλώσεις της δικηγόρου του

«Μετά από τόσο χρόνια...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη Φιλιππίδη: «Λυπηρό που ο κόσμος δε μπορεί να ακούσει...» - Οι νέες δηλώσεις της δικηγόρου του

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε σήμερα 14/4 Πέμπτη, με τον ίδιο να παρουσιάζεσαι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη συνέχεια των καταθέσεων των γυναικών που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλικά εγκλήματα.

Πριν από λίγες ώρες, η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, ζήτησε αναπαράσταση του καταγγελλόμενου βιασμού, ωστόσο, σύμφωνα με την συνήγορό του, Κική Πακιρτζίδου, το αίτημα απερρίφθη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη

Η ίδια μίλησε στην εκπομπή T-Live το απόγευμα της Πέμπτης 14/4 και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του γνωστού ηθοποιού για αναπαράσταση της καταγγελλόμενης πράξης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα έχει πάρα πολλές εκδοχές για τα παραστατικά τα οποία έχει καταγγείλει.

Ξεκίνησε με πράξεις και χειρονομίες, οι χειρονομίες γίνανε γενετήσιες πράξεις και πήραν αυτόν τον κακουργηματικό χαρακτήρα. Η αναπαράσταση ήταν για ένα τμήμα των πολλών εκδοχών που έχει δώσει για ένα τμήμα της καταγγελλόμενης πράξης. Θέλαμε να καταδείξουμε με εικόνα και στους τακτικούς δικαστές και στους ενόρκους ότι αυτά τα οποία λέει η μηνύτρια, δεν είναι απλώς αντιφατικά αλλά είναι και πρακτικά αδύνατον να συμβούν.

Υπήρχε μια διάσταση της μηνύτριας με τον κατήγορο που υποστηρίζει την κατηγορία, μετά τη διακοπή είπανε ότι θέλουνε και αυτοί να γίνει, η εισαγγελέα πρότεινε να απορριφθεί, ήτανε λίγο από όλα. Η δίκη διακόπηκε για τον Μάιο, όπου συνεχίζει πάλι την κατάθεση η ίδια καταγγέλλουσα με ερωτήσεις δικές μου αφού έχει τελειώσει ο κύριος, Δημητρακόπουλος.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό που ο κόσμος δεν μπορεί να ακούσει το τι ισχυρίζεται αυτή η γυναίκα. Μετά από τόσο χρόνια στο Μικτό Ορκωτό θέλω να σας πω ότι υποχωρεί πλέον η λογική, δεν είναι ότι λείπει ένα και, αλλάζουν πραγματικά περιστατικά και το πιο σημαντικό παίρνει διαζύγιο η κοινή λογική», κατέληξε η δικηγόρος, Κική Πακιρτζίδου.

Απίστευτο ξέσπασμα του γιου του Φιλιππίδη κατά των δημοσιογράφων

Για να παρακολουθήσει την συνέχεια της εκδίκασης με την υπόθεση του πατέρα του Πέτρου Φιλιππίδη, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 14/4 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο γιος του Δημήτρης. Εκεί αντίκρισε συγκεντρωμένες τις κάμερες και τους δημοσιογράφους και τότε εξέφρασε την πλήρη ενόχληση του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέφερε το ρεπορτάζ της Άννας Ζηρδέλη η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια για τη “Super Κατερίνα”, ο Δημήτρης Φιλιππίδης με το που είδε τους δημοσιογράφους και τις κάμερες αντέδρασε λέγοντας: “Σοβαρευτείτε ρε” και μπήκε γρήγορα στο κτήριο.

Ο γιος του, καθώς και η σύζυγός του, έχουν εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή τους στον ηθοποιό, και κάθε φορά βρίσκονται στο πλευρό του στο δικαστήριο.