«Ο Δημήτρης Λιγνάδης με γοήτευε» - Κόλαφος γνωστός σχεδιαστής στον αέρα του Love it

«Είχα μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Λιγνάδη»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ο Δημήτρης Λιγνάδης με γοήτευε» - Κόλαφος γνωστός σχεδιαστής στον αέρα του Love it

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Λυσσέας και η κάμερα της εκπομπής «Love it» συνάντησε τον Νίκο Αποστολόπουλο, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης και μίλησε και για την συνεργασία του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για απόπειρες βιασμού ανηλίκων.

Ο Νίκος Αποστολόπουλος για τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη

Ο σχεδιαστής μόδας, μίλησε μεταξύ άλλων, για την φιλία του με τον προφυλακισμένο Δημήτρη Λιγνάδη καθώς και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είχαμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια με τον Δήμητρη Λιγνάδη. Ποτέ δεν τον θεώρησα τεράστιο ηθοποιό ή τεράστιο σκηνοθέτη. Με γοήτευε ο Δημήτρης. Τώρα η γοητεία, από κει και πέρα, δεν είναι μέσο που να σου επιτρέπει να φέρεσαι στους άλλους όπως σου έρχεται», είπε αρχικά ο Νίκος Αποστολόπουλος.

«Είχαν ακουστεί από πολύ πριν όλα αυτά οπότε δεν με ξάφνιασαν. Για να είμαι ειλικρινής ούτε για τον Πέτρο Φιλιππίδη με ξάφνιασαν. Δηλαδή οι άνθρωποι του χώρου πιστεύω πως θα ήξεραν» συμπλήρωσε ο Νίκος Αποστολόπουλος στο Love it.

«Θα δεχτούν πολύ σκληρές ερωτήσεις...»

Την Παρασκευή 8/4 ο Δημήτρης Λιγνάδης παρευρέθη ξανά στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει τόσο εκείνος όσο και το δεύτερο θύμα, που τον κατηγορεί για βιασμό. Η εξέλιξη της δίκης δεν είχε την καλύτερη δυνατή έκβαση, με τον Αλέξη Κούγια να φέρνει τον καταγγέλλων σε άβολη θέση.

Για το λόγο αυτό, στο Χαμογέλα και Πάλι είδαμε να κάνει δηλώσεις η δικηγόρος του θύματος το μεσημέρι του Σαββάτου 9/4. Η νομικός περιέγραψε τα συναισθήματα του πελάτη της αλλά και την απαράδεκτη στάση τοτ συναδέλφου της μέσα στην αίθουσα.

«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τεκμήριο της αλήθειας ανθρώπων που καταγγέλλουν σοβαρά περιστατικά, όπως ο βιασμός. Γενικά οι ποινικές δίκες είναι πολύ επίπονες και δύσκολες. Μία ποινική δίκη είναι μια κορυφαία στιγμή της πολιτείας να εξετάσει πολύ σοβαρές καταγγελίες. Φυσικά και υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τεκμήριο της αλήθειας ανθρώπων που καταγγέλλουν σοβαρά περιστατικά, όπως ο βιασμός.

Οι μάρτυρες καλούνται να περιγράψουν εκ νέου τα όσα βίωσαν και αυτό επηρεάζει την ψυχολογία τους. Οι καταγγέλλοντες θα ταλαιπωρηθούν και θα δεχτούν πολύ σκληρές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο εντολέας μου είχε μια δύσκολη συναισθηματική στιγμή. Ένας άνθρωπος που πρέπει να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια αυτό που υπέστη, θα πρέπει να τα υποστεί όλα αυτά», σημείωσε η κ. Κουρτέση.

«Στις καταθέσεις αυτών των ανθρώπων υπήρξαν στοιχεία που αναφέρουν ότι αυτά τα παιδιά τα καλούσε ο κατηγορούμενος σε θεατρικές παραστάσεις, τους έδινε εισιτήρια, ώστε να τα δελεάσει. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε παρουσία τους και σε παράσταση που πρωταγωνιστούσε ο κ. Ρουβάς», συνέχισε.

«Το γιατί το θύμα παρέμεινε σπίτι του, το αν τον ερωτεύτηκε ή όχι, είναι μια τεράστια συζήτηση που αφορά στα στοιχεία της δικογραφίας, και μιας διαδικασίας που θα φτάσει μέχρι και το Μάιο. Αυτά αξιολογούνται κομμάτι – κομμάτι μέσα σε μια ακροαματική διαδικασία. Ισχυρίζονται τα θύματα ότι υπάρχει μέθοδος με την οποία πείστηκαν ότι είτε αυτό που τους συνέβη δεν ήταν αυτό που ήταν, είτε ότι έπρεπε να τους συμβεί», τόνισε η ίδια κλείνοντας.