Σμαράγδα Καρύδη: "Ο λόγος που δεν έγινα μητέρα είναι επειδή..." - Παρενέβη στον αέρα της εκπομπής ο Θοδωρής Αθερίδης

Κατάθεση ψυχής για πρώτη φορά από την ηθοποιό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σμαράγδα Καρύδη:

Το βράδυ της Πέμπτης 14/4 η Σμαράγδα Καρύδη βρέθηκε στο πλατό του Νίκου Χατζηνικολάου και άνοιξε την καρδιά της, για πρώτη φορά, στους τηλεθεατές της εκπομπής Ενώπιος Ενωπίω.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για το ξεκίνημα και για την υπέροχη διαδρομή της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ παράλληλα εξομολογήθηκε τους λόγους που δεν επιθυμεί τον γάμο ή την απόκτηση παιδιών.

Η αφοπλιστική συνέντευξη της Σμαράγδας Καρύδη

«Η εικόνα μου με ενδιέφερε πάντα, όσο όσο… Κάνω μια δουλειά που έχει σχέση με την εικόνα, φωτογραφίζομαι, θέλω να είμαι ωραία, θέλω να με βάφουν και να με χτενίζουν ωραία. Αλλά μέχρι εκεί… Μετά από τόσα χρόνια ξέρουν πως είμαι, σε μερικές φωτογραφίες θα βγω και χειρότερη» είπε αρχικά η γοητευτική ηθοποιός.

«Είμαι τεμπέλα και επειδή όταν αρχίζω μια δουλειά θέλω να είναι όλα τέλεια… κουράζομαι πολύ! Τα καλοκαίρια δεν κάνω περιοδείες. Προσπαθώ να μην κάνω παράλληλα θέατρο και τηλεόραση. Δηλώνω τεμπέλα, όταν έχω δουλειά όμως θα την κάνω. Μου είναι αδιανόητο να μην τα δίνει όλα κάποιος στη σκηνή. Το καλοκαιράκι κάθομαι… Από το σχολείο έκανα τον κόσμο να γελάει. Είμαι λίγο τρολ. Με κάνει ευτυχισμένη να κάνω τους άλλους να γελάνε» ανέφερε η Σμαράγδα Καρύδη.

Το Παρα Πέντε

«Ήταν μια τεράστια έμπνευση όλο το Παρά Πέντε. Όντως δεν με ήθελαν αυτοί οι δύο (ο Γιώργος Καπουτζίδης κι ο Μιχάλης Μαρίνος). Μάλιστα το βράδυ έπαιζαν χαρτιά κι επιτραπέζια και σκέφτονταν οποιονδήποτε να παίξει για να μην είμαι εγώ γιατί ο Μιχάλης είχε όντως την εντύπωση ότι θα είμαι κάποια που δεν θα μιλά σε κανένα και θα είμαι μέσα στα βιβλία. Ο Αντώνης Αγγελόπουλος, το λέω πάντα και το ευγνωμονώ, μου πρότεινε αυτόν το ρόλο» είπε η Σμαράγδα Καρύδη.

«Όταν το διάβασα ξέκλεισα κάτι άλλο που είχα σχεδόν κλείσει. Το έκλεισα με λιγότερα λεφτά γιατί ήθελα να το κάνω οπωσδήποτε. Δούλεψα λίγο το ρόλο στην αρχή για να το φανταστώ. Ο Γιώργος δεν είχε γράψει το ρόλο για εμένα αλλά για άλλο πρόσωπο» ανέφερε η Σμαράγδα Καρύδη.

Η αναφορά της στην μητρότητα

«Έχω ζήσει τη ζωή που με ικανοποίησε. Έχω ζήσει όσα ήθελα. Δεν έχω παράπονα. Βρήκα την ισορροπία. Δεν είμαι εργασιομανής και για πάρα πολλά χρόνια δεν είχα όρεξη να κάνω και πολλά πράγματα. Βρήκα μια ισορροπία και στη ζωή και στη δουλειά μου. Δεν ένιωσα ότι υπήρχε κάπου κενό.

Δεν με ενδιέφερε ποτέ ο γάμος. Δεν απορρίπτω τον θεσμό του γάμου. Δεν έχω βρει τον λόγο να κάνω γάμο. Η επισημοποίηση και η επισφράγιση ενός πράγματος θα φέρει μια μονιμότητα που θα με τρομάξει. Ο λόγος που δεν έγινα μητέρα είναι επειδή θα γινόμουν σκλάβα του παιδιού και θα άφηνα όλη μου τη ζωή πίσω. Δεν είχα την όρεξη και τα αποθέματα να αφιερωθώ σε κάτι τέτοιο. Δεν ήταν κάτι που με ενδιέφερε, από μικρή δεν το είχα ποτέ. Θα πάθαινα κόλλημα με το παιδί» εξομολογήθηκε η Σμαράγδα Καρύδη.

Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» μίλησε για την Σμαράγδα Καρύδη και ο σύντροφός της Θοδωρής Αθερίδης, αναφέροντας πόσο άψογη επαγγελματίας είναι. Υπενθυμίζουμε, βέβαια, πως στο παρελθόν είχε παραχωρήσει κι εκείνος συνέντευξη, αναφερόμενος στην σχέση του με την Σμαράγδα (δείτε εδώ όλα όσα είπε).