Αποχώρησε εξοργισμένος από το στούντιο του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε - Τι συνέβη;

«Στην βαρβαρότητα να φεύγεις»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αποχώρησε εξοργισμένος από το στούντιο του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε - Τι συνέβη;

Το πρωί της Παρασκευής 15/4 μέσα από την εκπομπή «Σήμερα» όπου προβάλλεται στην συχνότητα του ΣΚΑΪ, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στον φιλοξενούμενο της εκπομπής, Γιώργο Καραμέρο και τον Άρη Πορτοσάλτε ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε έξαλλο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος πήρε τον λόγο και ανέφερε χαρακτηριστικά on air:

«Πάντως βαρβαρότητα είναι να πληρώνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής 2-3 χιλιάρικα που βαφτίζεται με διαφορετικούς τρόπους, όπως οριακή τιμή συστήματος. Να πεθαίνεις εκτός ΜΕΘ για πολλούς από τους 28.000 συμπολίτες μας, όπως τους συνέβη. Να βλέπεις νεοναζί Αζόφ μέσα στην Βουλή».

Από την άλλη, ο Άρης Πορτοσάλτε είπε: «Αρχίζω από το τελευταίο. Αυτός που είδαμε υπερασπίζεται την πόλη του έναντι της βάρβαρης ρωσικής εισβολής με τους Τσετσένους που βιάζουν μωρέ. Μπορεί να ανήκει σε ένα τάγμα...» με τον Γιώργο Καραμέρο να του επισημαίνει ότι «δεν διαλέγουμε βαρβαρότητα» και τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ να του λέει επιτακτικά «τώρα θα μιλήσω εγώ».

Όταν ο φιλοξενούμενος τόνισε ότι έχει μία δυσκολία στον ήχο επειδή δεν είναι στο στούντιο, ο Άρης Πορτοσάλτε δεν την αναγνώρισε, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Καραμέρος να πει «Μην δείξετε άλλο Τσίπρα γιατί έχει εκνευριστεί». Κάτι που έβγαλε έξω από τα ρούχα του, με αποτέλεσμα να σηκωθεί και να αποχωρήσει, με τον φιλοξενούμενο της εκπομπής να του λέει: «Στην βαρβαρότητα να φεύγεις».

Εξοργισμένος on air ο Άρης Πορτοσάλτε

Ποιος είναι ο Άρης Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε (Κωνσταντινούπολη, 1963) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και διευθύνων συμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100.3 και του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ. Είναι δημοσιογραφος από το 1984.

Το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες. Στη συνέχεια έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΚΑΪ 100.3. Από το 1991 παρουσιάζει δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο, όπου έχει δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Επίσης, συμμετέχει ως σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ.

Πρόσφατα έγινε διάσημος για τα σχόλια του σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση. Ήταν επίσης ο συντονιστής του προγράμματος 1821: Η γέννηση ενός έθνους κράτους (2011), γνωστού προγράμματος του ΣΚΑΪ.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 ο Πορτοσάλτε ξεκίνησε να παρουσιάζει την σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών Γνωρίζοντας την ιστορία μας - Η γέννηση ενός αρχιπελάγους συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της 10ης προς 11ης Οκτωβρίου 2020, άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το γεγονός προήλθε από επί μέρες στοχοποίησή του από την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών.

To 2021 η ΕΣΗΕΑ τον διέγραψε οριστικά από μέλος της για απεργοσπαστική δραστηριότητα.