«Την αρρώστια μου την πέρασα μόνος...» - Ο Κυανός ''ραγίζει καρδιές'' για τη μάχη με τον καρκίνο

«Μόνο έναν άνθρωπο δίπλα μου»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Την αρρώστια μου την πέρασα μόνος...» - Ο Κυανός ''ραγίζει καρδιές'' για τη μάχη με τον καρκίνο

Ο Κυριάκος Κυανός παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο περιοδικό ''Λοιπόν'' αναφερόμενος με πάσα ειλικρίνεια στην περιπέτεια της υγείας του, που έκανε να συνειδητοποιήσει τα σημαντικά της ζωής αυτής. Όπως ανέφερε ο ίδιος πέρασε καρκίνο σε δύο διαφορετικά σημεία του σώματος του.

Ο τραγουδιστής πάλεψε ουσιαστικά με τον χάρο, όπως έχει ξαναπεί σε κάθε περίπτωση όμως τώρα είναι εδώ πιο δυνατός και μιλάει για όλα αυτά σαν μια κακιά ανάμνηση.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Κυανού για την περιπέτεια της υγείας του

-Έχετε περάσει όμως και μια ακόμη σοβαρή περιπέτεια με καρκίνο…

Ναι ήρθε και αυτό. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος που τώρα είμαι καλά, αλλά το παρακολουθώ συνέχεια γιατί αυτό άπαξ και το πάθεις, έχεις πάντα τον φόβο του να μην ξαναγυρίσει.

-Φοβηθήκατε;

Δεν είχα συνειδητοποιήσει σε εκείνη τη φάση ότι είναι αλήθεια όλο αυτό. Ήμουν σε σοκ. Ο γιατρός δεν με άφησε να μιλήσω σε κανένα άνθρωπο, ούτε καν στη μητέρα μου, γιατί από την αγάπη της θα μου μετέδιδε το άγχος και δεν έπρεπε. Οπότε δεν μίλησα σε κανένα, συνέχισα να εργάζομαι κανονικά, έπαιρνα φάρμακα για να μην χάσω τα μαλλιά μου. Την αρρώστια μου την πέρασα ολομόναχος, με μόνο έναν άνθρωπο δίπλα μου.

Κυριάκος Κυανός

-Πώς το ανακαλύψατε ότι αρρωστήσατε;

Είχα ένα ατύχημα, μια παραμονή Χριστουγέννων με τη μηχανή και χτύπησα το πόδι μου και θυμάμαι ότι για μέρες δεν ξεπρηζόταν και είχε μελανιάσει. Οπότε έπρεπε να κάνω κάποιες εξετάσεις, γιατί δεν είχα ούτε σπάσιμο, τίποτα. Μετά λοιπόν από αρκετές εξετάσεις βρέθηκαν άλλα ευρήματα, σε αρχική ευτυχώς μορφή. Είχα όγκο εξωτερικά του πνεύμονα και μετά στον προστάτη. Από εκεί και πέρα, δεν είχα νέα του ευτυχώς.

«Μου είχε δώσει το μενταγιόν του, δύο ώρες πριν φύγει» - Γνωστός τραγουδιστής συγκλονίζει για τον Παντελίδη

Ο Κυριάκος Κυανός έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ''Λοιπόν'' και στη Μαρία Σοφιανού μιλώντας αποκαλυπτικά για τη ζωή του και φυσικά για την πολύ καλή σχέση, που είχε με την Παντελή Παντελίδη. Ο τραγουδιστής δεν ξεχνάει ποτέ όσα τους έδεσαν, καθώς ήταν πολύ κοντά και λόγω κοινού χώρου αλλά και λόγω συμπάθειας του ενός στον άλλον.

Ο Κυριάκος μάλιστα αποκάλυψε πως όσο εκείνος αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο εκλιπών ήταν στο πλάι του και ίσως αυτός να ήταν και ένας παραπάνω λόγος, που είχαν ένα όμορφο δέσιμο.

Έχω δει σε ένα βίντεο ότι είχατε πάει στο μαγαζί που τραγουδούσε πριν φύγει από τη ζωή, ο Παντελής Παντελίδης. Τον γνωρίζατε προσωπικά; Πιστεύετε ήταν ένα φαινόμενο στο ελληνικό τραγούδι;

«Τον γνώριζα πάρα πολύ καλά. Έχω περάσει πάρα πολλά με τον Παντελή Παντελίδη. Μου είχε δώσει το μενταγιόν που φορούσε στον λαιμό του με τα αρχικά του, δύο ώρες πριν φύγει να πάει στο μαγαζί που διασκέδασε το βράδυ πριν σκοτωθεί.

Το έχω συνέχεια μαζί μου, το φόραγα για χρόνια. Δεν το έβγαζα από πάνω μου, μέχρι που γεννήθηκε το παιδί και τα είχα βγάλει όλα. Πάντα τραγουδάω κομμάτια του, τον μνημονεύω. Κοιτάω ψηλά και λέω το όνομά του. Ο Παντελής ήταν ένα αγγελούδι γι’ αυτό και δεν είχε χώρο στη γη. Μου έλεγε θυμάμαι ότι με αγαπάει πιο πολύ από όλους.

Κυριάκος Κυανός

Τότε περνούσα τα προβλήματα της υγείας μου και ήταν δίπλα μου. Μου είχε δώσει και τραγούδια, αλλά δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ. Θυμάμαι όταν έμαθα τι έγινε, έμεινα παγωμένος για ώρες στον καναπέ. Ένιωθα σαν να είχα φύγει μαζί του, δεν ένιωθα τίποτα, δεν μπορώ να θυμηθώ πολλά πράγματα από το σοκ».