«Με έλουσε κρύος ιδρώτας που ήθελα απλά να ουρλιάξω» - Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μακαλιάς

«Ήρθα να ανακοινώσω ότι....»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Με έλουσε κρύος ιδρώτας που ήθελα απλά να ουρλιάξω» - Συγκλονίζει ο Δημήτρης Μακαλιάς

Στην κάμερα της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με την Μάριον» και τη δημοσιογράφο Νάντια Ρηγάτου μίλησε το πρωί της Παρασκευής 15/4 ο Δημήτρης Μακαλιάς. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή με την Μπέττυ Μαγγίρα, από την οποία βρέθηκε εκτός πριν μερικές μέρες, την σχέση με τον μικρό του γιο και την πιο δύσκολη θεατρική του στιγμή.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Μακαλιά

«Τις προάλλες ακούγαμε με τον γιο μου ραδιόφωνο και μου λέει «ποιος είναι αυτός, τον ξέρω». Του απάντησα πως είναι ο Πέτρος Ιακωβίδης, «δεν τον ξέρεις αγάπη μου» και μου ζήτησε αν μπορούμε να πάμε στο σπίτι του για να μου τραγουδήσει ζωντανά το Τατουάζ. Έπρεπε να του εξηγήσω, λοιπόν, χωρίς να τον στεναχωρήσω, γιατί δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι του και να μας τραγουδήσει αυτό το τραγούδι.

Τώρα νιώθουμε πάρα πολύ καλά στο πρωινό, είμαστε πάρα πολύ καλά, ξέρουμε τι θέλουμε και κάθε μέρα πρέπει να ανταλλάσσουμε μέχρι και 200 μηνύματα. Σίγουρα από τις πιο σκληρές στιγμές μου στο θέατρο ήταν όταν έπαθα σεντόνι και ξέχασα τελείως τα λόγια μου. Ήμασταν με την κα. Ντενίση, σε μια σοβαρή στιγμή που υπήρχε μια αποκάλυψη, ήταν τρίωρη η παράσταση και στις 2 ώρες και 20 λεπτά έρχομαι εγώ για να αλλάξω την ροή της ιστορίας. Ήρθα να ανακοινώσω ότι έρχεται η καταστροφή της Σμύρνης.

Ήμουν αγγελιαφόρος και δεν μπορούσε να με βοηθήσει κανείς. Δεν θυμάμαι ούτε μια λέξη και θυμάμαι την Μιμή να μου κάνει ερωτήσεις σαν να ξέρει την απάντηση. Εγώ όμως δεν επανήλθα ποτέ, με έλουσε κρύος ιδρώτας που ήθελα απλά να ουρλιάξω ή να βάλω τα γέλια και να φύγω» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μακαλιάς.

«Κάθε βράδυ με κάποιο τρόπο θρηνούσα»

Λίγο καιρό μετά το ξέσπασμά του στην εκπομπή Ποιος είναι Πρωινιάτικα, ο Δημήτρης Μακαλιάς παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικογένειά του καθώς και στο θέατρο.

=Έχει τύχει ποτέ να γράψουν κάτι για σένα ή για την οικογένειά σου που να σε βγάλει εκτός εαυτού;

Βέβαια. Έχω δύο έντονα περιστατικά που δεν τα ξεχνάω με τίποτα. Μου είχε τύχει από δύο δημοσιογράφους να γράψουν πράγματα μέσα στη συνέντευξη που στη μία περίπτωση, μου παν ότι δεν έχει γραφεί κάτι και στη δεύτερη, είχα ζητήσει εγώ να μην ειπωθεί κάτι για ένα προσωπικό μου θέμα και το βλέπω δημοσιευμένο μέσα στη συνέντευξη. Εκεί θύμωσα πάρα πολύ, αλλά κρατάω κι αυτές τις στιγμές για να θυμάμαι ότι τίποτα δεν είναι ρόδινο.

Η δουλειά σου λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά σε δύσκολες στιγμές της ζωής σου;

Βεβαίως. Θεατρικά το έχω βιώσει πολλές φορές. Θυμάμαι δύο παραστάσεις στη ζωή μου, «Σμύρνη μου αγαπημένη» και «Χοντροί άντρες με φούστες» που ήταν η ψυχοθεραπεία μου, όταν είχα χάσει τον αδελφό μου. Κάθε βράδυ με κάποιο τρόπο θρηνούσα, ξεπερνούσα, θυμόμουν και μαλάκωνε η ψυχή μου. Μέσα από το θέατρο βρίσκω μονοπάτια για να γλυκάνω τον πόνο ή τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Αλλά και η τηλεόραση λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. Αγγίζω πράγματα που ήθελα ή απέφευγα να αγγίξω.

Δημήτρης Μακαλιάς συνέντευξη

Έχεις ζητήσει ποτέ τη βοήθεια ειδικού (ψυχολόγου, ψυχοθεραπευτή) για θέματα που ίσως σε απασχολούσαν;

Φυσικά, έχω κάνει στο παρελθόν και θεωρώ την ψυχοθεραπεία από τις πιο ωραίες πολυτέλειες της ζωής μου. Με βοήθησε πολύ στο να διαχειρίζομαι πρόσωπα, καταστάσεις αλλά και τις αντιδράσεις των άλλων. Έχουμε πάει και με την Αντιγόνη μαζί σε συνεδρία και μας βοήθησε προσωπικά κυρίως. Για μένα δεν είναι ταμπού.

Κοιτάζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη, τι συμβουλεύεις τον Δημήτρη;

Σε προσωπικό επίπεδο θα με συμβούλευα να βρίσκω περισσότερο ελεύθερο χρόνο να περνάω με τους δικούς μου ανθρώπους. Επαγγελματικά, θα μου έλεγα να κάνω πιο στοχευμένα πράγματα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνω πολλά μαζί. Παρ ότι μου αρέσει η ποικιλία, νιώθω πως αν είχα την πολυτέλεια, θα ήθελα να κάνω ένα πράγμα και να το κάνω καλά.