«Νομίζω ότι η πατριαρχεία είναι...» - "Κόλαφος" οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Αϊδίνη

«Ήμουν ένα υπερπροστατευμένο παιδί που πήρε πολύ δημοκρατικές αρχές»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Νομίζω ότι η πατριαρχεία είναι...» -

Το μεσημέρι της Παρασκευής 15/4 στην εκπομπή τη Ερτ Κυψέλη μίλησε η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η οποία πρόκειται να πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά που έρχεται στον Alpha,(δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης για την Πέμπτη 14/4) «Ψέματα». Στην συνέντευξη της μίλησε για το πώς αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και πώς αντέδρασε ο περίγυρός της όταν το ανακοίνωσε.

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Αϊδίνη στην Κυψέλη

Σύμφωνα με την ίδια, η γιαγιά της τις Κυριακές την έπαιρνε σε παραστάσεις που πήγαινε να δει με τις φίλες της, και εκεί κάπου στα 15-16 συνειδητοποίησε τι ήθελε να κάνει. Όταν δε το ανακοίνωσε οι δικοί της παραξενεύτηκαν αφού ήταν πολύ κλειστή ως παιδί και ντρεπόταν πολύ.

Στα 21 της γνώρισε για πρώτη φορά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και συμμετείχε στην ταινία το «Λιβάδι που δακρύζει». «Ήμουν ένα υπερπροστατευμένο παιδί που πήρε πολύ δημοκρατικές αρχές. Και μετά όταν βγαίνεις στον κόσμο συνειδητοποιείς τι γίνεται», είπε και συμπλήρωσε σχετικά με την πατριαρχία:

«Νομίζω ότι η πατριαρχία είναι κάτι που βάλλει το ίδιο και ισότιμα τους άντρες. Οι ίδιοι είναι καταπιεσμένοι μέσα σε μία εικόνα του ανθρώπου που πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα, πρέπει να πετύχει πάρα πολλά, πρέπει να βάζει τη γυναίκα του στη θέση της.

Να μην κλαίει, να μην είναι ευάλωτος. Θέλω να πω πως αν υποφέρουν οι γυναίκες, νιώθω ότι κάπου και οι άνδρες καταπιέζονται τρομερά», πρόσθεσε.

Συγκινεί ο Αλέξανδρος Μουρδούμης με τις δηλώσεις του στην Κυψέλη

Ο σπουδαίος ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που πρόσφατα βρέθηκε στο δικαστήριο στο πλευρό της συζύγου του για την καταγγελία της στον Φιλιππίδη, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κυψέλη» το μεσημέρι της Πέμπτης 7/4. Εκεί εξέφρασε την γνώμη του για το γεγονός ότι ο γιος του θα διαβάσει κάποτε τις ιστορίες του κινήματος #metoo, μια εκ των οποίων ανήκει και στην μητέρα του, Λένα Δροσάκη και θα νιώθει περήφανος.

«Η κίνηση που έκανε η γυναίκα μου, νομίζω αν δεν είχαμε και το παιδί μάλλον κάποιος θα σκεφτόταν “α έχεις και ένα παιδί, πού πας να μπλέξεις”. Αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω. Αυτά θα τα διαβάσει κάποια στιγμή.

Θέλω να πιστεύω ότι θα νιώσει περήφανος. Νομίζω ότι τα νέα παιδιά που είναι πολύ περισσότερο πιο ενημερωμένα από τη δική μου τη γενιά, πολύ πιο εκπαιδευμένα αρχίζουν και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό» τόνισε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.