«Τότε ήταν εννέα χρονών...» - Η εξομολόγηση του Σάκη Αρναούτογλου για την υιοθεσία του γιου του

«Η επιλογή ήταν δική του στην ουσία, γιατί ερωτήθηκε»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Τότε ήταν εννέα χρονών...» - Η εξομολόγηση του Σάκη Αρναούτογλου για την υιοθεσία του γιου του

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, στις Μαμά-δες το Σάββατο 16/4 προχώρησε σε μία συνέντευξη ζωής καθώς μίλησε για το δύσκολο ταξίδι που πέρασε με τη σύζυγό (δείτε τι έχει αναφέρει για εκείνη παλαιότερα) του προκειμένου να υιοθετήσουν το γιο τους, Τηλέμαχο. Όπως και άλλα άτομα που έχουν βήμα στην τηλεόραση, έτσι και εκείνος μίλησε για την διαδικασία της υιοθεσίας και συγκινεί με τα λόγια του.

Τα λόγια του Σάκη Αρναούτογλου για την υιοθεσία

«Από την αρχή ήμασταν αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε. Από την αρχή που γνωριστήκαμε με την Άννα είπαμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε δικά μας παιδιά, γιατί υπάρχει τέτοια ανάγκη στον έξω κόσμο από αγάπη. Ο Τηλέμαχος μας επέλεξε. Στην “Αρσις” εκεί στο Ωραιόκαστρο είναι εθελόντρια η γυναίκα μου. Τότε μου είχε ζητήσει να της κουβαλήσω δύο τοπία, επειδή ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσε μόνη της», είπε αρχικά ο μετεωρολόγος.

Και συνέχισε: «Έτσι έπρεπε να πεταχτώ στο Ωραιόκαστρο και να καθίσω ένα τέταρτο για να την ξαναπάω πίσω. Σε αυτό το τέταρτο βρέθηκα στο σαλόνι στην “Άρση” και ξαφνικά εμφανίζεται ο Τηλέμαχος, ο οποίος μου λέει να σας ρωτήσω κάτι “Που έχετε ταξιδέψει;”. “Γιατί ξέρεις από γεωγραφία;” του λέω και μου λέει “ναι”. Και του λέω “Θα σου πω που έχω ταξιδέψει με την προϋπόθεση ότι θα μου δείχνεις στον χάρτη που είναι την κάθε περιοχή”. Του λέω πήγα εκεί και μου το δείχνει».

«Τότε ήταν εννιά χρόνων και έτσι ξεκινήσαμε να έχουμε επικοινωνία. Ήταν σχετικά δύσκολη διαδρομή γιατί ήταν μεγάλο το παιδί και περάσαμε από ψυχολόγους και όλα αυτά τα τεστ», εξομολογήθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Επιπλέον, ο Σάκης Αρναούτογλου: «Η επιλογή ήταν δική του στην ουσία, γιατί ερωτήθηκε. Τα σαββατοκύριακα μας το περνάμε μαζί με άλλα παιδιά, πηγαίνουμε για μπάνιο στη θάλασσα το καλοκαίρι, κάναμε έξω κάποιες δραστηριότητες και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ρωτήθηκε αν θέλει να έρθει στο διαμέρισμα από μένουμε και είπε ναι».

Τέλος, ο γνωστός μετεωρολόγος είπε: «Θεωρώ ότι όλοι οι γονείς και αυτοί που υιοθετούν και αυτοί που δεν υιοθετούν είναι γονείς, είναι άνθρωποι που πασχίζουν. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά δηλαδή. Απλά όταν ένα παιδί υιοθετείται λίγο μεγάλο έχει τα δικά του βιώματα, τα οποία όταν είναι σε ένα ορφανοτροφείο καταλαβαίνεις… Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθείς στην ίδια συχνότητα με το παιδί με το αν θα το είχες από μωρό».

«Αν δεν ήταν ο Γρηγόρης δεν...»

Ο γνωστός μετεωρολόγος, από το μικρό απόσπασμα που προβλήθηκε στο Happy Day, μιλάει για τον αδερφό του, Γρηγόρη Αρναούτογλου, για τη σχέση που έχουν και για το πόσο τον έχει στηρίξει σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

«Με τον Γρηγόρη είμαστε πάρα πολύ αγαπημένοι. Με βοήθησε πάρα πολύ. Αν δεν ήταν ο Γρηγόρης στη ζωή μου, τα πράγματα δε θα ήταν όπως είναι τώρα. Του χρωστάω πολλά. Είναι αυτός που βλέπεται στην τηλεόραση, δεν είναι κάτι άλλο. Είναι αυτό το “έξω καρδιά”.

Του χρωστάω πάρα πολλά γιατί μου στάθηκε σε καταστάσεις που ήταν δύσκολες. Βρέθηκε εκεί, δε μάσησε και είναι ακόμα δίπλα μου σε κάθε στιγμή. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια, με τις διαφωνίες μας ενίοτε. Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να έρθω στην Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη με καλύπτει πλήρως, είναι μια πόλη που υπεραγαπώ. Είναι η βάση μου».