«Ναι, έχω προδοθεί από...» - Τα καρφιά της Ζέτας Δούκα για τους φίλους που έχασε

«Η φιλία δεν έχει φύλο»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ναι, έχω προδοθεί από...» - Τα καρφιά της Ζέτας Δούκα για τους φίλους που έχασε

Η Ζέτα Δούκα έχοντας αφήσει πίσω της τον ένα χρόνο, που πέρασε μετά το πρώτο metoo στο χώρο του θεάτρου, που έκανε η ίδια παραχώρησε δηλώσεις στο Mega Καλημέρα 18/4. Η ηθοποιός αυτή τη φορά αναφέρθηκε στις φιλίες, που έχει ξεχωρίσει μέχρι σήμερα, οι οποίες από ότι φαίνεται δεν είναι από την εργασία της αποκλειστικά.

Αν και έχει προδοθεί από άτομα του παρελθόντος, αυτήν τη στιγμή νιώθει γεμάτη και τυχερή σχετικά με όσους έχει κρατήσει στη ζωή της. Πρόκειται για ώριμες και κατασταλαγμένες φιλίες, για τις οποίες μιλάει με τρυφερά λόγια.

Οι δηλώσεις της Ζέτας Δούκα για τις φιλίες της

«Δεν ήμουν ένα παιδί δύσκολο στις φιλίες του. Ωστόσο, οι φιλίες οι οποίες έχουν κρατήσει στη ζωή μου έχουν κρατήσει για πολύ ουσιαστικούς και συγκεκριμένους λόγους, που έχουν να κάνουν και με την σύμπλευση. Έχω παιδικές φίλες, οι οποίες έχουν κρατηθεί κι αυτά που έχουμε να πούμε είναι η αναφορά στο παρελθόν.

Οι φίλες μου με τις οποίες συμπορεύομαι είναι φίλες των τελευταίων πολλών ετών, οι οποίες κρατούν μία στάση ζωής και μία στάση μυαλού που μου ταιριάζει και με πάει παρακάτω», είπε αρχικά η Ζέτα Δούκα.

Η Ζέτα Δούκα είπε στη συνέχεια: «Ναι, έχω προδοθεί από φιλία. Και από γυναίκα και από άντρα, η φιλία δεν έχει φύλο».

«Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι...»

Μετά την αποκάλυψη πως η Ζέτα Δούκα είχε νευρική ανορεξία, καλεσμένη στην εκπομπή «Απλές κουβέντες» του OPEN, μίλησε για τα όσα βίωσε από την ηλικία των 15 έως τα 26 της. Τα λόγια της... συγκλονίζουν.

«Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 μου. Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δεν θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος».

«Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει. Χρησιμοποιεί την τροφή ως μέσο άσκησης, εξουσίας και τελειομανίας στο κεφάλι του. Ως μέσο έλεγχο στον εαυτό του. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης».

«Ο διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» πρόσθεσε η ηθοποιός.