Νίκος Βέρτης: Η απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη με πρώην συνεργάτη του

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νίκος Βέρτης: Η απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη με πρώην συνεργάτη του

Δημοσιεύτηκε σήμερα (18/4) η υπ’ αριθμ.632/2022 απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία δικαίωσε αμετάκλητα τον Νίκο Βέρτη στην αντιδικία του με τον πρώην συνεργάτη του.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, o Άρειος Πάγος, ενώπιον του οποίου ο Νικος Βέρτης εκπροσωπήθηκε απο τον καθηγητή Νομικής κ. Σταματοπουλο, έδωσε ένα τέλος στην υπόθεση αυτή, στην οποία ο πρώην συνεργάτης του, ψευδώς ισχυριζόταν ότι υπήρξε μισθωτός υπάλληλος του, με την ιδιότητα μάλιστα του οικονομικού διευθυντή και παρέμενε δήθεν απλήρωτος επί σειρά ετών.

Η αλήθεια είναι ωστόσο, όπως κρίθηκε πλέον και δικαστικά, ότι υπήρξε καλά αμειβόμενος εξωτερικός συνεργάτης του, καθώς διατηρεί επί σειρά ετών γραφείο ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες βοηθού λογιστή μεταξύ άλλων στο παρελθόν και στο Νίκο Βέρτη, με τον τελευταίο να αποτελεί έναν από τους πολλούς πελάτες του και όχι εργοδότης του.

Νίκος Βέρτης δικαστήριο

Η δικαίωση δεν είναι μόνο οικονομική, καθώς ο πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή κατάφερε αρχικά να εξαπατήσει τα δικαστήρια και να εισπράξει χρήματα που δεν του οφείλονταν, τα οποία θα κληθεί τώρα να επιστρέψει, αλλά κυρίως ηθική, καθώς είναι εντελώς ψευδές και συκοφαντικό, αντίθετο στην ηθική και στις αξίες του Νίκου Βέρτη να παραμένει απλήρωτος ένας εργαζόμενος. Να σημειωθεί πως είχε ήδη προηγηθεί η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου που είχε δικαιώσει επίσης αμετάκλητα το Νίκο Βέρτη.

Οι δηλώσεις του Νίκου Βέρτη μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ο δημοφιλής ερμηνευτής δήλωσε μετά την απόφαση: «Διακόπτοντας την συνεργασία μου με κάποια άτομα, δέχτηκα μια σειρά από αμέτρητες ψευδείς εγκλήσεις και ψευδείς αγωγές εναντίον μου, ώστε να αναγκαστώ, με σκοπό να αποφύγω την δικαστική διαμάχη και την αρνητική δημοσιότητα, να τους καταβάλω χρήματα τα οποία δεν όφειλα για κανένα λόγο. Η διαδικασία κατά την οποία κατηγορείσαι άδικα ενώπιον της Δικαιοσύνης με βάση τα ψέματα ανθρώπων που ευεργετήθηκαν επί σειρά ετών από εσένα, είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα, ακόμη και αν πρόκειται αποκλειστικά για οικονομικής φύσεως ζητήματα. Από την αρχή ωστόσο είχα εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν φοβήθηκα τα ψέματα της άλλης πλευράς, δεν υπέκυψα στις πιέσεις τους και περίμενα να δικαιωθώ.

Τέλος θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα και κλείνω, γιατί δεν μου αρέσει στη ζωή μου να δίνω έμφαση στα αρνητικά γεγονότα. Πολύς κόσμος παρακολουθώντας αυτή την άδικη περιπέτεια και συστηματική συκοφάντηση που υπέστην επί σειρά ετών, με ρωτούσε αν είμαι καλά, πάντα από πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω ένα ευχαριστώ όμως θα ήθελα να επισημάνω και κάτι... Καλοί μου φίλοι, να ανησυχείτε μόνο για την υγεία, τα υλικά αγαθά μας ανήκουν μόνο παροδικά και όπως βλέπετε, δεν καθορίζουν την ευτυχία μας».

Η απάτη που στήθηκε σε βάρος του Νίκου Βέρτη

Θύμα απάτης έπεσε ο Νίκος Βέρτης, καθώς επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να λάβει μέρος σε ενέργειες που θα τους αποφέρουν χρήματα.

Οι λογαριασμοί του τραγουδιστή προχώρησαν στην γνωστοποιήση του γεγονότος μέσα από μια επίσημη ανακοίνωση έτσι ώστε να προειδοποιήσει τους διαδικτυακούς του φίλους. Μάλιστα, ο Νίκος Βέρτης -που πρόσφατα νόσησε από κορωνοϊό- έχει ήδη απευθυνθεί στο σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

«Αγαπητοί φίλοι είμαστε υποχρεωμένοι, ηθικά κυρίως, αφού κινδυνεύετε να πέσετε θύματα απάτης να σας ενημερώσουμε πώς διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με δήθεν ευκαιρίες να βγάλετε χρήματα, συνοδευόμενα από την ψευδέστατη αναφορά πως δήθεν ο κύριος Βέρτης έβγαλε πολλά λεφτά, εκατομμύρια συγκεκριμένα, από τέτοιου είδους επενδύσεις ή και bitcoin, ενώ είχε υποτίθεται πτωχεύσει από άλλες επενδύσεις, είναι παντελώς ψευδή και συνιστούν απάτη.

Χρησιμοποιούν μάλιστα ψεύτικες μακέτες λογότυπα και φτιάχνουν δήθεν συνεντεύξεις από γνωστές σοβαρές εφημερίδες ή site’s για να πείσουν για την σοβαρότητα του άρθρου…

Επίσης ψευδή και προϊόν απάτης είναι και διάφορα site’s που χρησιμοποιούν εμπορικά ονόματα ή πρόσωπα που αποτελούν πρότυπα ηθικής, μεταξύ των οποίων και το όνομα του κυρίου Βέρτη, με σκοπό να αποσπάσουν δήθεν δανεικά χρήματα κλπ.

Γενικά προσοχή σε ότι αφορά τα οικονομικά σας, μην δώσετε κάπου λεφτά. Τα επίσημα Site μας είναι γνωστά με το γαλάζιο τικ. (verified badge). Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως έχει γίνει καταγγελία στο σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Λυπούμαστε πολύ και ελπίζουμε να βοηθήσαμε στην αποτροπή της εξαπάτησης σας».