«Έχω μείνει απλήρωτος από...» - Ο Παπαζήσης ''σπάει'' τη σιωπή του για το δύσκολο χώρο του θεάτρου

«Έχω δουλέψει στην οικοδομή, στο μπαρ..»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έχω μείνει απλήρωτος από...» - Ο Παπαζήσης ''σπάει'' τη σιωπή του για το δύσκολο χώρο του θεάτρου

Ο Ιωάννης Παπαζήσης παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη 19/4 στο Mega Καλημέρα κάνοντας σύντομη αλλά ουσιαστική αναφορά στην καριέρα του. Ο ηθοποιός, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε καινούριο σίριαλ, αποκάλυψε πως πριν εργαστεί το θέατρο σαν παιδί, πέρασε από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους.

Σήμερα είναι πολύ καλά, με όσα έχει κάνει καθώς αποκάλυψε ότι δεν έχει υποστεί ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Έχει τον τρόπο του, όπου δεν αισθάνεται καλά να αποχωρεί και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος, που δεν έχει έρθει σε άβολη θέση.

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Παπαζήση για την καριέρα του

«Από την αρχή της καριέρας μου ως ηθοποιός δεν έχω κάνει άλλη δουλειά. Πριν την υποκριτική έχω δουλέψει στην οικοδομή, στο μπαρ, ότι κάνει κάθε παιδί για να επιβιώσει. Έχω μείνει απλήρωτος από δουλειά.

Προσπάθησα να πάρω τα χρήματα, κινήθηκα νομικά και πάλι δεν τα πήρα. Σημασία έχει να πηγαίνεις παρακάτω και να συνεχίζεις το ταξίδι της ζωής σου», είπε αρχικά ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Ο Ιωάννης Παπαζήσης είπε στη συνέχεια: «Λατρεύω να μου μιλάει ο κόσμος έξω. Είναι αυτό που λέγανε παλιά όταν ήμουν στο Εθνικό Θέατρο: κάνουμε τα πάντα για να μας μάθει ο κόσμος και με το που μας μαθαίνει φοράμε καπέλο και γυαλί.

Θέλω να με αναγνωρίζει και να με αγαπάει ο κόσμος». Κλείνοντας, ο Ιωάννης Παπαζήσης απάντησε: «Δεν έχω υποστεί κακές συμπεριφορές, δεν δίνω τον χώρο για οποιαδήποτε συμπεριφορά πέρα από την επαγγελματική. Αν δεν συμφωνώ από μία δουλειά φεύγω».

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί..." - Ο λόγος που αποφεύγει να μιλήσει για την προσωπική του ζωή

Στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και στην δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής (31/10) ο Ιωάννης Παπαζήσης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στην επαγγελματική του πορεία αλλά και στην σχέση που έχει με τον γιο του ενώ πρόσφατα είχε μιλήσει και για την σχέση του με την Βανέσα Αδαμοπούλου.

«Δεν ξέρω αν έχω εξάρτηση από την δουλειά μου, δεν θα ήθελα να έχω δηλαδή στην Ελλάδα λίγο το να υπάρχεις μέσα σε αυτή την δουλειά λειτουργεί αναγκαστικά ως εξάρτηση, δηλαδή ότι πρέπει να είσαι συνέχεια σε μια εγρήγορση χειμώνα καλοκαίρι ώστε να βρίσκεσαι σε αυτό που ονομάζουμε πρώτη γραμμή.

Εγώ αποφάσισα τελικά ότι δεν θέλω να είμαι, αν είμαι στην πρώτη γραμμή αλλά θέλω να υπάρχω στην γραμμή. Ίσως αυτό είναι και το μεγάλο μου λάθος ότι όταν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες να το κυνηγήσω εμένα το μυαλό μου ήταν αλλού, στο να περνάω καλά και συνεχίζει να είναι έτσι. Νομίζω ότι πλέον μου έρχονται καλά πράγματα άρα έχω την πολυτέλεια να διαλέξω.

Δεν μου λέει τίποτα ότι είμαι απόφοιτος του Εθνικού το έχω πετάξει από πάνω μου, δηλαδή σε κάποια φάση όταν ξεκίνησαν τα social media ήθελα να το κάψω το πτυχίο. Το μοναδικό θέατρο που δεν με έχει διαλέξει είναι το Εθνικό.

Όσο αληθινοί είναι οι σύγχρονοι γονείς πάντα θα υπάρχει ένα ψεύτικο κομμάτι απέναντι στο παιδί, ώστε να του δείχνεις τα πράγματα, όχι πιο όμορφα, λίγο πιο προσιτά σε μια παιδική ηλικία. Γιατί υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη, δεν χρειάζεται να μάθει πράγματα τα οποία δεν είναι ακόμα της ηλικίας του. Δεν είμαι αυστηρός μπαμπάς, μου αρέσει να έχω καλή επαφή με το παιδί. Το μόνο που με ενδιαφέρει στην φάση με το παιδί, είναι να μπορώ να ξέρω ότι θα μεγαλώσει και θα πει “Είχα έναν μπαμπά, ο οποίος ήταν εντάξει”. Νιώθω μια ηθική υποχρέωση απέναντι του.

Εμένα δεν είναι το κόμπλεξ μου ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου, το κόμπλεξ μου είναι ότι γενικότερα δεν μου αρέσει να μιλάω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ας πούμε, γιατί τα προσωπικά που είχα στην ζωή μου, που έχω ή που θα έχω γιατί πρέπει να τα επικοινωνήσω μέσω της κάμερας. Έχω λίγο τιθασεύει το άγριο πνεύμα μου, το έχω πατήσει λίγο μέσα μου σε αυτή την φάση που βρίσκομαι. Που θα πάει θα ξυπνήσει».