Ξαφνική αλλαγή στο instagram της Μαρίνας Πατούλη - Τι συνέβη

Λίγοι το παρατήρησαν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ξαφνική αλλαγή στο instagram της Μαρίνας Πατούλη - Τι συνέβη

Έναν πολύ ενεργό λογαριασμό στο instagram διατηρεί τον τελευταίο καιρό η Μαρίνα Πατούλη, η οποία σχεδόν καθημερινά μοιράζεται στιγμές από την ζωή αλλά και την νέα συλλογή ρούχων που ετοιμάζει.

Η πρόεδρος της UNESCO ξέρει πολύ καλά πως να τραβά όλα τα βλέμματα πάνω της και πως να αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης μετά από κάθε εμφάνισή της, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου γίνεται αποδέκτρια αρνητικών και επικριτικών σχολίων, με την ίδια βέβαια να απαντά αφοπλιστικά.

Ξαφνική αλλαγή στο instagram της Μαρίνας Πατούλη

Μάλιστα, ρίχνοντας μια ματιά στο προφίλ που έχει στο instagram, παρατηρήσαμε πως μετά από αρκετό καιρό, η Μαρίνα Πατούλη αποφάσισε να αλλάξει την κεντρική της φωτογραφία με μια καινούργια, ακόμα πιο εντυπωσιακή αλλά και ανοιξιάτικη.

 Ξαφνική αλλαγή στο instagram της Μαρίνας Πατούλη

Χαμός με τη νέα ανάρτηση της - Το μακροσκελές κείμενο

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μαρίνα Πατούλη θέλησε να κάνει μία ιδιαίτερη ανάρτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία έφερε χιλιάδες αντιδράσεις από τους διαδικτυακούς της φίλους.

Όπως είχε κάνει και για την ημέρα της γυναίκας (δείτε εδώ την ανάρτησή της), η Μαρίνα Πατούλη δημοσίευσε ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο μίλησε για την αξία των μνημείων.

«Τα μνημεία του πανανθρώπινου πολιτισμού αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς και η υπόθεση της προστασίας και ένταξής τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή αποτελεί μονόδρομο βαδίζοντας προς ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης. H σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπενθυμίζει ότι ο σεβασμός μας προς τα επιτεύγματα και τα έργα πολιτισμού που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές και η διαφύλαξή τους, είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης και προστασίας της πολιτισμικής μας ταυτότητας ο αυτοδιοικητικός φορέας @sdg_17_greece που αντίστοιχα με τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων προωθεί τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στον πολιτισμό μέσω της πρωτοβουλίας “Adopt Α Goal”, και ενθαρρύνει τα μέλη του να “υιοθετήσουν” ένα τοπικό μνημείο, μια διαδρομή πολιτισμού που επιθυμούν να αναδείξουν ως σημείο αναφοράς για τον τόπο τους.

Ένα έργο τέχνης, ένα μνημείο, ένα φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και να ανοίγει διάλογο με το κοινό, να το φέρνει σε “επικοινωνία” με μνημεία και άλλα έργα πολιτισμού. Η πολιτισμική κληρονομιά είναι το καταφύγιο του ανθρώπου. Και αυτό είναι κάτι που κατέστησε περισσότερο από εμφανές η πανδημία και η ανάγκη έστω για εξ αποστάσεως επαφή με τα έργα του πανανθρώπινου πολιτισμού. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες που φέρουμε την τιμή και την ευθύνη μιας μοναδικής σε πλούτο και πολυμορφία πολιτισμικής κληρονομιάς, η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας αποτελεί αυτονόητο χρέος μας», έγραψε χαρακτηριστικά.