«Ήθελα να πεθάνω...» - ''Τσακίζει κόκκαλα'' η αποκάλυψη του Κακλέα για την κατάθλιψη

«Μπήκαν στη μέση γιατροί»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ήθελα να πεθάνω...» - ''Τσακίζει κόκκαλα'' η αποκάλυψη του Κακλέα για την κατάθλιψη

Ο Γιάννης Κακλέας βρέθηκε την Τρίτη 19/4 στην εκπομπή Αυτός και ο άλλος και μετά την αιχμηρή δήλωση, που έκανε για τον Άρη Σερβετάλη έκανε μια εντελώς προσωπική αποκάλυψη. Ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη μιας και πλέον η υπόθεση αυτή δεν αποτελεί ταμπού.

Σοκαριστικές ήταν μάλιστα οι μαρτυρίες του, αφού εξήγησε πως όσο βρισκόταν σε αυτό το βαθύ σκοτάδι είχε άρνηση συνολικά για τη ζωή με αποτέλεσμα να θέλει να πεθάνει. Στήριγμα του σε όλο εκείνο το διάστημα ήταν και η γυναίκα του, την οποία θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Κακλέα για την κατάθλιψη

«Κατάφερα να ξεπεράσω την κατάθλιψη με πολύ πόνο. Είχα μια έντονη τάση θανάτου, ήθελα να πεθάνω. Δε μου άρεσε η ζωή. Εκεί, μπήκαν στη μέση γιατροί. Τους ευγνωμονώ. Και η Φρόσω μου, η γυναίκα μου, με βοήθησε πάρα πολύ να το ξεπεράσω. Σιγά σιγά, ήταν η ευεργεσία μου στα 50 μου σε ένα άλλο στάδιο πιο συνειδητοποιημένο και όχι ως Θεός, ως άνθρωπος.

Από εκεί και πέρα άρχισα να γίνομαι…. δύσκολα. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βυθιστείς σε κάτι αλλά είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένος πια στους κινδύνους. Έχω γίνει πολύ πιο ταπεινός, αναγκαστικά γιατί έσπασα. Κατάλαβα και τη βασική αδυναμία που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης.

Μπορεί να μπερδέψει την επαγγελματική του ιδιότητα με την ανθρώπινη ιδιότητα. Εκεί μπερδευόμαστε πάρα πολύ. Η γενεσιουργός αιτία ήταν το ναρκισσιστικό εγώ που είχε υπεραυξηθεί. Έκανα και τη Μάλα τότε και με θαύμαζα… » εξομολογήθηκε ο Γιάννης Κακλέας.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κακλέα

Γεννήθηκε στο Ντεπό, στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική σχολή του Ζήση Χαρατσάρη, στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν και μεταπτυχιακές σπουδές υποκριτικής στο Webber Douglas Academy of Dramatic Arts, στο Λονδίνο. Απόφοιτος της σχολής σκηνοθεσίας Θεάτρου, του Drama Centre of London.

Γιάννης Κακλέας

Μεταξύ άλλων διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου "Τεχνοχώρος" από το 1981 έως το 2003 και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, από το 1989 έως το 1991 και από το 2003 έως το 2006.Έχει διδάξει υποκριτική και σκηνοθεσία. Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με το Εθνικό Θέατρο καθώς επίσης και με τα μεγάλα αστικά θέατρα του Κέντρου, σκηνοθετώντας περισσότερες από 120 θεατρικές παραστάσεις.