«Τέτοιες συμπεριφορές ακούγαμε να συμβαίνουν» - Η σπάνια αποκάλυψη της Άννας Κουρή για το MeToo

Όλα όσα ανέφερε η ηθοποιός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Τέτοιες συμπεριφορές ακούγαμε να συμβαίνουν» - Η σπάνια αποκάλυψη της Άννας Κουρή για το MeToo

Η Άννα Κουρή μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό ΕΓΩ και προχώρησε σε δηλώσεις για το MeToo και τα περιστατικά που έχει ζήσει η ίδια όσον αφορά αυτό το λεπτό ζήτημα.

Η ηθοποιός υποστήριξε πως η αρχή με το κίνημα του MeToo ήταν απαραίτητη και πως θα έπρεπε κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει σε όλους τους χώρους. Δεν θεωρεί πως έχει βιώσει τόσο ακραίες επιθέσεις, όπως για παράδειγμα αυτή της Παναγιώτας Βλαντή, αλλά έχουν υπάρξει φορές που έχουν αγγίξει το όριο.

Οι δηλώσεις της Άννας Κουρή για το MeToo

Πιστεύετε ότι μετά το #metoo το θέατρο θα βγει πιο δυνατό;

Το #metoo ήταν αναγκαίο να γίνει, για να ξεκαθαριστεί ο χώρος. Τώρα θέλω να πιστεύω ότι όποιος θα ήθελε να προβεί σε μια τέτοια πράξη θα το σκεφτεί δεύτερη φορά. Φυσικά θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Έχει τύχει στην καριέρα σας να έρθετε αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Έχει τύχει να δεχτώ συμπεριφορές στο όριο, δεν μπορώ να πω κακοποιητικές.

Όλα αυτά που ακούστηκαν, ήταν σοκ για εσάς;

Δεν νομίζω να έπεσε κανείς από τα σύννεφα, γιατί δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές ακούγαμε να συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Στον δικό μας χώρο ακούγονταν διάφορα και δυστυχώς πολλά απλό αυτά αποδείχτηκαν αληθινά.

Σε αυτά που ακούσαμε το πιο κοντινό σε μένα ήταν όταν πριν χρόνια μια φίλη μου μου εξομολογήθηκε ότι είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά και τελικά βρήκε τη δύναμη μέσα στο πλαίσιο του MeToo να τον κατονομάσει. Πιστεύω ότι λυτρώθηκε, γιατί βασανιζότανε χρόνια.

Άννα Κουρή

Συγκλονίζει η Σοφία Μανωλάκου με τις δικές της αποκαλύψεις για το MeToo

Στην εκπομπή Κυψέλη βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Τρίτης 12/4 η Σοφία Μανωλάκου. Η γνωστή ηθοποιός που έκανε και μια γκάφα on air, αναφέρθηκε μέσα σε όλα και στην λεκτική βία που δέχτηκε η ίδια στο παρελθόν από γυναίκα συνάδελφό της αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθούσε να διαχειριστεί σήμερα μια αντίστοιχη κατάσταση.

«Με το #metoo ήταν σαν να ανοίξαμε απλά την κουρτίνα. Αυτά συνέβαιναν και πιστεύω ότι συμβαίνουν και σε άλλους χώρους. Εγώ προσωπικά δεν έχει τύχει να είμαι παρούσα σε κάποιο τέτοιο συμβάν, ούτε μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο αλλά άκουγα ιστορίες, ήξερα ιστορίες και ακόμα ακούω. Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Ανακουφίστηκα.

Εγώ είχα δεχτεί λεκτική βία από γυναίκα συνάδελφό μου σε παράσταση. Δεν έβγαινα καν από το καμαρίνι μου. Αυτό συνέβη λίγο αφότου είχα βγει από τη δραματική οπότε ήμουν πιο μαζεμένη, δεν έπαιρνα τον χώρο που μου αναλογούσε. Βρίσκουν πάτημα. Κάποιοι για να δείξουν πιο έξυπνοι από τους άλλους, επειδή έχουν κόμπλεξ ή κοινωνικό άγχος, εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που μπορεί να φαίνονται πιο ευγενικοί και ανεκτικοί.

Στην δική μου περίπτωση δεν είχαμε κάποια κόντρα αλλά με κοροϊδευε για το οτιδήποτε έκανα ή έλεγα. Τότε δεν ήξερα να το διαχειριστώ αλλά ο χρόνος ήρθε και με δικαίωσε γιατί “ανέβηκα” κάπως στα μάτια της υποκριτικά και άλλαξε τη στάση της απέναντί μου. Παραδέχτηκε ότι με είχε παρεξηγήσει. Τέτοιου είδους συμπεριφορές τις θεωρώ αδυναμία του άλλου ατόμου… Εγώ τότε μέσα μου υπέφερα… Σήμερα αν γινόταν κάτι τέτοιο ίσως να μην έδινα τόσο μεγάλη σημασία αλλά θα έδινα επί τόπου να καταλάβει ότι κάνει λάθος», κατέληξε.