Δύσκολες ώρες για την Μαρία Δεληθανάση - Η ανάρτηση μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δύσκολες ώρες για την Μαρία Δεληθανάση - Η ανάρτηση μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου

Η πρώην σύζυγος του Κώστα Δόξα, τον οποίο είχε οδηγήσει σε σύλληψη, Μαρία Δεληθανάση, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα θλιβερό γεγονός που θα μπορούσε να της κοστίσει τη ζωή.

Έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την ώρα που οδηγούσε το μηχανάκι της και αφού ο οδηγός του άλλου οχήματος την χτύπησε, έφυγε αμέσως χωρίς να της προσφέρει κάποια βοήθεια ή έστω να δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την κατάστασή της.

Έτσι, η ίδια προχώρησε σε μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γνωστοποιώντας το συμβάν και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για παρόμοια περιστάτικά, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση για λίγη ανθρωπιά.

Η ανάρτηση της Μαρίας Δεληθανάση για το τροχαίο ατύχημα

«Εχθές λοιπόν ενώ οδηγούσα το μηχανάκι μου και έβγαλα φλας για να στρίψω δεξιά, ένα άλλο μηχανάκι ήρθε από τα δεξιά να πέσει πάνω μου την ώρα που έστριβα… είπα στον άνθρωπο ότι με χτύπησε στο πόδι και του ζήτησα τα στοιχεία του.

Η απάντησή του ήταν η εξής… «Άντε γαμ@@@ μωρή μαλα@@@@» και στη συνέχεια απλά με εγκατέλειψε και έφυγε. Πρόλαβα όμως να πάρω την πινακίδα του και ευτυχώς υπήρχε και κάμερα καταστήματος που κατέγραψε το συμβάν… Ευτυχώς η ζημιά δεν είναι μεγάλη!

Με αφορμή αυτές τις άγιες μέρες ας σκεφτούμε λίγο την ανθρωπιά μας, ας ζητήσουμε καμιά συγγνώμη και γενικότερα ας μην είμαστε τόσο καθίκια. Καλημέρα, καλή υγεία και καλή τύχη!»

Μαρία Δεληθανάση

Ένας χρόνος από την καταγγελία της στον Κώστα Δόξα - Το μακροσκελές κείμενο και η φωτογραφία με το χτυπημένο μάτι

Ένας χρόνος ακριβώς πέρασε από τη μέρα που η Μαρία Δεληθανάση πήρε την απόφαση να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται το μαυρισμένο μάτι της, κατηγορώντας τον πρώην σύζυγό της, Κώστα Δόξα για κακοποίηση.

Από εκείνη την ημέρα ακολούθησε μία τεράστια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα.

Η Μαρία Δεληθανάση, το Σάββατο (5/3), αποφάσισε να θυμηθεί τη μέρα που «έσπασε» τη σιωπή της και έτσι ανέβασε ξανά τη φωτογραφία με το χτυπημένο της μάτι, συνοδεύοντάς της με ένα μακροσκελές κείμενο.

Μαρία Δεληθανάση ξύλο

«Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, πήρα την απόφαση να καταθέσω δημόσια την προσωπική μου ιστορία και να μοιραστώ είναι αρκετά επώδυνο βίωμα μου. Αυτό που με ώθησε να το κάνω ήταν η εσωτερική μου ανάγκη να αποτινάξω από πάνω μου κάθε είδος ενοχής, να είμαι πάλι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στον καθένα. Αφού το εξωτερίκευσα και το πραγμάτωσα σε λέξεις, διαπίστωσα πως πέρα από σκληρό, δυστυχώς είναι και αρκετά κοινό.

Λαμβάνω καθημερινά μηνύματα με τις ιστορίες ανθρώπων, γυναικών κυρίως, που υφίστανται βία από κακοποιητικούς συντρόφους και συζύγους. Έχουμε ανοίξει, λοιπόν, έναν διάλογο που πάντα με βρίσκει να εξηγώ πόσο σημαντικό είναι πρωτίστως να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης.

Γιατί δυστυχώς έρχονται πάντα με ωραίο περιτύλιγμα και σε μπερδεύουν. Ένα δεύτερο σημείο είναι τι οφείλει μια γυναίκα να κάνει και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει από τη στιγμή που θα το αποφασίσει.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το μεγάλο βήμα και να σπάσει τα δεσμά, πόσες φορές πιστεύεις ή πείθεσαι και ξανά δοκιμάζεις και πάντα απογοητεύεσαι όλο και περισσότερο. Σε πιστεύω όταν μου εξηγείς πόσο δειλιάζεις να αλλάξεις ζωή. Πώς θα βγεις να δουλέψεις;

Πώς να βιοποριστείς; Δεν αμφισβητώ το φόβο σου και για αυτά. Αντιθέτως τον σέβομαι. Όμως αν τα ζυγίζεις ο… άλλος φόβος είναι μεγαλύτερος. Και ξέρεις γιατί δεν έχεις τον έλεγχο. Όταν όμως πάρεις την απόφαση θα ανάκτησης και πάλι τον έλεγχο του εαυτού σου. Και θα σου αρέσει που θα σε ξανά γνωρίσεις, γιατί ξέρω πολύ καλά πόσους έχεις χάσει. Και αρχίζεις έτσι να σε αγαπάς είτε ξανα, είτε πρώτη φορά!

Γνωρίζω επίσης πολύ καλά πως ό,τι κι αν σου υποσχεθεί ή ορκιστεί δεν θα αλλάξει. παρατείνεις τον χρόνο και όταν τελικά το αποφασίσεις έρχονται και σε ρωτούν. “Γιατί τώρα;”. Δηλαδή πότε;

Το κάθε τώρα είναι η στιγμή του καθενός. Η στιγμή που νιώθει έτοιμος και δυνατός να το κάνει. Ας μην μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον από το γεγονός ότι κάποιος αποφασίζει να αναλάβει τα ηνία της ζωής του και να θωρακίσει το αυτεξούσιο στο πότε το αποφασίζει. Ας εστιάσουμε σε όλα τα ωραία που μπορούν να συμβούν από τώρα και στο εξής. Αντί λοιπόν να ρωτάμε γιατί τώρα ας πούμε: Μπράβο που το κάνεις τώρα», έγραψε χαρακτηριστικά στις αναρτήσεις της η Μαρία Δεληθανάση.