Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι είναι λίγο στα κάγκελα»

«Όλα αναδύονται στην επιφάνεια»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι είναι λίγο στα κάγκελα»

Πριν από λίγο καιρό "έσκασε" η ευχάριστη είδηση για τον Γιώργο Πυρπασόπουλο καθώς όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός έγινε πρώτη φορά πατέρας. Μάλιστα, ο ίδιος παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στη «Real Life» όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Πυρπασόπουλου

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πάρα πολύς λόγος για τον σεξισμό, τον ρατσισμό, θέματα που άγγιξε και η φετινή θεατρική σου παράσταση, τα «Αξύριστα πηγούνια». Ίσως ποτέ δεν έχει γίνει τόσο μεγάλη και συλλογική προσπάθεια να σταματήσει η αδικία, κι όμως τη βλέπουμε να ορθώνεται μπροστά μας πιο έντονη από ποτέ. Πως το σχολιάζεις;

Νομίζω ότι είναι η πληροφορία που τρέχει πολύ γρήγορα και εκπέμπεται από πάρα πολλούς πομπούς. Αυτό που κάποτε μάθαιναν τέσσερις – πέντε, τώρα το μαθαίνουν όλοι. Όλα αναδύονται στην επιφάνεια.

Ίσως, επίσης, είναι η ώρα για την κοινωνία να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη και να έρθει αντιμέτωπη με στερεότυπα, προκαταλήψεις, κακές συμπεριφορές, όσο δηλαδή ήταν θαμμένα κάτω από το χαλί.

Βέβαια, έχουμε φτάσει και στο σημείο να φοβάται κανείς να μιλήσει ανοικτά, εφόσον χιλιάδες είναι έτοιμοι να τον κρίνουν αρνητικά. Αυτό πως σου φαίνεται;

Αναρωτιέμαι αν είναι ίδιον των Ελλήνων να κουνάνε το δάχτυλο… Μια εξήγηση που δίνω εγώ είναι πως, σε ότι αφορά τη Δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και την απονομή της, υπάρχει μια αχαρακτήριστη καθυστέρηση. Κι έτσι ο κόσμος συσσωρεύει πράγματα, νιώθω ότι κανείς δεν θα τον υπερασπιστεί, οχυρώνεται στον εαυτό του, κοιτάζει την πάρτη του και προσπαθεί να βρει το δίκαιο μόνος του, καμιά φορά φτάνει στο σημείο να αυτοδικήσει.

Έχω την αίσθηση ότι οι άνθρωποι είναι λίγο στα κάγκελα με το ζήτημα της Δικαιοσύνης και βέβαια έχουμε κουραστεί και με τις απανωτές κρίσεις.

Όμως, αντί να θυματοποιούμαστε, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Είμαστε αιώνιοι έφηβοι και θεωρώ ότι ευθύνεται η παιδεία, με την οποία κανείς δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά. Αντί να υπάρξει όραμα για πολίτες νοήμονες, σκεπτόμενους, με σωστή κρίση και αρχές, θυσιάζεται στον βωμό της πολιτικής.

«Έπαθα μια οικονομική ζημιά, ήταν προδοσία από οικογενειακό φίλο»

Λίγο καιρό πριν μάλιστα, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μίλησε για την προδοσία που βίωσε από οικογενειακό φίλο αλλά και για την οικονομική καταστροφή που βίωσε. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλύψει πως είναι ερωτευμένος.

«Δεν είχα το πρότυπο του “μάτσο” άντρα μεγαλώνοντας. Το βάρος στο σπίτι μας έπεφτε στη μητέρα μου. Η πανδημία οδήγησε τους ανθρώπους στα άκρα. Για χρόνια στη ζωή μου υπήρχε μόνο η δουλειά μου. Παρασύρθηκα γιατί ερχόντουσαν πολλές δουλειές και μου άρεσε».

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Είδα τα πράγματα διαφορετικά με αφορμή ένα πολύ δύσκολο και σκληρό γεγονός.

Έπαθα μια οικονομική ζημιά, ήταν προδοσία από οικογενειακό φίλο. Καταστράφηκα οικονομικά εντελώς. Υπάρχει η παγίδα να κατηγορείς τον εαυτό σου και να αυτομαστιγώνεσαι που την πάτησες. Κυνηγούσα αρκετά τα χρήματα μέχρι τότε».

«Είμαι ερωτευμένος. Μάλλον είμαι εγώ πιο ώριμος και έτοιμος για μια σχέση. Σκέφτομαι την οικογένεια και θα χαρώ πολύ να μου συμβεί. Με το γάμο και τα συμβόλαια δεν τα πάω καλά. Τον δοκίμασα το γάμο και δεν θα μου λείψει. Ένα πάρτι σίγουρα».