«Με στεναχωρεί...» - Ο Αλμπάνης ξεκαθαρίζει για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις πράξεις του

«Καταλαβαίνω τους λόγους...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Με στεναχωρεί...» - Ο Αλμπάνης ξεκαθαρίζει για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις πράξεις του

Ο Αντίνοος Αλμπάνης παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή, στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τον Πέτρο Φιλιππίδη και για το αν τελικά γνώριζε τις συμπεριφορές και τα πάθη, που του καταλογίζονται πως είχε στη δουλειά του.

Παρ ' όλο που ο ηθοποιός έχει μιλήσει πολύ ξεκάθαρα για το όλο ζήτημα δείχνοντας ολοφάνερα την ενόχληση του, εξακολουθεί να απαντά καθώς βρίσκεται στην δύσκολη αυτή θέση λόγω κοντινής σχέσης και συνεργασίας, που είχαν, πριν φυλακιστεί.

Οι δηλώσεις του Αντίνοου Αλμπάνη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Κουράστηκες να σε ρωτάνε για το #metoo εξαιτίας της συνεργασίας σου με τον Πέτρο Φιλιππίδη;

«Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους γίνεται. Θεωρούν οι άνθρωποι της δουλειάς και ο κόσμος που διαβάζει τις συνεντεύξεις ότι, επειδή είχα μια συνεργασία με τον Φιλιππίδη, είχα και πολλούς στενούς δεσμούς μαζί του. Ότι όφειλα να γνωρίζω πράγματα τα οποία ούτε όφειλα, ούτε γνώριζα.

Aντίνοος Αλμπάνης

Με στεναχωρεί καμιά φορά που βλέπω τον όχλο να ψάχνει αρειμανίως να βρει θύτες παντού και μπορεί μια δίκη μου συνεργασία ή γνωριμία με τον Πέτρο Φιλιππίδη να με καθιστά ένοχο για κάτι. Και εκεί να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ούτε θεωρώ ότι οφείλω να μιλήσω για αυτά ούτε, φυσικά, ότι έχω υποχρέωση.

Υπάρχουν στιγμές που έχω διάθεση να μιλήσω και άλλες που δεν έχω. Ή που δεν έχω κάτι να πω. Δεν τα ξέρω όλα, δεν έχω άποψη για όλα στη ζωή. Δυστυχώς, όταν δίνεις μια συνέντευξη, δεν μπορείς να περιοριστείς μόνο στα της δουλειάς, γιατί το προϊόν που θα παραχθεί δεν θα έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο. Δεν υπάρχουν πια περιοδικά ή έντυπα που να ασχολούνται μόνο με τη δουλειά μας».

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι...» - Η εξομολόγηση του Αλμπάνη για τον Φιλιπππίδη

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος έχει μιλήσει εκτενώς για το ζήτημα των καταγγελιών και των κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο του θεάτρου, ήταν καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης 24/3 στο Πρωινό και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπειρία και τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μιας και οι δυο τους είχαν συνεργαστεί την περίοδο που ο Αντίνοος έδινε την μάχη του με τον καρκίνο, και σχολίασε τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.

«Περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία να μιλήσει η Δικαιοσύνη… Θέλω πάρα πολύ να φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι πάντα για τους ανθρώπους ο λογαριασμός βγαίνει στο τέλος της ημέρας. Οι άνθρωποι είμαστε και καλοί και κακοί και καθάρματα και υπέροχοι και γλυκύτατοι…

Η δική μου προσωπική εμπειρία από τον Πέτρο ήταν μια καλή εμπειρία, όμως, αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Εγώ όταν έφτασα να συνεργαστώ με τον Πέτρο, ήταν ο χειμώνας που αρρώστησα, οπότε εκ των πραγμάτων υπήρχε μια συνθήκη πολύ συγκεκριμένη.

Ένας άνθρωπος που έχει έμφυτο το να συμπεριφέρεται άσχημα ή προσβλητικά ή να είναι παραβατικός, νομίζω κάμπτεται με ένα τρόπο όταν έχει απέναντί του έναν άνθρωπο που νοσεί και το γνωρίζει ότι νοσεί. Δημιουργεί δηλαδή ένα προστατευτικό κλίμα. Οπότε, εγώ δεν είμαι μια ενδεικτική περίπτωση του πώς συμπεριφέρθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης σε εμένα, δεν μπορεί αυτό να αποτελέσει κριτήριο του τι είναι ο Πέτρος σαν άνθρωπος», αναφέρει ο Αντίνοος Αλμπάνης και συνεχίζει:

«Το να έχει συμπεριφερθεί καλά σε έναν άνθρωπο αλλά σε άλλους 100 να έχεις συμπεριφερθεί χυδαία, δεν σε κάνει καλό άνθρωπο. Εγώ έτυχε να έχω μια καλή εμπειρία με τον άνθρωπο αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω ότι ο Πέτρος μπορεί να έχει κάνει κάτι άσχημο ή δύσκολο γι’ αυτά τα κορίτσια τα οποία έχουν εκτεθεί αυτή τη στιγμή στο πανελλήνιο και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους».

«Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει τέτοιες πλευρές γιατί η δική μου εμπειρία δεν έχει καμία σχέση με αυτό», καταλήγει ο Αντίνοος Αλμπάνης.