«Είχα τάσεις αγοραφοβίας και...» - Η Ούστα συγκλονίζει με τις δηλώσεις της για την αγάπη του κοινού

«Πάντα κάτι γινόταν και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Είχα τάσεις αγοραφοβίας και...» - Η Ούστα συγκλονίζει με τις δηλώσεις της για την αγάπη του κοινού

Η Αλεξάνδρα Ούστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΕΓΩ και μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες συμπεριφορές, που έχει δει να συμβαίνουν στο θέατρο αλλά και για το πως κινήθηκε η ίδια μέσα σε αυτόν τον δύσκολο χώρο.

Όπως αποκάλυψε η ίδια τα πράγματα παλιότερα ήταν πιο εύκολα, καθώς το τηλέφωνο για δουλειές χτυπούσε με άλλη συχνότητα χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως ξέμεινε ποτέ από δουλειά. Όσο για το ''καβάλησε ποτέ το καλάμι'' αυτό θα ήταν ανορθόδοξο να συμβεί από τη στιγμή που είχε τάσεις αγοραφοβίας.

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Ούστα για την καριέρα της στο θέατρο

Η υποκριτική έχει λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά στη ζωή σου;

Απόλυτα. Μέσα από το θέατρο έμαθα να ζω, να έχω διαπροσωπικές σχέσεις, να εκφράζομαι.

Ένιωσες ποτέ την ανασφάλεια του επαγγέλματος;

Ναι βέβαια. Αλλά όχι τόσο στην αρχή της πορείας μου, γιατί μου ήρθαν πιο ομαλά τα πράγματα στην αρχή και δεν πρόλαβα να αναρωτηθώ αν θα έχω δουλειά την επόμενη σεζόν. Από ένα σημείο κι έπειτα όμως, τα πράγματα δεν προχωρούσαν όπως τα είχα στο μυαλό μου, οπότε ήρθαν κάποιες ανασφάλειες. Αλλά πάντα κάτι γινόταν κι ερχόταν αυτό που ήθελα, αλλά όχι την στιγμή που το ήθελα.

Αλεξάνδρα Ούστα

Ένιωσες έπαρση, ειδικά στην αρχή της καριέρας σου, με την επιτυχία;

Όχι. Είχα πάντα ανθρώπους, τόσο εντός, όσο και εκτός χώρου, που τους επέλεγα για να με προσγειώσουν αν χρειαστεί. Δεν χρειάστηκε να το κάνουν όμως. Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν είχα τάσεις αγοραφοβίας και δυσκολεύτηκα να τις ξεπεράσω. Το ίδιο μου το επάγγελμα όμως και η θέλησή μου, με βοήθησαν να τις αντιμετωπίσω.

Διάβασες ποτέ κάποιο δημοσίευμα για σένα, που σε ενόχλησε;

Ναι υπήρξαν στιγμές, αλλά για μένα δεν είχε νόημα να ασχοληθώ. Δεν ήταν κάτι που προσέβαλε την προσωπικότητά μου. Απλά έγραφαν ανούσια και λάθος πράγματα.

Η Αλεξάνδρα Ούστα αποκαλύπτει τι δεν ξεχνάει από τον Σάκη Μπουλά

Η Αλεξάνδρα Ούστα παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό Εγώ και μεταξύ των δηλώσεων, που έκανε για τις δύσκολες συμπεριφορές που επικρατούν στο θέατρο μίλησε και για το όνομα του πρώην συντρόφου της Σάκη Μπουλά.

Η ηθοποιός έχει συνηθίσει από τη μία να ερωτάται για το πρόσωπο αυτό μιας και υπήρξε σημαντικό κεφάλαιο της ζωής της και αφετέρου ήταν από μόνος του σαν προσωπικότητα έντονος σε ό,τι και αν έκανε. Δεν ξεχνάει τη σχέση τους, ούτε θέλει να διαγράψει κάτι απλώς εκείνο που τόνισε είναι πως έχει προχωρήσει στη ζωή της και είναι λίγο άκομψο να τη ρωτάνε για το παρελθόν της.

Σε ενοχλεί που σε ρωτούν συνέχεια για τον Σάκη Μπουλά;

Πρόσφατα κι εγώ βρήκα αν με ενοχλούσε και τι ήταν αυτό που με ενοχλούσε. Ναι με ενοχλούσε σε έναν μεγάλο βαθμό. Πια, έχουν περάσει κάποια χρόνια, έχω παντρευτεί, έχω δημιουργήσει οικογένεια. Δεν αντιλαμβάνομαι τι νόημα έχει να ανασύρουμε πράγματα από το παρελθόν.

Με ενοχλούσε παλιότερα, γιατί κι εγώ μπορεί να μην είχα στη ζωή μου σημαντικές κατακτήσεις κι έτσι αισθανόμουν λίγο μειονεκτικά. Τώρα πια νιώθω πιο άνετα να μιλήσω γι’ αυτό, γιατί είναι τακτοποιημένο μέσα μου και έχω προχωρήσει στη ζωή μου.

Aλεξάνδρα Ούστα

Ποιο είναι το μεγαλύτερο «μάθημα» που έλαβες από τον Σάκη Μπουλά;

Ήταν πάρα πολλά…. Ένα από αυτά είναι ότι έμαθα να ζω τη ζω.