«Δεν περνούσαμε καλά και...» - Η Αλεξάνδρα Ούστα μιλά για προβληματικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου

« Όσον αφορά τη δίκη, ήταν συνειδητή μου επιλογή να στηρίξω τις κοπέλες»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν περνούσαμε καλά και...» - Η Αλεξάνδρα Ούστα μιλά για προβληματικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου

Μια άκρως αποκαλυπτική και ουσιαστική συνέντευξη παραχώρησε η Αλεξάνδρα Ούστα στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο. Μεταξύ άλλων η ταλαντούχα ηθοποιός , που έχει μιλήσει εκτενώς για το χαμό του Σάκη Μπουλά, μίλησε για την πιο δύσκολη θεατρική της συνεργασία, τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου, και το #metoo που έφερε στην επιφάνεια και τον προφυλακισμένο συνάδελφο της, Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Ούστα για το θέατρο

Σου έχει τύχει ποτέ να αποχωρήσεις από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Όχι δεν το έχω κάνει. Υπήρχαν φορές που είχα πρόβλημα, αλλά δεν το άφηνα να με επηρεάσει. Υπήρχαν συνάδελφοι που δεν περνούσαμε καλά και απλά περιμέναμε στωικά να περάσει η σεζόν. Μετά όμως, ήμουν πιο υποψιασμένη για την επόμενη φορά.

Έχεις βιώσει λεκτική βία ή κακοποιητική συμπεριφορά;

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι περισσότεροι έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές. Τη στιγμή που συνέβη, θεώρησα ότι έτσι είναι τα πράγματα. Τώρα όμως, αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Οφείλουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να μην υπάρχει καμία μορφή βίας. Αυτό διεκδικούμε. Το θέμα είναι να μάθουμε να διακρίνουμε το πότε ο άλλος μας κάνει «σκουπίδι» και εισβάλλει στον προσωπικό μας χώρο. Αυτό οφείλει να σταματήσει.

Η Αλεξάνδρα Ούστα μιλά για το θέατρο

Σε είδαμε να είσαι στο πλάι των γυναικών που μίλησαν, στη δίκη του Φιλιππίδη. Πιστεύεις σε μία πιο δίκαιη κοινωνία;

Όλο αυτό που συνέβη τον τελευταίο έναν χρόνο, με τις καταγγελίες, είναι σαν μπούσουλας για το ποιες είναι οι απαγορευτικές συμπεριφορές και οι εν δυνάμει θύτες να μην μπαίνουν στην διαδικασία να προβούν σε αυτές. Όσον αφορά τη δίκη, ήταν συνειδητή μου επιλογή να στηρίξω τις κοπέλες και εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη. Είμαστε μαζί με τα θύματα.

«Πήγα στην δίκη του Φιλιππίδη γιατί...» - Η αποκάλυψη της Μαριάννας Τουμασάτου

Η Μαριάννα Τουμασάτου, το μεσημέρι της Κυριακή; 17/4 βρέθηκε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι και προχώρησε σε μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη. Η ίδια, λίγο μετά τη συγκίνηση της στο πλατό με βίντεο που προβλήθηκε για την πορεία της, αναφέρθηκε στην δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ανέφερε ότι η τιμωρία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον χαρακτηριστική, για να αποφευχθούν τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Όπως ανέφερε η ηθοποιός χαρακτηριστικά: «Πήγα στην δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη γιατί χρειάζεται να τους θυμίζουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν είναι προσωπικό, είσαι εναντίον του ανθρώπου που έχει καταχραστεί τα δικαιώματα του οποιουδήποτε. Τα κορίτσια είναι πολύ δυνατά. Είναι η αιχμή του δόρατος.

Θα αναγκάσουν την δικαιοσύνη να δει ξανά το νομικό πλαίσιο για να είναι σαφή τα δικαιώματα των ανθρώπων. Καλό θα είναι να εξαντληθεί η αυστηρότητα στα πλαίσια των πράξεων τους. Όταν τα πράγματα είναι σκληρά, πρέπει και η τιμωρία να είναι σκληρή για να δει και ο επόμενος ότι δεν τον παίρνει... Είμαι ψύχραιμη γιατί δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι ηρωίδες που το ζούνε. Ακούω για αναπαραστάσεις και αναρωτιέμαι πόσες φορές θα το ζούνε τα κορίτσια. Είναι άξιες επαίνου».