Δίκη Φιλιππίδη: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου - Γιατί ζήτησαν αναπαράσταση του βιασμού

Η πολιτική αγωγή συμφώνησε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Φιλιππίδη: Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου - Γιατί ζήτησαν αναπαράσταση του βιασμού

Την Πέμπτη 14/4 συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, κεκλεισμένων των θυρών όπως είχε ήδη αποφασιστεί ώστε να καταθέσει μία εκ των καταγγελλουσών. Στο πλευρό του ηθοποιού και σκηνοθέτη βρέθηκε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος αλλά και ο γιος του Δημήτρης (δείτε εδώ την αντίδραση του έξω από το δικαστήριο).

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, η καταγγέλλουσα που υποστηρίζει πως βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη, περιέγραψε τα γεγονότα ωστόσο η πλευρά του κατηγορουμένου ζήτησε αναπαράσταση.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Φιλιππίδη για το αίτημα της αναπαράστασης

«Επειδή η καταγγέλλουσα περιγράφει τον βιασμό με διαφορετικούς, αντιφατικούς τρόπους, ζητήσαμε να γίνει αναπαράσταση. Συγκρούεται ευθέως με τη λογική η περιγραφή που κάνει για τον βιασμό» δήλωσεο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η πολιτική αγωγή συμφώνησε όχι όμως να κάνει αναπαράσταση η καταγγέλλουσα αφού στη θέση της θα μπει μία δικηγόρος που θα αναπαραστήσει το σκηνικό.

Πότε θα είναι η επόμενη δικάσιμος - Ορίστηκε ημερομηνία

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό τελεσθέντα κατ΄ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014, σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων που τον κατήγγειλαν πέρυσι, και ττην Πέμπτη 14/4 κατέθεσε η μία εκ των καταγγελλουσών , και μετά τα όσα ανέφερε ζητήθηκε από την πλευρά του ηθοποιού αναπαράστασ του βιασμού καθώς όπως υποστηρίζει έπεσε σε αντιφάσεις.

Η επόμενη δικάσιμος λοιπόν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου 2022.