Άγριες Μέλισσες: Γιατί δεν τον είδαμε στον πρώτο κύκλο; - Η αποκάλυψη του Γιάννη Βασιλώττου

Ποιον ρόλο είχε αρνηθεί;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγριες Μέλισσες: Γιατί δεν τον είδαμε στον πρώτο κύκλο; - Η αποκάλυψη του Γιάννη Βασιλώττου

Ο Γιάννης Βασιλώττος μίλησε στο περιοδικό «Τηλέραμα» και τον Βασίλη Ανδριτσάνο για το πως ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την υποκριτική και ο πώς πήρε τον ρόλο του Μπάμπη στις «Άγριες Μέλισσες». Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει ήδη αποκαλύψει πως θα έρθει το τέλος για τον χαρακτήρα του, αλλά και το πως θα εξελιχθεί η σχέση του με την Κορίνα. (Δείτε εδώ τις αποκαλύψεις)

Η συνέντευξη του Γιάννη Βασιλώττου

Άρα η μοίρα σάς οδήγησε στον… Μπάμπη;

Μα φυσικά, τι άλλο; Αρχικά με είχαν καλέσει στην πρώτη σεζόν να υποδυθώ για μερικά επεισόδια έναν έμπορο υφασμάτων, εγώ όμως, για δικούς μου λόγους, επέλεξα να μην το κάνω. Στον 2ο κύκλο μού έγινε πρόταση για τον Μπάμπη. Άρα πού καταλήγουμε; Ήταν προκαθορισμένο από το σύμπαν να πω “όχι” την πρώτη φορά, ώστε τη δεύτερη να “συναντηθώ” με τον ήρωά μου.

Και ήταν… έρωτας με την πρώτη ματιά;

Εννοείται! Έχουμε άλλωστε πολλά κοινά: ανεμελιά, προοδευτικότητα, συμπόνια, ανιδιοτελή αγάπη, ανάγκη να μιλάμε έξω απ’ τα δόντια, αλλά και ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

Πώς γίνατε ηθοποιός;

Είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ! Ούτε παράσταση δεν είχα δει ως τα 23 μου. Είχα λοιπόν σχέση με μια κοπέλα, που ασχολιόταν με την υποκριτική ερασιτεχνικά. Κάποτε μου είπε πως θα έδινε εξετάσεις σε δραματική σχολή και με ρώτησε αν ήθελα να δοκιμάσω.

Από έρωτα και από περιέργεια, είπα “ναι”. Και πράγματι, εγώ που δεν ήξερα καν τι σημαίνει μονόλογος, έμαθα έναν μονόλογο, ένα ποίημα και ένα τραγούδι και πήγα, χύμα στο κύμα, και έδωσα εξετάσεις. Έτσι, σαν από θαύμα, βρήκα αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου.

Και άρχισα μέσα από αυτό να μαθαίνω και τον εαυτό μου, τα θέλω μου, έκανα μια τεράστια ενδοσκόπηση, την οποία συνεχίζω. Αν δεν είχα μπει στη δραματική σχολή, ίσως να μην είχα ανακαλύψει ότι έχω μέσα μου τόσα συναισθήματα, καρδούλα και δάκρυα…

Τώρα, αν δω στην Ομόνοια έναν άστεγο ή έναν άνθρωπο λιωμένο από τις καταχρήσεις, θα με πιάσει η καρδιά μου, θα ψάξω τρόπο να τον βοηθήσω, γιατί ίσως να ήμουν εγώ στη θέση του ή κάποιος δικός μου. Τέτοιος άνθρωπος ήμουν πάντα, αλλά πριν από τη σχολή δεν το ήξερα, δεν σκεφτόμουν.

Γιάννης Βασιλώττος

Λίγα λόγια για την ζωή του Γιάννη Βασιλώττου

Ο Γιάννης Βασιλώττος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Μαριτσά Ρόδου. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την έμφυτη κλίση του στην τέχνη και την αγάπη του για τη μουσική, φοίτησε σε μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Εκεί μαθαίνει κιθάρα, πιάνο, κρητική λύρα, κρουστά όργανα, και φωνητική.

Σε ηλικία 19 ετών μετακομίζει στην Αθήνα με σκοπό να ακολουθήσει τη μουσική και το τραγούδι. Το 2011 ξεκινά να σπουδάζει φωνητική στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤ1 έως το 2013. Για τα επόμενα δύο χρόνια κάνει ζωντανές μουσικές εμφανίσεις στην Ρόδο, ενώ τον παροτρύνουν να ασχοληθεί με την υποκριτική χωρίς εκείνος να έχει κάποια σχέση με το θεατρική τέχνη.

Έτσι το 2015 αποφασίζει να δώσει εξετάσεις και αρχίζει τις σπουδές του στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ» απ’ όπου αποφοιτά το 2018.

Το 2017 αφού η υποκριτική τον έχει κερδίσει παρακολουθεί ένα σεμινάριο υποκριτικής τέχνης πάνω στο «Σύστημα Stanislavsky» και την «Μέθοδο» του "Αctors studio". Έπειτα από την αποφοίτησή του από την δραματική σχολή ξεκινά μία συνεχή ενασχόληση ως μουσικός και ηθοποιός σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.