Η σπάνια αποκάλυψη του Μάνου Ζαχαράκου για κίνημα #metoo: «Έχω δουλέψει με τον Πέτρο Φιλιππίδη και...»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η σπάνια αποκάλυψη του Μάνου Ζαχαράκου για κίνημα #metoo: «Έχω δουλέψει με τον Πέτρο Φιλιππίδη και...»

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα 25/4 μέσα από την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» προβλήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Ζαχαράκος. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρθηκε για το κίνημα #metoo το οποίο έχει απασχολήσει ιδιαίτερα μιας και ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι επίσης ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο.

Οι δηλώσεις του Μάνου Ζαχαράκου για το κίνημα #metoo

«Μεσουρανούσαν οι άνθρωποι που έκαναν κατάχρηση εξουσίας. Δεν καταδικάζω τους ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί, είναι κατηγορούμενοι, δεν είναι καταδικασμένοι. Έχω δουλέψει με τον Πέτρο Φιλιππίδη και μάλιστα πολύ καλά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι κοπέλες δεν πρέπει να βρουν το δίκιο τους

Έχασα τον πατέρα μου στα 13 μου από εγκεφαλικό. Ξαφνικά έγινα άντρας γιατί έπρεπε να προστατέψω τη μάνα μου. Στα 24 μου, που έχασα τη μάνα μου, έγινα ακόμα πιο δυνατός. Ξαφνικά έμεινα σε ένα σπίτι μόνος μου και δεν ήξερα πώς να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες».

Οι δηλώσεις του Μάνου Ζαχαράκου

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα υπεράσπισης για αναπαράσταση του βιασμού

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα της πλευράς του ηθοποιού για αναπαράσταση του καταγγελλόμενου βιασμού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, συνεχίστηκε η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας. Η δίκη του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, θα συνεχιστεί στις 13 Μαΐου.

Την Πέμπτη 14/4 συνεχίστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, κεκλεισμένων των θυρών όπως είχε ήδη αποφασιστεί ώστε να καταθέσει μία εκ των καταγγελλουσών. Στο πλευρό του ηθοποιού και σκηνοθέτη βρέθηκε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος αλλά και ο γιος του Δημήτρης.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, η καταγγέλλουσα που υποστηρίζει πως βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη, περιέγραψε τα γεγονότα ωστόσο η πλευρά του κατηγορουμένου ζήτησε αναπαράσταση.

«Επειδή η καταγγέλλουσα περιγράφει τον βιασμό με διαφορετικούς, αντιφατικούς τρόπους, ζητήσαμε να γίνει αναπαράσταση. Συγκρούεται ευθέως με τη λογική η περιγραφή που κάνει για τον βιασμό» δήλωσε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η πολιτική αγωγή συμφώνησε όχι όμως να κάνει αναπαράσταση η καταγγέλλουσα αφού στη θέση της θα μπει μία δικηγόρος που θα αναπαραστήσει το σκηνικό.