Έλον Μασκ: Αυτός είναι ο άντρας που αγόρασε το Twitter - Η ταραχώδης ερωτική του ζωή και η άνοδος προς την επιτυχία

Έχει 9 παιδιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έλον Μασκ: Αυτός είναι ο άντρας που αγόρασε το Twitter - Η ταραχώδης ερωτική του ζωή και η άνοδος προς την επιτυχία

Η λίστα του Forbes (που έχει ανακηρύξει την Ελένη Μενεγάκη ως τη πιο ισχυρή γυναίκα στην Ελλάδα) τον τοποθετεί στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως. Μάλιστα όπως αναγράφεται το χαρτοφυλάκιο του επιχειρηματία της Silicon Valley ανέρχεται στα 215 δισ. δολάρια. Ωστόσο ο Έλον Μάσκ έσπασε κάθε ρεκόρ και αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της πανδημίας, τα τελευταία δύο χρόνια, που αύξησε τα έσοδα του στα αστρονομικά ποσά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ

Μάλιστα ο διάσημος επιχειρηματίας το 2020 παρουσίαζε περιουσία 24,6 δισ. δολαρίων. Ενώ η ενασχόληση με τα crypto τον έκανε γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη. Δεν είναι μάλιστα άγνωστο πως πέρυσι με ένα τουιτάρισμα του αύξανε ή έριχνε την τιμή πολύ γνωστών κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin και το dodgecoin.

Τη δύναμη αυτή του Twitter κατάλαβε ο επιχειρηματίας, που ελπίζει να ταξιδεύει ο άνθρωπος στο διάστημα, και τελικά πραγματοποίησε την απόλυτη αγορά. Ο άνθρωπος της Tesla αγόρασε τη δημοφιλή εφαρμογή έναντι 45 δισ. δολαρίων, στοχεύοντας να επικρατήσει και στα ψηφιακά media.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων. Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το ξεκλειδώσω» έγραψε στο πρώτο του μήνυμα.

Ποιος είναι ο Έλον Μάσκ

Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε 28 Ιουνίου 1971 στην Νότια Αφρική, ενώ έχει υπηκοότητα και Αμερικάνικη και Καναδική.

Η μητέρα του Έλον Μασκ ήταν μοντέλο και ο πατέρας του εργαζόταν ως μηχανολόγος μηχανικός. Σε ηλικία 9 ετών, οι δυο γονείς του χωρίζουν, με τον Μασκ να μένει με τον πατέρα του στην Πρετόρια.

Έναν χρόνο μετά, ξεκίνησε να «παίζει» με έναν υπολογιστή και δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία πια 12 ετών, μαθαίνει προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τότε πούλησε μάλιστα έναν κώδικα για ένα παιχνίδι προς 500 δολάρια, δείχνοντας από παιδική ηλικία το… επιχειρηματικό πνεύμα του.

«Δεν έχετε ιδέα για το πόσο άσχημα ήταν. Σχεδόν κάθε έγκλημα που μπορείς να σκεφτείς, το έχει κάνει. Σχεδόν κάθε κακό που μπορείς να σκεφτείς, το έχει κάνει», θα σημειώσει για τον πατέρα του, αποκαλώντας τον «τρομερό άνθρωπο».

Ο πατέρας του, μάλιστα, όπως θα αποκαλύψει στην πορεία του είχε πει ότι δε θα κατάφερνε ποτέ. «Με αποκαλούσε ηλίθιο όλη την ώρα. Κι όταν μου είπε πως δε θα τα καταφέρω ποτέ, ήταν η κορυφή του παγόβουνου» θα πει στην ίδια συνέντευξη «ποταμό».

Το ταξίδι προς την κορυφή

Το 1995 ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία Zip2, δανιζόμενος 28.000 δολάρια από τον πατέρα του. Τότε ο Έλον κοιμόταν στο γραφείο του, διότι ήταν πρακτικά άστεγος.

όμως το ταλέντο δεν άργησε να διακριθεί και όταν το συνδίασε με τα επικοινωνιακά του skills κατάφερε να εξασφαλίσει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών με τους Times της Νέας Υόρκης καθώς και την Chicago Tribune, μεγαλώνοντας έτσι τον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Η Compaq εξαγόρασε την Zip2 για 307 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 34 εκατομμύρια σε μετοχές το 1999, με τον Μασκ να λαμβάνει το 70% του ποσού (22 εκατομμύρια). Αυτή ήταν η εκτόξευση του.

Ο έρωτας εισβάλλει στην ζωή του Έλον Μάσκ

Ο Έλον Μασκ παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγο, Τζάστιν Γουίλσον, το 2000 και απέκτησαν μαζί έξι γιους. Ωστόσο ο γάμος δεν κράτησε και 8 χρόνια μετά υπέγραψαν τα χαρτιά του διαζυγίου.

Μιλώντας για τη γνωριμία τους, η Τζάστιν Γουίλσον περιέγραψε τον Έλον Μασκ ως ένα «αγνό αγόρι της ανώτερης τάξης με νοτιοαφρικανική προφορά που εμφανίστηκε μπροστά της ένα απόγευμα καθώς εκείνη ανέβαινε τα σκαλιά για τον δωμάτιό της στην πανεπιστημιούπολη».

Ωστόσο η ζωή τους δεν ήταν πάντα εύκολη. Το 2002 έχασαν ξαφνικά τον μόλις 10 εβδομάδων γιο τους, Νεβάδα Αλεξάντερ, όταν πέθανε από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Η δεύτερη σύζυγος έρχεται στη ζωή του επιχειρηματία λίγο αργότερα. Ο ίδιος δεν έμεινε σχεδόν καθόλου μόνος. Η Ταλούλα Ρίλεϊ θα είναι αναμφίβολα η γυναίκα της ζωής του και η σχέση τους μόνο σχέση πάθους μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο γάμος τους τελέστηκε το 2010 και δύο χρόνια αργότερα αποφάσισαν να χωρίσουν, ενώ η Ταλούλα έφυγε από αυτόν τον γάμο με 16 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ταραχώδης δεσμός τους συνεχίζεται, καθώς οι δυο τους επέλεξαν να ξαναπαντρευτούν το το 2013, έκαναν αίτηση διαζυγίου το 2014, την οποία τελικώς απέσυραν το 2015.

Τον Μάρτιο του 2016 η Ταλούλα Ρίλεϊ ζήτησε διαζύγιο για τρίτη φορά και το ζευγάρι χώρισε οριστικά.

Έλον Μάσκ - Ταλούλα

Η επόμενη διάσημη σχέση του επιχειρηματία είναι η Άμπερ Χερντ, που τα είχαν για λίγους μήνες μέχρι τις αρχές του 2017. Ο ίδιος δήλωνε πολύ ερωτευμένος μαζί της και ότι ο χωρισμός τους τον πόνεσε πραγματικά.

«Αν δεν είμαι ερωτευμένος, αν δεν είμαι με μια μακροχρόνια σύντροφο, δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Δεν θα είμαι ποτέ ευτυχισμένος χωρίς να έχω κάποιον. Το να κοιμάμαι μόνος με σκοτώνει. Το να βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο άδειο σπίτι και τα βήματά σου να αντηχούν στο διάδρομο, χωρίς να είναι κανείς εκεί. Γαμ@@@. Πώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένος σε μια τέτοια κατάσταση;».

Η γνωριμία με την εκκεντρική Grimes

Τον Απρίλιο του 2019 ο Έλον Μασκ βρήκε ξανά τον έρωτα στο πρόσωπο της τραγουδίστριας Grimes. Μάλιστα, τότε οι φήμες έλεγαν ότι γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο «μέσω ενός αστείου για την τεχνητή νοημοσύνη που ο Μασκ είχε σχεδιάσει να γράψει στο Twitter, αλλά ανακάλυψε ότι ο Grimes το είχε ήδη κάνει».

Τον Ιανουάριο του 2020 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, το οποίο ονόμασαν X Æ A-12, αλλά τον αποκαλούν «X» για συντομία. Μετά το αγόρι, τον Μάρτιο του 2022, ο Έλον Μασκ και η Grimes υποδέχτηκαν την κόρη τους, της οποίας το όνομα είναι Exa Dark Sideræl, αλλά την αποκαλούν «Y», επίσης για συντομία.

Elon Musk - Grimes

Η κατάρα του Έλον Μάσκ

Αν και αποζητά συνεχώς τον έρωτα ο επιχειρηματίας φαίνεται πως δεν τα καταφέρνει και όλο του ξεγλιστράει, ο λόγος είναι γνωστός. Μπορεί πολλοί να χρεώνουν την επιτυχία του στην τύχη, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο Έλον Μάσκ είναι εργασιομανής και δουλεύει 16 ώρες την ημέρα, ενώ ακόμα και όταν βρίσκεται στο σπίτι του δεν σταματά να σκέφτεται τον επόμενο του στόχο.

Έτσι χάνει στιγμές από την προσωπική του ευτυχία και ίσως αυτό συνάδει στην πολυτάραχη προσωπική του ζωή.