«Τη στιγμή που μίλησα...» - Ο Οικονόμου συγκλονίζει με την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του

«Ο καθένας να μην αισθάνεται σαν εξωγήινος...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Τη στιγμή που μίλησα...» - Ο Οικονόμου συγκλονίζει με την αποκάλυψη της σεξουαλικότητάς του

Ο Μιχάλης Οικονόμου βρέθηκε την Τετάρτη του Πάσχα 27/4 στο Breakfast at Star, και μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφαση του να επικοινωνήσει δημόσια τη σεξουαλικότητα του. Ο ηθοποιός έχει παντρευτεί τα τελευταία χρόνια τον άντρα του, με τον οποίο έχουν μαζί ένα παιδί.

Για την ελληνική κοινωνία η συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ακόμα αυτονόητη και ο ίδιος τόνισε πως προχώρησε στη δημοσιοποίηση της σχέσης του, με σκοπό να γίνουν τα πράγματα πιο ελεύθερα και ξεκάθαρα αναφορικά με τις σχέσεις και τα φύλα.

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Οικονόμου για την αποκάλυψη της σεξουαλικότητας του

«Κάποια πράγματα καλό είναι να δεχτούμε ότι συμβαίνουν χωρίς να στεκόμαστε στις διαφορές μας με τους άλλους ανθρώπους και να επικεντρωνόμαστε στα κοινά μας πράγματα που έχουμε. Εγώ, για κάποιο λόγο, εκείνη τη στιγμή που μίλησα, θεώρησα ότι έχοντας μια μικρή αναγνωρισιμότητα καλό είναι να μιλήσω για την ιστορία μου για να δώσω ταύτιση σε ανθρώπους που δεν έχουν. Σε νέα παιδιά που μπορεί να έχουν θέμα με την οικογένειά τους, θέμα αποδοχής του εαυτού τους.

Να τους πω ότι υπάρχει κι αυτό, δεν χρειάζεται να ντρέπεται κανείς για τίποτα. Μέσα από τις ιστορίες του καθενός είναι που μπορούμε να πάρουμε δύναμη και ταύτιση για να προχωρήσει ο καθένας και να μην αισθάνεται σαν… εξωγήινος. Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι και οι καρδιές μας έχουν τον ίδιο χτύπο, δεν χρειάζεται να μας χωρίζει κάτι», είπε αρχικά ο Μιχάλης Οικονόμου.

Κλείνοντας, ο Μιχάλης Οικονόμου είπε: «Είμαι χαζομπαμπάς. Η τάση μου είναι να κάνω όλα τα χατίρια, αλλά προσπαθώ να βάλω κάποια όρια».

«Έχουμε ταμπού σαν κοινωνία... Ακόμα σκοντάφτουμε σε λέξεις»

Το απόγευμα της Πέμπτης 10/02 ο Μιχάλης Οικονόμου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Κυψέλη» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ.

Ο γνωστός ηθοποιός με αφορμή την επανάληψη της παράστασης «Η τριλογία των Λήμαν Μπράδερς» στο θέατρο του Νέου Κόσμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και για τα κοινωνικά ταμπού. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό ο ίδιος μαζί με τον αγαπημένο του βάφτισαν το παιδάκι τους.

«Σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο και για την παιδεία και για την κοινωνία. Τόσα πράγματα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες που από την παιδεία και από το σχολείο δεν έχουμε αποκτήσει το λεξιλόγιο να μιλήσουμε για αυτά. Ακόμα σκοντάφτουμε σε λέξεις.

Για όλα αυτά που συνέβησαν με το metoo, την διαφορετικότητα, πως αγκαλιάζουμε την αποδοχή και την ανεκτικότητα. Υπάρχουν λέξεις που τρέμουμε να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά νομίζω πως σε άλλες χώρες αυτά τα μαθαίνουν τα παιδιά από το δημοτικό.

Για την σεξουαλικότητα και τον έρωτα έχουμε λίγα ταμπού σαν κοινωνία. Παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να ελέγξει την κοινωνία, να την αλλάξει. Αυτό που μπορεί να αλλάξει κανείς είναι ο εαυτός του και για αυτό κάνουμε ψυχοθεραπεία.

Νιώθω ότι πάει σε μια αφύπνιση η κοινωνία γενικότερα. Από το πόσο μας αφορά το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή και πόσο ξαφνικά βγαίνουμε έξω και μιλάμε στις κάμερες για τα λάθη και τις πληγές μας. Αυτό δεν συνέβαινε πριν μερικά χρόνια και νομίζω πως υπάρχει μια αφύπνιση προς αυτό το κομμάτι».