«Μιλούσα για μία προσωπική εμπειρία...» - Η αποκάλυψη του Γιώργου Χρυσοστόμου για την επιστολή του στο ΣΕΗ

Η εξομολόγηση του ηθοποιού για το MeToo

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Μιλούσα για μία προσωπική εμπειρία...» - Η αποκάλυψη του Γιώργου Χρυσοστόμου για την επιστολή του στο ΣΕΗ

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου, που χθες (26/4) εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στους δρόμους της Αθήνας, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα, το Πρωινό, το πρωί της Τετάρτης 27/4, και μίλησε για το κίνημα #MeToo και την επιστολή που έγραψε για το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Ο ηθοποιός, μόλις ξεκίνησαν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τα περιστατικά κακοποίησης, θέλησε να γράψει μία επιστολή προς το ΣΕΗ για ένα δικό του αντίστοιχο περιστατικό, το οποίο, όμως, και μόνο στη θύμησή του τον έκανε να ταραχτεί τόσο που εν τέλει έσκισε το σημείωμα.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χρυσοστόμου για το MeToo

«Με συνεπήρε τότε ένα πράγμα που με τάραξε, θυμήθηκα, έγραψα, αρρώστησα που το διάβασα… άρχισα να τρέμω. Το φωτογράφησα, το έστειλα σε δέκα φίλους να δω αντιδράσεις, δεν πήρα αυτό που ήθελα, το φύλαξα τρεις μέρες και μετά το έσκισα.

Μιλούσα για μια προσωπική εμπειρία με έναν άνθρωπο που φερόταν άσχημα σε όλους. Είχαμε συντονιστεί 2-3 άτομα που είχαμε περάσει το ίδιο. Ο άνθρωπος αυτός υπάρχει στον χώρο. Δεν έχουμε συνεργαστεί έκτοτε και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τον έχω συναντήσει αλλά δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό, αυτός θα σου πει δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Θα σου πει ότι είναι μέρος της δουλειάς και θα επιχειρηματολογήσει κιόλας», ανέφερε ο ίδιος.

Έπειτα, συμπλήρωσε: «Είπα ότι εγώ αυτή τη συμπεριφορά δεν την θέλω, με αφορμή αυτόν. Οπότε δεν την επιτρέπω ούτε να συμβαίνει μπροστά μου σε άλλους πλέον».

«Πάλευα με την κατάθλιψη...» - Η αποκάλυψη του ηθοποιού που συγκλονίζει με την γκρίζα περίοδο της ζωής του

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου έδωσε μια εξομολογητική συνέντευξη στο Mega Kαλημέρα, η οποία προβλήθηκε την Τετάρτη 6/5. Σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση ο ηθοποιός αποκάλυψε πως υπήρχε περίοδος που δούλευε στο θέατρο και η μηνιαία του αμοιβή δεν ξεπερνούσε τα 200ευρώ.

Επόμενο του βήμα ήταν διαφύγει σε βραδινές δουλειές, όπως το μπαρ με απώτερο σκοπό τον βιοπορισμό. Όπως δήλωσε και ο ίδιος αγάπησε και αυτήν την εργασία του, ωστόσο του δημιούργησε πολύ μεγάλες δυσκολίες.

«Στην πέμπτη δημοτικού αποφάσισα να φύγω από τη Ρόδο, είδα ότι δε μου ταιριάζει το πλαίσιο του ξενοδοχοϋπαλλήλου. Είμαι από αγροτική οικογένεια, μεγάλωσα σε ένα χωριό, βρήκα σαν διέξοδο και από το σπίτι και από το νησί να δουλέψω στο θέατρο. Είπα σε αυτή τη δουλειά θέλω να ζήσω χωρίς φόβο, έτσι πήγα με δυο βαλίτσες στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα.

Δεν άντεχα να πηγαίνω με τρόμο στη δουλειά μου και έφυγα και μου είπε η Μαρία Καβογιάννη “πώς βρήκες το θάρρος να το κάνεις;”. Έχω φύγει 2 φορές από παράσταση, δε θα τριτώσει, το διαχειρίζομαι» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί είπε: «Δέχθηκα πολύ μικρός σεξουαλική παρενόχληση, έπρεπε να παλέψω με το πρώτο θεριό που ήταν ο φόβος, τότε μου είχαν πει ότι αν δεν ενδώσεις δε θα συνεχίσεις στο θέατρο. Το αντιμετώπισα με κουβέντα – έκρηξη και πήρα τη συγγνώμη μου».

«Έχω κάνει ψυχοθεραπεία για τα πάντα, θεραπεία θεωρώ και τη γιόγκα και τη γυμναστική. Προς την αυτοβελτίωση οδηγήθηκα γιατί κάποιες μέρες ξυπνούσα κι έλεγα ‘ωχ Θεέ μου’ αντί να λέω ‘τι ωραία’. Πρακτικά πάλευα με την κατάθλιψη, ήταν τα πράγματα λίγο πιο γκρι», είπε ακόμα ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Για το πέρασμά του από τη νύχτα λέει ότι «Η δουλειά τη νύχτα ήταν μαγευτική, μετά γοητευτική και κουραστική τα τελευταία 20 χρόνια. Επειδή δούλευα νύχτα, μου άφησε κουσούρια, δεν μπορώ να κοιμηθώ, 01.00 η ώρα ξυπνάνε τα πάντα, είναι βασανιστήριο».
«Μία εποχή έπαιρνα 200 ευρώ τον μήνα από το θέατρο», απάντησε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.