Γιώργος Χρυσοστόμου για το αλκοόλ: «Λόγω της νυχτερινής δουλειάς έπινα κάθε μέρα»

«Με έκανε αρκετά οξύθυμο»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
 Γιώργος Χρυσοστόμου για το αλκοόλ: «Λόγω της νυχτερινής δουλειάς έπινα κάθε μέρα»

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Χρυσοστόμου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα Γκουντ» όπου προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε στο παρελθόν με το αλκοόλ αλλά και στα λάθη που έχει κάνει.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Χρυσοστόμου

«Έκανα τα λάθη στην αρχή...Θα σας πω, για να ξέρει και ο κόσμος! Εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με το αλκοόλ, με πήρε όμως μία... μπάλα, δουλεύοντας νύχτα. Η καριέρα αυτή κράτησε 22 χρόνια, γιατί εγώ δουλεύω νύχτα από τότε '96 στο νησί (σ.σ. τη Ρόδο).

Λόγω της νυχτερινής δουλειάς έπινα κάθε μέρα. Δεν ήταν θέμα αλκοολισμού! Δεν σηκωνόμουν το μεσημέρι να πιω, άλλα (συνειδητοποίησα ότι) πίνω κάθε μέρα! Πώς θα γίνει; Πώς θα περάσεις το βράδυ;", είπε αρχικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου και συνέχισε: "Δεν μου δημιούργησε πρόβλημα το αλκοόλ αλλά με έκανε αρκετά οξύθυμο».

Συγκλονίζει ο Γιώργος Χρυσοστόμου: «Ήταν βασανιστικό, θυμήθηκα πράγματα»

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη μίλησε το πρωί της Παρασκευής (5/11) ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύο περιπτώσεις που έχει αποφασίσει να φύγει από παράσταση καθώς και στην επιστολή που έγραψε για το ΣΕΗ.

«Απέχω από την τηλεόραση λόγω ηλικίας δεν είναι επιλογή μου. Δεν μπορούσα να παίξω ούτε τον μπαμπά, ούτε τον γιο κάποιου, ούτε τον εραστή.

Συζητάω για συνδρομητική πλατφόρμα, ένα εξαιρετικό κείμενο της Φωτεινής Αθερίδου με εξαιρετικούς συνεργάτες και συντελεστές. Αυτός ο ήρωας είναι ένας γλυκύτατος απατεώνας και αν όλα πάνε καλά θα το δείτε μετρά τις γιορτές. Η δουλειά στην νύχτα μου αφήνει μια μακρινή γοητεία σαν παλιό καλό κρασί που δεν θα το ανοίξεις άλλο. Δούλευα 20 χρονιά στην νύχτα. Μαζί με την νύχτα έφυγε και το αλκοόλ από τη ζωή μου.

Η πρώτη περίπτωση που έφυγα από παράσταση ήταν γιατί ο άνθρωπος εκείνος ήταν αλλιώς όταν τον γνώρισα και αλλιώς όταν ήταν σκηνοθέτης. Κάτι παθαίνει ο άνθρωπος ότι γίνεται κάτι. Ούτε εγώ ήμουν ψύχραιμος τότε, αλλά το σύστημα το επιτρέπει φυσικά και εγώ το είχα επιτρέψει. Στην άλλη περίπτωση νόμιζα ότι έκανα λάθος αλλά όταν έφυγα κατάλαβα πως το παιχνίδι της εξουσίας εμένα δεν μου κάνει.

Κάποια στιγμή άρχισα να εκτιμώ τον εαυτό μου και να μην δέχομαι κανιβαλισμό. Έκανα το σωστό και με βοήθησαν και οι συνάδελφοι μου, ένιωθα μονός μου και φοβόμουν πως θα με έκραζαν όλοι και θα εμένα άνεργος. Όλοι μου έλεγαν πως βρήκα το θάρρος, τότε κατάλαβα πως όλοι το είχαν σκεφτεί.

Όταν φεύγεις από μια παράσταση δεν έρχεται άλλη παράσταση την επόμενη μέρα . Ήταν συνειδητή απόφαση που την πλήρωσα δεν βρίσκεις αμέσως δουλειά. Έλεγα τέλειωσε θα κυκλοφορήσει παντού, αυτός έχει εξουσία και τις γνωριμίες για να πει μην το πάρετε. Ήξεραν ότι υπάρχει ο φόβος και ήταν χειριστικοί. Αν με καλέσουν δεν θα πω ψέματα.

Έγραψα μια επιστολή στο ΣΕΗ, ήταν βασανιστικό, θυμήθηκα πράγματα, το έβγαλα φωτογραφία, το έστειλα σε φίλους και το έκλεισα, με αρρώστησε τρεις μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου.