Η Σιάρκου περιγράφει τη συνεργασία της με τον Φιλιππίδη - Θα πήγαινε να τον δει στη φυλακή;

«Ήταν υποχρέωση του ΣΕΗ...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Η Σιάρκου περιγράφει τη συνεργασία της με τον Φιλιππίδη - Θα πήγαινε να τον δει στη φυλακή;

Η Θεοδώρα Σιάρκου παραχώρησε συνέντευξη στο Love it την Τετάρτη του Πάσχα 27/4 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς, ο ίδιος αποτελεί πρόσωπο της επικαιρότητας, βάσει της προφυλάκισης και της δίκης, που εκκρεμεί για το πρόσωπο του.

Η ηθοποιός έχοντας ξανά αναφερθεί σε εκείνον, έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την τελευταία φορά, που έπαιξαν μαζί. Σε κάθε περίπτωση όμως δε θεωρεί άδικη την απόφαση να διαγραφεί από το ΣΕΗ , μετά τις μαρτυρίες που βγήκαν στη δημοσιότητα.

Στην ερώτηση μάλιστα για το αν θα πήγαινε να τον δει στη φυλακή ήταν αρνητική και κάθετη σε αυτό με την απάντηση, πως δε θα ήθελε να τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Οι δηλώσεις της θεοδώρας Σιάρκου για τον Πέτρο Φιλιπίδη

«Είχα υπέροχους γονείς και πέρασα δύσκολα όταν τους έχασα. Τελείωσα με την τηλεόραση το 2007, ξεκίνησα να δημιουργώ την οικογένειά μου και δεν το κυνηγούσα. Όταν αποφάσισα να επιστρέψω, μάζεψα τα κουράγια μου και χτύπησα τις πόρτες των εταιρειών παραγωγής. Και πολύ σύντομα ήρθε η πρόταση για τον “Πλάτανο”», είπε αρχικά η Θεοδώρα Σιάρκου.

Η Θεοδώρα Σιάρκου είπε στη συνέχεια: «Ήταν υποχρέωση του ΣΕΗ μετά από αυτές τις καταγγελίες να διαγράψει Φιλιππίδη, Κιμούλη και Χαϊκάλη. Το γύρισμα με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν παιδική χαρά, ήταν συνεπής, διαβασμένος και υποστηρικτικός. Είχα ακούσει πράγματα πιο πριν, αλλά όχι για βιασμούς.

Είχα ακούσει πως μπορεί να ήταν επιθετικός και να πετούσε ένα τασάκι ή να κοπανούσε μια καρέκλα. Όταν μου ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστώ μαζί του, είχα δεύτερες σκέψεις, ωστόσο, με εξέπληξε ευχάριστα. Δεν θα πήγαινα στη φυλακή να τον δω γιατί δεν θα ήθελα να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Ο Πέτρος δεν θα ήθελε κανείς να πάει να τον δει στη φυλακή».

«Με δυσαρεστεί που το κίνημα metoo έχει μείνει μόνο στο χώρο του θεάτρου και μου φαίνεται λίγο ύποπτο», είπε κλείνοντας η Θεοδώρα Σιάρκου.

«Ξέραμε ότι ο Φιλιππίδης μπορεί να γίνει βίαιος αλλά δεν ξέραμε για βιασμούς»

Στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό μίλησε το πρωί της Τρίτης (1/3) η Θεοδώρα Σιάρκου, η οποία συνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» λίγο πριν απομακρυνθεί ο ηθοποιός με απόφαση της ΕΡΤ.

Η ίδια εξήγησε πως ενώ ήταν γνωστό ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν πολύ αυστηρός θιασάρχης, μέχρι που έφτανε σε σημείο να πετάξει τασάκια σε συναδέλφους του, δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να οδηγηθεί και σε βιασμούς.

«Η βόμβα έσκασε πολύ γρήγορα. Ο Πέτρος μπήκε στο νοσοκομείο και αφότου βγήκε από το νοσοκομείο δεν ξαναγύρισε στο γύρισμα. Συνεργάστηκα πολύ αρμονικά μαζί του πέντε μήνες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν ξέρω δεν είχα συνεργαστεί με τον κύριο Φιλιππίδη όλα αυτά τα χρόνια στο θέατρο ή την τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια που είχε την εξουσία που είχε και ήταν θιασάρχης και ακούγονταν γι΄αυτόν διάφορα ότι ήταν κακοποιητικός και ότι στη διάρκεια μιας πρόβας μπορεί να προσβάλλει, να γίνει βίαιος, να πετάξει ένα τασάκι, μια καρέκλα ή να μιλήσει προσβλητικά σε κάποιον συνάδελφο.

Αυτά τα ξέραμε, ήταν γνωστά στον χώρο, δεν ξέραμε για βιασμούς, πέσαμε από τα σύννεφα» είπε η Θοεδώρα Σιάρκου.