«Με έσωσε από πολλά Βατερλό» - Η Κατερίνα Γιατζόγλου μίλησε "ανοιχτά" για όλα

Όλα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Με έσωσε από πολλά Βατερλό» - Η Κατερίνα Γιατζόγλου μίλησε

Η Κατερίνα Γιατζόγλου μίλησε στην κάμερα του Πάμε Δανάη, όπως και η Ευδοκία Ρουμελιώτη, το πρωί της Τετάρτης 27/4, και αναφέρθηκε στο άγχος που της δημιουργεί η καριέρα της δημοσιογράφου, στην προσωπική της ζωή και τα ξεχωριστά επαγγελματικά της βήματα.

Η δημοσιογράφος δήλωσε πως έχει άγχος, αλλά είναι δημιουργικό γιατί της αρέσει να είναι πολύ καλή σε ότι κι αν κάνει. Η καριέρα της ήταν πάντα η μεγαλύτερη της προτεραιότητα, ωστόσο η προσωπική της ζωή δεν είναι αδιάφορη, καθώς αυτό το διάστημα βρίσκεται σε σχέση.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Γιατζόγλου

«Έχω δημιουργικό άγχος, καθημερινό και παντοτινό, γιατί τα θέλω όλα τέλεια. Είμαι τελειομανής», επισήμανε αρχικά και συμπλήρωσε: «Η προτεραιότητα που έδωσα στην καριέρα μου δεν μου στέρησε τις χαρές από την προσωπική μου ζωή. Θεωρώ μάλιστα ότι με έσωσε από πολλά Βατερλό. Εστιάζω πολύ στη δουλειά μου και αυτό δεν μου δίνει χώρο και χρόνο να κάνω λάθη».

Δήλωσε, επίσης, πως κάθε χρόνο δέχεται τηλεοπτικές προτάσεις, ωστόσο τις αρνείται, ενώ για τον σύντροφό της τόνισε πως όλα πάνε καλά, αλλά δεν θα συγκατοικούσε γιατί έτσι θεωρεί πως θα χαλάσει το σασπένς της σχέσης.

Όσον αφορά τα άσεμνα μηνύματα που δέχεται κατά καιρούς, είπε: «Αυτό δείχνει πείνα από πίσω», κάνοντάς της να γελάει με όσα βλέπει.

Η ίδια έχει γράψει μία κωμωδία με γυναίκες και το έργο έχει πάει ως πρόταση σε κανάλι, την ίδια στιγμή που το βιβλίο της με τίτλο «Ο Μακιαβέλι του έρωτα» θα γίνει ταινία.

"Το κρεβάτι στα 60 είναι καλύτερο από ποτέ!" - Αποκαλυπτική και άκρως αφοπλιστική η Ελληνίδα "Dr Ρουθ"!

Αποκαλυπτική και άκρως αφοπλιστική η Ελληνίδα "Dr Ρουθ", Κατερίνα Γιατζόγλου! - "Το κρεβάτι στα 60 είναι καλύτερο από ποτέ!"

Την έχουν πει και Ελληνίδα «Dr Ρουθ», γιατί αναλύοντας σε βάθος τις σχέσεις των ανθρώπων σπάνια πέφτει έξω. Τα παιδιά της πάντως την αποκαλούσαν χαϊδευτικά «ναζί», αν και σε καμία περίπτωση το ψαρωτικό της βλέμμα δεν αφαιρούσε το sex appeal της.. H Kατερίνα Γιατζόγλου ήταν το κρυφό αντικείμενο πόθου πολλών αρσενικών που κοιμούνταν με τις φωτογραφίες της κάτω από το μαξιλάρι τους, ενώ αρκετές γυναίκες θέλησαν να την... ξεπατικώσουν. Στην πιο ώριμη φάση της ζωής της, καβατζάροντας τα 60 δίνει μαθήματα γοητείας και νεότητας. Η Κατερίνα δεν μασάει τα λόγια της. Μιλάει για πολλά, μεταξύ άλλων και για τον άνθρωπο που έχει μπει στη ζωή της, για τις σχέσεις και για τα δύσκολα και μας εξηγεί γιατί δεν αφήνει τίποτε και κανέναν να την πάρει από κάτω...

Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ για το περιοδικό YOU

Κατερίνα Γιατζόγλου

Στο τελευταίο σου βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και έχει τον τίτλο «Go cold - για πάντα νέα», και με την υποστήριξη της Vichy, μιλάς για τη δική σου στάση ζωής και παροτρύνεις τις γυναίκες να την ακολουθήσουν. Ποια είναι επομένως η δική σου φιλοσοφία και στάση ζωής;

Κάθε μέρα γεννιόμαστε και κάνουμε μια καινούρια αρχή, έτσι δεν γερνάμε ποτέ, εξάλλου το τέλος δεν αφορά κανέναν. Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο χρειάζεται φυσικά πολύ πείσμα, πειθαρχία, έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα, η δημιουργία κρατάει νέους τους ανθρώπους. Η νεότητα περιέχει πείσμα, αυτοπεποίθηση, φαντασία, πειθαρχία, έμπνευση και συμμάχους. Με σύμμαχο ομορφιάς τη Vichy, το νέο μου βιβλίο έχει όλα τα μυστικά ομορφιάς μου και απόψεις που θα βοηθήσουν την κάθε γυναίκα να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της... Ο Πικάσο έλεγε: «Η ηλικία δεν έχει νούμερο», αυτό γράφω και στο βιβλίο: «Είσαι γερασμένη τόσο, όσο αισθάνεσαι».

Σε ποια φάση ήσουν όταν εμπνεύστηκες το βιβλίο; «Πατούσες» τα 60 και σκέφτηκες να εμψυχώσεις τις γυναίκες που πιθανόν νιώθουν «κάπως»;

Είχα ξεκινήσει να το γράφω από πέρσι, είχα γράψει το μισό, προέκυψε όμως η πρόταση του Δημήτρη Αποστόλου, που ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και κυκλοφορήσαμε το «Καμία σχέση». Την αρχική ιδέα για το βιβλίο αυτό μού την έδωσαν οι γυναίκες, που είναι στην πλειοψηφία το κοινό μου. Κάποιες κυρίες από αυτές με παρότρυναν να μεταδώσω την αισιοδοξία και τη θετική μου ενέργεια μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου.

Είσαι δύσκολη σαν σύντροφος;

Ναι, έτσι νομίζω.

Πώς σε άντεξαν οι άντρες σου;

Δεν ξέρω, πρέπει να τους ρωτήσεις (γελάει). Η ιστορία δείχνει πως ό,τι δεν λύεται κόπτεται. Στη ζωή μου πάντα εγώ έκοβα τις σχέσεις, δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία, γιατί πιστεύω ότι ο άλλος την επόμενη φορά θα τελειοποιήσει το λάθος του.

Φαντάζομαι δεν ήσουν ποτέ η κυρία του κυρίου.

Όχι, πατάω πολύ γερά στα πόδια μου και πιστεύω ότι οι σχέσεις ή οι γάμοι είναι όπως οι συνεταιρισμοί. Δίνουν και οι δύο, είναι ισότιμοι και προσπαθούν. Οι συνεταιρισμοί χαλάνε και δεν υπάρχει ισορροπία όταν δίνει μόνο ο ένας.

Δεν μπορείς να δεις τις σχέσεις λίγο πιο ρομαντικά;

Όταν ήμουν 20-30 χρόνων ήμουν πιο διαλλακτική. Όταν όμως τα βάλεις κάτω και παίρνεις στη ζωή λιγότερα απ' όσα δίνεις, η σχέση είναι προβληματική. Δεν είμαι αφοριστική, βλέπω τη ρομαντική πλευρά, αλλά πατάω γερά και στη γη.

Έχεις φάει πολλά χαστούκια για να φτάσεις σε αυτό το σημείο;

Μόνο χαστούκια; Έχω φάει κλοτσοπατινάδα... έχω πληρώσει το συναίσθημα πολύ ακριβά, μπήκα στο ΔΝΤ επειδή έδωσα.

Έχεις δείρει ποτέ άντρα;

Ναι.

Εσύ έχεις φάει ξύλο;

Δεν θα το έλεγα ξύλο, αλλά ναι.

Λόγω του χαρακτήρα σου;

Όχι, λόγω του χαρακτήρα του, δεν ήταν δικό μου το πρόβλημα.

Παντόφλες έχεις πάει ποτέ σε άντρα;

Όχι, δεν έχω πάει ποτέ, έχω κάνει όμως πιο σημαντικά πράγματα για άντρες, τους έχω φτιάξει καριέρες και μεγάλες περιουσίες. Είμαι καλός χορηγός.

Σε εκμεταλλεύτηκαν στις σχέσεις σου;

Εννοείται ότι με εκμεταλλεύτηκαν, σε αντίθεση με εμένα που δεν εκμεταλλεύτηκα κανέναν, γεννούσα ιδέες, πλάνα, δουλειές, λεφτά. Όταν «γεννάς» δεν φοβάσαι τίποτα.

Σε ποια ηλικία λες «στοπ» στον έρωτα;

Ποτέ! Αυτό είναι το κεφάλαιο νούμερο ένα στο βιβλίο. Δεν ερωτευόμαστε επειδή είμαστε νέοι, ερωτευόμαστε για να μένουμε νέοι. Το νούμερο ένα ελιξίριο της νεότητας είναι ο έρωτας.

Ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση δεν αφήνει σημάδια, δεν σε πάει πολλά βήματα πίσω;

Όχι. Τα σημάδια σε κάνουν δυνατότερο, είναι τα παράσημά σου, δεν τα βλέπεις ποτέ σαν πληγές.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Κάνω αυτοψυχοθεραπεία καθημερινά για να με ισιώνω. Σε ειδικό δεν έχω πάει ποτέ, αλλά έχω διαβάσει δύο βιβλιοθήκες βιβλία σχετικά με την ψυχανάλυση.

Ποια είναι τα ελαττώματά σου;

Δεν είμαι ευέλικτη, ούτε διπλωμάτισσα, ό,τι σκέφτομαι το λέω. Σε κάποιους αυτό μπορεί να φαίνεται συναρπαστικό και γνήσιο, αλλά για άλλους είναι εγκληματικό. Μου στοίχισε πέντε καριέρες στην επαγγελματική μου ζωή επειδή έλεγα ό,τι σκέφτομαι.