«Ελεύθερος» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Αργυρός - "Έσκασαν" τα ευχάριστα

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Ελεύθερος» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Αργυρός -

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο οποίος εντοπίστηκε λίγες μέρες πριν στους δρόμους της Αθήνας και τράβηξε τα βλέμματα, βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και μόλις κυκλοφόρησε ένα ακόμη νέο τραγούδι. Ο καλλιτέχνης θέλησε να καινοτομήσει όντας εμπνευσμένος από τα παλιά και συγκεκριμένα από ένα παραδοσιακό τραγούδι. Η επιτυχία είναι σίγουρη!

Το νέο τραγούδι του Κωνσταντίνου Αργυρού

Το νέο κομμάτι έχει τίτλο "Ελεύθερος" και σίγουρα η φαντασία μας μπορεί να φτάσει σε ένα πιο βαθύ νόημα πίσω από την λέξη αυτή. Ωστόσο, το τραγούδι έχει παραδοσιακές βάσεις, από το "Μενεξέδες και Ζουμπούλια", με διαφορετικούς στίχους από τον Χάρη Σαβαλάνο, σε μία προσπάθεια ενός "παντρέματος" του παλιού με το καινούριο και αφορά την ελευθερία από κάθε "δεσμό".

Το βίντεο κλιπ είναι σκηνοθετημένο από τον Γιάννη Δημολίτσα και θα συμπεριλφθεί στο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει με τίτλο "22" και θα βρίσκεται στα ψηφιακά καταστήματα από τις 30/4.

Οι δηλώσεις του καλλιτέχνη για το κομμάτι

«Το αίσθημα της ελευθερίας πηγάζει από την καρδιά μας. Η έμπνευση λοιπόν για το συγκεκριμένο τραγούδι βασίστηκε σε πολλές σκέψεις μου το τελευταίο διάστημα.

Νιώθω ευγνωμοσύνη για τις ρίζες μας και την παραδοσιακή μουσική του τραγουδιού «Μενεξέδες και ζουμπούλια» που με ενέπνευσε και μπόρεσα και συνέδεσα τις σκέψεις μου με αυτά τα ακούσματα.

Ακούσματα επηρεασμένα απο την Μικρά Ασία,από τα βάλς του Ιονίου και των Κυκλάδων,από το ελληνικό μπουζούκι,από το βαλκανικό αυτό μαγικό ήχο των πνευστών.

Αυτές λοιπόν οι λέξεις του Χάρη Σαβαλάνου είναι ανησυχίες μου επηρεασμένες από το γεγονός ότι είμαστε ένας λαός αφοσιωμένος στον τόπο του με ένα όνειρο που απαρτίζεται από ελπίδα,ελευθερία και αισοδοξία.
Δεν μιλάω για την τυφλή ελπίδα που υπόσχεται ότι τα πάντα θα γίνουν μόνα τους.

Μιλάω για την ελπίδα και την ελευθερία των μεταναστών που ξεκινάνε να βρούνε την καινούργια ακτή τους αλλά η καρδιά τους και η ψυχή τους πάντα ανήκει στις ρίζες τους.

Μιλάω γι' αυτούς που βρίσκονται στα πηδάλια και τα καταστρώματα των βαποριών στα ανοιχτά του Ειρηνικού.. Μιλάω για τις οικογένειες και τα παιδιά ανθρώπων της «περήφανης εργατιάς» όπως είχε πεί ο αθάνατος Βασίλης Τσιτσάνης στις Φάμπρικες ,που τολμάνε να πάνε κόντρα στην μοίρα τους.

Μιλάω για την ελευθερία που λυτρώνει από την καταπίεση ορισμένων φίλων (γνωστών και αγνώστων) που εδώ και χρόνια απλά δεν μπορούν να εκφραστούν διότι τα taboo της κοινωνίας και οι καταστάσεις δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.

Μιλάω γι αυτήν την συχνότητα της αγάπης που έδενε την Κατερίνα κάτοικο του εξωτερικού και τον Αλέξανδρο κάτοικο Ελλάδας, τον Χρήστο κάτοικο Ελλάδας και την Νάγια κάτοικο εξωτερικού να παλεύουνε για την συχνότητα αυτή που τους κρατάει ενωμένους για χρόνια.

Μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους που ενώ είναι φυλακισμένοι στον χώρο τους κάθονται γύρω από ένα τραπεζάκι με τα βασικά και τραγουδάνε μαζί.

Ελπίζω λοιπόν αυτό το τραγούδι να σας διασκεδάσει, να το χορέψουμε και να το διασκεδάσουμε μαζί όσο πιο φωναχτά,πιο δυνατά,πιο χορευτικά και όσο πιο «ελληνικά» γίνεται.Και ας μην ξεχνάμε ότι η ουσία βρίσκεται στα απλά πράγματα, στις καλές παρέες, στην μουσική, στον σεβασμό, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη,στον ήλιο…

Ελεύθεροι για μια ζωή…», ανέφερε ο τραγουδιστής.