«Έχω εισπράξει τεράστια αχαριστία από...» - "Καταπέλτης" η Μαίρη Ράζη για δύσκολες τις καταστάσεις που βίωσε

«Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, αλλά δικό τους»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έχω εισπράξει τεράστια αχαριστία από...» -

Σε μια σπάνια αλλά πολύ ουσιαστική συνέντευξη προχώρησε Μαίρη Ραζή στο περιοδικό «Λοιπόν». Η γνωστή και πολύ αγαπητή ηθοποιός, μίλησε όπως και άλλοι συνάδελφοι της κατά καιρούς, για τις αδικίες που έχουν υπάρξει στο χώρο του θεάτρου, αλλά και γενικότερα για την αχαριστία που έχει εισπράξει στην καριέρα της.

Οι αποκαλυπτικές δηλώσεις της Μαίρης Ραζή

Έχετε νιώσει να αδικείστε από τον χώρο;

Θα στο πω όπως το νιώθω. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, αλλά δικό τους. Δεν μου αρέσει να λέω ότι αδικήθηκα. Τα διαπιστευτήριά μου εγώ τα έχω, εκείνοι αδίκησαν τους εαυτούς τους, αφού δεν με σκέφτηκαν. Το σίγουρο είναι πως δεν θα αλλάξω τη στάση ζωής μου για να αρέσω. Έτσι λειτουργώ, με χαμηλούς τόνους. Έχω τη θεατρική μου πορεία, έχω κάνει ενενήντα έργα.

Η Μαίρη Ράζη αποκαλύπτει

Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι παίζουν μόνο θέατρο και δεν κάνουν τηλεόραση. Φυσικά θα μπορούσα να εκφράσω μια πίκρα, ένα παράπονο, αλλά επειδή δεν ανήκουν στον χώρο τον συναισθημάτων μου να νιώθω έτσι, δεν θα το κάνω. Υπό έννοια φυσικά και έχω αδικηθεί, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Τι μου λείπει και δεν δουλεύω αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση; Δεν το καταλαβαίνω.

Εισπράξατε αχαριστία από ανθρώπους που βοηθήσατε;

Έχω εισπράξει μεγάλη αχαριστία. Για την ακρίβεια, είμαι λουσμένη με αυτή. Ωστόσο έχω λάβει και πολλή αγάπη και έχω ισορροπία στη ζωή μου. Δεν θέλω να παραπονιέμαι. Όλοι οι ηθοποιοί με φωνάζουν Μαιρούλα. Τι άλλο να ζητήσω;

Λίγα λόγια για τη Μαίρη Ραζή

Σε ηλικία 14 ετών ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς της και τη μεγαλύτερη αδελφή της. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία ενώ φοίτησε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, ενώ αποφοίτησε και από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκτοτε εργάσθηκε ανελλιπώς στο ελληνικό θέατρο σε πολλές παραστάσεις και με συνεργασίες οπως τους Σωτήρη Μουστάκα, Θύμιο Καρακατσάνη, Θανάση Βέγγο, Κώστα Χατζηχρήστο, Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Κώστα Καζάκο.

Το 1990 ίδρυσε το θέατρο «ΠΡΟΒΑ» στην οδό Ερμού, ενώ το 2001 ίδρυσε την δική της Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Το 1981 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη Σωτήρη Τσόγκα και μαζί απέκτησαν την μοναχοκόρη τους, Κοραλία Τσόγκα, ηθοποιό.

Στις 11 Οκτωβρίου 2018 βραβεύτηκε για τη συνολική της παρουσία από τη Σχολή Δημοσιογραφίας και Τηλεόρασης New Media Studies by Stamatis Malelis στην Αθήνα.