"Ραγίζει" καρδιές ο Γιάννης Βογιατζής για τον θάνατο της συζύγου του - «Πέθανε στα χέρια μου»

«Αν δεν είχα κι αυτή τη γυναίκα ίσως να μην είχα αυτή την όποια καριέρα έκανα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Ο Γιάννης Βογιατζής παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης 19/4 μιας και ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρθηκε για τα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής μιας και τα κοντινά του πρόσωπα δεν τον υποστήριξαν ιδιαίτερα ενώ από την άλλη, μίλησε και για τον χαμό της αγαπημένης του γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης και φίλος του, Δημήτρης Μαυρικίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν μετά από πολλές δεκαετίες και γάμου αλλά μόνο λίγες ώρες μετά που κήδεψε τη σύζυγό του είπε “θα παίξω απόψε στο θέατρο γιατί η Βασιλική δεν θα μου το συγχωρούσε ποτέ”».

Από την άλλη ο γνωστός ηθοποιός είπε: «Ευτύχησα να έχω μια πολύ σπουδαία οικογένεια. Και από πατέρα και από μητέρα και από τον αδελφό μου που χάσαμε νωρίς. Και μετά όταν παντρεύτηκα ήμουν ευτυχισμένος. Ποτέ δεν είχα αυτό το δηλητήριο. Τα είχα λύσει όλα λέγοντας την αλήθεια και κοιμόμουν ήρεμος.

Η αλήθεια λυτρώνει. Πέθανε στα χέρια μου κυριολεκτικά. Έκανα πρόβα και παράσταση την ίδια μέρα γιατί ήξερα ότι αυτό ήθελε για μένα. Πάντα με στήριζε. Αν δεν είχα κι αυτή τη γυναίκα ίσως να μην είχα αυτή την όποια καριέρα έκανα. Τώρα πια που είμαι κι εγώ σε μια ηλικία που θα πάω να τη βρω, της την προσφέρω με όλη μου την αγάπη και τον σεβασμό στο όνομά της. Γιατί υπήρξε μια κυρία ανεπανάληπτη.»

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βογιατζή

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο ηθοποιό

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό στις 12 Ιουνιου του 1926. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου και για ένα διάστημα στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Ο έμπορος της Βενετίας στο θέατρο Διονύσια.

Έγινε γνωστός ως κινηματογραφικός «Μικές» (από τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Ο Μικές Παντρεύεται), καθώς και ως ραδιοφωνικός και στη συνέχεια κινηματογραφικός «Λαλάκης». Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1957 στην ταινία Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους αρκετές φορές και ως θιασάρχης. Η πλούσια κωμική φλέβα του τον καθιέρωσε στο πλατύ κοινό του ραδιοφώνου (Το Ημερολόγιο ενός Θυρωρού), του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (Η Γειτονιά μας, Ο Ονειροπαρμένος).

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 68 ταινίες, κυρίως κωμωδίες, κομεντί και φαρσοκωμωδίες. Χαρακτηριστικοί είναι οι ρόλοι του στους ταινίες Η γυναίκα μου τρελάθηκε, Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη, Δεσποινίς Διευθυντής, Ένα κορίτσι για δύο, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα κι ο κοντός, Θα Σε Κάνω Βασίλισσα, Νύχτα Γάμου, Το Παιδί της Μαμάς, Ο Μικές Παντρεύεται και άλλες.