«Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο...» - "Ράγισε" καρδιές η Έρρικα Πρεζεράκου για τον χαμό της ανιψιάς της

Η εξομολόγηση για το ατύχημά της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο...» -

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα έκανε το πρωί της Παρασκευής (29/4) η Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σοβαρό ατύχημα που είχε με το χέρι της και στο θάνατο της αγαπημένης της ανιψιάς (δείτε εδώ την ανάρτησή της).

Η Έρρικα Πρεζεράκου δεν πέρασε εύκολα τους τελευταίους μήνες

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση αυτή για μένα και ανά περιόδους βίωσα πολλά συναισθήματα σε σχέση με αυτό. Πάντα όμως σκέφτομαι ότι πρέπει να στραφώ στο καλό που έχει συμβεί.

Το καλό που έχει συμβεί είναι ότι έχοντας το χέρι μου λίγο πιο ψηλά από το κεφάλι μου βρέθηκα κάτω από δυο 300αρες μηχανές και δυο τεράστιες προπέλες. Θα μπορούσα να έχω σκοτωθεί οπουδήποτε αλλού κι αν με χτυπούσαν οπότε έχω τώρα μια στάση ευγνωμοσύνης που κατάφερα να είμαι ζωντανή. Βοηθήθηκα από την αγάπη του κόσμου.

Έκανα πολλά χειρουργεία και έχω ακόμα να κάνω κι άλλα. Έχω και ένα δικαστήριο που πρέπει να ολοκληρωθεί. Το χέρι δεν επιστρέφει για να γίνει όπως ήταν, οπότε επειδή αυτό δεν αλλάζει, δεν έχω ούτε θυμό, ούτε ένταση. Επειδή όμως ο άνθρωπος που το προκάλεσε, δε λειτούργησε καλά ούτε κατά το ατύχημα, ούτε μετά από αυτό, χρειάζεται να δεχτεί τις συνέπειες.

Είδα μια ξεκάθαρη αλήθεια για το τι είδους άνθρωπος είναι και αυτό είναι αρκετό για μένα», είπε η Έρρικα Πρεζεράκου για το ατύχημά της.

Για τον θάνατο της ανιψιάς της, είπε: «Ο θάνατος της ανιψιάς μου ήταν το πιο δύσκολο γεγονός που έχει περάσει η οικογένειά μου. Θεωρώ ότι με δίδαξε πάρα πολλά πράγματα αυτή η διαδικασία. Το πρώτο που με δίδαξε είναι πόση πολλή ανθρωπιά υπάρχει, γιατί είχαμε πάρα πολύ στήριξη για να γίνει το καλύτερο δυνατό γι’ αυτό το παιδί.

Το πόσο δύσκολο είναι για την αδερφή μου και τον άντρα της όλη αυτή η διαδικασία. Με δίδαξε ότι πολλές φορές νιώθουμε υπεράνθρωποι ενώ δεν είμαστε. Υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο. Μέσα μου έφτασα στο σημείο να πω ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και από εκεί και πέρα είναι θέλημα Θεού».

«Ήμουν δίπλα στην Έρρικα Πρεζεράκου σε αυτή την οδυνηρή απώλεια»

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε, ο Άρης Μακρής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φιλία του με την Έρρικα Πρεζεράκου και τόνισε πως ήταν στο πλευρό της σε αυτό το Γολγοθά που έζησε με τον θάνατο της ανιψιάς της.

Ο Άρης Μακρής συνεργάστηκε με την Έρρικα Πρεζεράκου στον πρώτο κύκλο του J2US και οι δυο τους δημιούργησαν μία υπέροχη σχέση. Έτσι, δε θα μπορούσε να μην σταθεί στο πλευρό της σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.

Πέρυσι συνεργάστηκες με την Έρρικα Πρεζεράκου. Πριν από λίγες μέρες βίωσε μια ανείπωτη τραγωδία καθώς η 7χρονη ανιψιά της Αναστασία έφυγε από τη ζωή. Έτυχε να μιλήσετε αυτό το διάστημα;

Ναι. Πήγα στην Καλαμάτα, στην κηδεία της μικρής Αναστασίας. Η Έρρικα ήταν το μεγαλύτερο δώρο που πήρα από το Just the 2 of us. Αναπτύξαμε πολύ γρήγορα μια αδελφική φιλία. Μιλάμε και συναντιόμαστε πολύ συχνά. Είχα την ανάγκη να είμαι δίπλα της σε αυτή την οδυνηρή απώλεια.

Έρρικα Πρεζεράκου Άρης Μακρής

Ήταν σίγουρα μια πολύ δύσκολη στιγμή…

Απόλυτα. Ένιωσα την καρδιά μου να σπαράζει. Έφυγε ένα παιδάκι τόσο άδικα. Για τον οποιονδήποτε άνθρωπο, ακόμα και για κάποιον που δεν γνώριζε την ιστορία, θα ήταν σπαρακτική αυτή η στιγμή.

Είναι πολύ όμορφο ότι ήσουν δίπλα της.

Είχα τεράστια ανάγκη να της σταθώ. Ήθελα πολύ να είμαι δίπλα της. Η Έρρικα είναι μια πολύ ευαίσθητη ψυχή και ταυτόχρονα μια εντυπωσιακά δυνατή γυναίκα. Είναι ένας άνθρωπος που παλεύει να μη χάσει το χαμόγελό του ακόμα και στη μεγαλύτερη συμφορά. Και η δική μου στάση απέναντι στα πράγματα είναι παρόμοια. Νομίζω ότι για αυτό άνθησε η φιλία μας.

Ο Άρης Μακρής μίλησε στο 7 Μέρες TV