«Δεν μας έδωσε τον χρόνο που...» - O Τζιόβας "αδειάζει" δημόσια παραγωγή του Open

«Η παράγωγη είχε κάποια θέματα τα οποία μας καθυστέρησαν»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν μας έδωσε τον χρόνο που...» - O Τζιόβας

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» , το πρωί της Παρασκευής 29/4, ο Ορέστης Τζιόβας προχώρησε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την πρόταση για παρουσίαση, τα επαγγελματικά του, το γάμο εξπρές,το ενδεχόμενο ενός παιδιού αλλά και για το κόψιμο της σειράς στην οποία βρισκόταν.

Το ενδεχόμενο του δεύτερου γάμου στην ζωή του

«Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο θεατρικό έργο “Η επαρχία” του Μιχάλη Βιρβιδάκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκευά. Αναφορικά με τη σειρά «Η τελευταία ώρα» δεν νομίζω ότι το κανάλι στήριξε πολύ καλά αυτή την προσπάθεια. Η παράγωγη είχε κάποια θέματα τα οποία μας καθυστέρησαν και δημιουργήθηκαν και άλλα προβλήματα λόγω πίεσης χρόνου.

Η παρουσίαση είναι κάτι που με ενδιαφέρει και υπάρχει μία ανάλογη πρόταση τώρα. Παλιότερα αντιμετώπιζα την παρουσίαση με μεγαλύτερο φόβο. Ήμουν νέος ηθοποιός και δεν ήθελα να μπλεχτεί το κομμάτι ηθοποιός – παρουσιαστής», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Ο Ορέστης Τζιόβας είπε στη συνέχεια: «Είχα απορρίψει πρόταση για την «Παταγονία». Θα προτιμούσα μία εκπομπή με συνεντεύξεις η ένα τηλεπαιχνίδι. Έχω σκεφτεί κάποιες φορές να εγκαταλείψω την υποκριτική. Επειδή έχω ένα κάλο feedback από το κοινό και τους συνεργάτες μου, σκέφτομαι ότι δεν αξίζει τον κόπο να παρατήσω την υποκριτική. Αν το δω βιοποριστικά, θα πρέπει να σκεφτώ μήπως κάνω μία άλλη δουλειά πιο σίγουρη, άλλα ποιά δουλειά είναι σίγουρη σήμερα;».

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Ορέστης Τζιόβας απάντησε: «Όταν είχα δουλέψει με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ήθελε να σκηνοθετήσει την παράσταση και να πρωταγωνιστεί. Όποιον και αν ρωτήσεις θα σου απαντήσει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αλαζονικός».

«Με την πρώην σύζυγο μου γνωριζόμασταν ελάχιστα και παντρευτήκαμε. Ήταν μία κίνηση υπερβολικού ρομαντισμού. Υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα έκανα ένα δεύτερο γάμο. Θέλω να γίνω μπαμπάς, άλλα με προβληματίζει η αβεβαιότητα που υπάρχει. Θα ήθελα το έτερον μου ήμισυ να έχει ένα πιο «ασφαλές» επάγγελμα. Το να πεις σε μία σχέση ότι κάνεις παιδί, ενώ ο ένας δεν έχει πολύ σταθερά οικονομικά, αυτό δημιουργεί μία ανισορροπία στο ζευγάρι».

«Ήταν αυταρχικός δεν έπεσα από τα σύννεφα με...»

Το πρωί της Τρίτης 12/4, ο ταλαντούχος ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, έδωσε συνέντευξη στο Mega Καλημέρα και μίλησε για διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή του. Μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε περισσότερο στις δύσκολες οικονομικά περιόδους που έχει περάσει, στο κίνημα metoo, στο λόγο που ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, αλλά και την πρόταση που δέχτηκε για την τηλεόραση.

«Φυσικά και υπήρχαν περίοδοι που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο για δουλειά. Υπάρχει οικονομικός ανταγωνισμός, άνθρωποι που δέχονται δουλειές με λιγότερα χρήματα. Βγαίνουν συνεχώς νέοι ηθοποιοί.

Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να τα παρατήσω, αλλά την αγαπάω αρκετά αυτή τη δουλειά. Όταν μένεις από χρήμα ξαφνικά, ψάχνεις και κάνεις κάτι άλλο. Έχω δουλέψει πολύ στην εστίαση και πριν 3 χρόνια δούλευα στην κουζίνα ενός μαγαζιού με φαγητό», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

Ο Ορέστης Τζιόβας είπε στη συνέχεια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν αυταρχικός, για αυτά που κατηγορείται δεν είχα άμεση εικόνα αλλά δεν έπεσα και από τα σύννεφα. Δεν υπήρχε καλή εικόνα για εκείνον.

Στη συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη υπήρχε αλαζονεία, ήθελε να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει. Ήταν χειριστική η συμπεριφορά του. Σίγουρα υπάρχουν μεγάλοι ηθοποιοί που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν γίνει γνωστές και δεν έχουν καταγγελθεί».

Κλείνοντας, είπε: «Πρόσφατα ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, για να μιλάω και να μοιράζομαι. Δε μου έχει γίνει πρόταση για κάποιο σόου, θα με ενδιέφερε η παρουσίαση. Μου έχει γίνει πρόταση για να παρουσιάσω τηλεπαιχνίδι στην Κύπρο, μου ταιριάζει, είμαι αρκετά επικοινωνιακός, έχω χιούμορ πιστεύω θα μου ταίριαζε η αλληλεπίδραση με τον κόσμο».