Eurovision 2022: Μόνη της στην σκηνή η Αμάντα - Η αποκάλυψη του Φωκά Ευαγγελινού για την εμφάνισή της

«Η αρχή είναι ότι μέσα από τα μάτια της Αμάντας βλέπουμε...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2022: Μόνη της στην σκηνή η Αμάντα - Η αποκάλυψη του Φωκά Ευαγγελινού για την εμφάνισή της

Στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε καλεσμένος το μεσημέρι της Παρασκευής 29/4 ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος και φέτος θα επιμεληθεί τη σκηνική παρουσία της συμμετοχής της Ελλάδας στην Eurovision στην Ιταλία.

Ο χορογράφος αποκάλυψε μεταξύ άλλων και το πως διαμορφωθεί σκηνικά το τραγούδι Die Together, το οποίο θα ερμηνεύσει η ταλαντούχα Αμάντα Γεωργιάδη (δείτε εδώ ποια είναι η καταγωγή της).

Μόνη της στην σκηνή της Eurovision 2022 η Αμάντα

«Στη σκηνή θα είναι μόνη της. Σαν αποτύπωμα σκηνικό έχω στο μυαλό μου τρεις λέξεις: την απουσία γιατί είναι χωρισμός, τη φθορά που έχει μια σχέση και τη στενοχώρια που φέρνει ένας χωρισμός. Νομίζω πως θα τα αποτυπώσω σωστά και θα είναι κάτι πολύ όμορφο και τρυφερό γιατί το κομμάτι είναι έτσι.

Εύρημα δεν υπάρχει, υπάρχει μια εικαστική παρέμβαση. Το ρούχο θα είναι της Σήλιας Κριθαριώτη. Είναι πάρα πολύ όμορφο και δωρικό. Η αρχή είναι ότι μέσα από τα μάτια της Αμάντας βλέπουμε τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ποια θέση δίνουν οι στοιχηματικές για την Ελλάδα - Εκτός δεκάδας η Κύπρος

Λίγο πριν την τελική ευθεία του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, τα γραφεία στοιχημάτων έχουν πάρει φωτιά για το ποιος θα καταφέρει να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο του νικητή. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους Eurofans.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Amanda Tenfjord Georgiadi, με το τραγούδι (Die Together), ενώ θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό την Τρίτη 10/5. (Δείτε εδώ τη σειρά που θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον ημιτελικό)

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Die Together», με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, φαίνεται πως εντυπωσίασε τους fans της Eurovision με αποτέλεσμα η χώρα μας να συνεχίσει να βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση ανάμεσα στα στοιχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Eurovision World, που συγκεντρώνει τις αποδόσεις από όλες τις εταιρείες στοιχημάτων, το ελληνικό τραγούδι φιγουράρει στην 6η θέση, μια θέση χαμηλότερα από ότι η απόδοση που της έδιναν το προηγούμενο μήνα. Ωστόσο πρέπει να πούμε ότι κονταροχτυπιέται στα ίσα με την πέμπτη θέση, της Πολωνίας.

Από την άλλη, η Κύπρος με την πιο ethnik συμμετοχή της Ανδρομάχης και το τραγούδι «Ela» εμφανίζεται σήμερα στην 17η θέση των στοιχημάτων για τη νίκη στη Eurovision, σκαρφαλώνοντας αργά αλλά σταθερά.