«Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!» - Ο Ρωμανίδης ξεσπά κατά του Λιγνάδη

Τον κάλεσαν ως μάρτυρα στη δίκη Φιλιππίδη και δεν πήγε

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!» - Ο Ρωμανίδης ξεσπά κατά του Λιγνάδη

Στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη (δείτε εδώ τι κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη του) αναφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 1/5 ο ηθοποιός Θοδωρής Ρωμανίδης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην κάμερα του Open Weekend. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι καλέστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ωστόσο δεν πήγε (η αποκάλυψη της Τουμασάτου για το λόγο που πήγε στη δίκη του) .

Ξέραμε για ενήλικες, για αυτό τον τρόπο ζωής

«Σε κάποιες καταγγελίες που συνέβησαν για συμπεριφορά στο θέατρο, δεν έπεσε κανένας από τα σύννεφα. Πέσαμε από τα σύννεφα, αν αποδειχθεί, στην υπόθεση των βιασμών. Πάντα πρέπει να βάζουμε κι αυτό, γιατί έτσι πρέπει. Και να μιλούσες, τι θα γινόταν; Θα ήσουν έξω από τη δουλειά.

Όταν είδα τον Πέτρο Φιλιππίδη με τις χειροπέδες ανθρώπινα συγκινήθηκα πάρα πολύ και σοκαρίστηκα. Μία γραπτή κατάθεση την έδωσα. Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισής του, αλλά δεν πήγα. Η γραπτή κατάθεση που έδωσα αφορούσε το τι σχέση είχα εγώ με τον Πέτρο» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

«Εξοργίζομαι όταν ακούω να μιλάνε για τον γιο του, γιατί ο γιος του είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Πρέπει να κάνει την πορεία του. Ακόμα και να αθωωθεί ο Πέτρος, θα μείνει στον Δημήτρη αυτό. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Και να αθωωθεί, στη συνείδηση του κόσμου θα είναι ένοχος» πρόσθεσε ο Θοδωρής Ρωμανίδης.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο Θοδωρής Ρωμανίδης εξομολογήθηκε πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης του έλεγε ότι ζει αρχαιοελληνικά σαν τον Σωκράτη. «Δεν μιλάγαμε για ανήλικους τότε. Ξέραμε για ενήλικες. Ότι του άρεσε αυτός ο τρόπος ζωής. Δεν υπάρχει χειρότερο αδίκημα για εμένα από το να βιάσεις ανήλικο!»

«Υπάρχει αυτή η καταγγελία στο φάκελο»

Στον αέρα της εκπομπής «Open Weekend» βγήκε το πρωί του Σαββάτου 30/4 και ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων την αποκάλυψη που έκανε ο Φώτης Σπύρος για την καταγγελία 19 ανθρώπων κατά του Πέτρου Φιλιππίδη στο σωματείο.

«Ξέρω ότι αυτές οι καταγγελίες που υπάρχουν έχουν μεταφερθεί μαζί με τον υπόλοιπο φάκελο στην εισαγγελία και επειδή είναι τμήμα αυτής της πολύκροτης δίκης, είναι κάτι που δεσμεύομαι και δεν μπορώ να το αναλύσω. Αλλά ότι υπάρχει αυτή η καταγγελία, υπάρχει! Η δίκη αφορά μόνο τις καταγγελίες των τριών γυναικών. Δεν ξέρω αν αυτό θα ακουστεί μέσα στη δίκη, αλλά υπάρχει μέσα στο φάκελο.

Το ότι αυτοκτόνησε ο συγκεκριμένος ηθοποιός δεν συνδέεται με την κακοποιητική συμπεριφορά που του συνέβη, το λέω για να μην γίνει καμία παρεξήγηση», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.