Επιτέλους το ανακοίνωσε - Πολύ ευχάριστα νέα για τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Μόλις "έσκασαν"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Επιτέλους το ανακοίνωσε - Πολύ ευχάριστα νέα για τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Το νέο του άλμπουμ παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Αργυρός με τίτλο «22», που κυκλοφορεί από την Panik Platinum και μας χαρίζει ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι με την ξεχωριστή σφραγίδα του.

Νέο άλμπουμ για τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, καλλιτέχνης που πάντα θέλει να προσφέρει κάτι νέο και διαφορετικό και πνεύμα ανήσυχο, μοιράζεται μαζί μας 22 τραγούδια, που καλύπτουν μία μεγάλη μουσική γκάμα, με την υπογραφή αξιόλογων δημιουργών και δοσμένα με τις δυνατές του ερμηνείες.

Το «22», που είναι διαθέσιμο σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής, είναι χωρισμένο σε τρεις ξεχωριστές ενότητες, που απαρτίζουν ένα αριστοτεχνικό μουσικό σύνολο. Η πρώτη ενότητα, «Νοσταλγία», περιλαμβάνει vintage ήχους, τραγούδια που «μυρίζουν» Ελλάδα, εμπνευσμένα από την πλούσια μουσική παράδοση του τόπου μας, η δεύτερη ενότητα, «Φως», έχει κομμάτια με digital ήχο κι έντονο συναίσθημα και η τρίτη ενότητα, «Ενέργεια», περιλαμβάνει τραγούδια γεμάτα δυναμισμό και ρυθμό.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έδωσε μία πρώτη γεύση από το album «22» μέσα από το τραγούδι «Ελεύθερος», που κυκλοφόρησε στο YouTube πριν από λίγες ημέρες και αμέσως αγαπήθηκε από το κοινό, αποσπώντας θετικές κριτικές και σχόλια. Στο album περιλαμβάνονται επίσης solo τραγούδια, ντουέτα – έκπληξη με την Ελένη Φουρέιρα και τον Light, καθώς και οι μεγάλες no1 επιτυχίες «Αθήνα Μου», «Παρασκευή Πρωί», «Μόλις Χθες», «Θα ‘Μαι Εδώ» και «Τελικά» με τον Rack.

Οι δηλώσεις του καλλιτέχνη για το νέο του κομμάτι

«Το αίσθημα της ελευθερίας πηγάζει από την καρδιά μας. Η έμπνευση λοιπόν για το συγκεκριμένο τραγούδι βασίστηκε σε πολλές σκέψεις μου το τελευταίο διάστημα.

Νιώθω ευγνωμοσύνη για τις ρίζες μας και την παραδοσιακή μουσική του τραγουδιού «Μενεξέδες και ζουμπούλια» που με ενέπνευσε και μπόρεσα και συνέδεσα τις σκέψεις μου με αυτά τα ακούσματα.

Ακούσματα επηρεασμένα απο την Μικρά Ασία,από τα βάλς του Ιονίου και των Κυκλάδων,από το ελληνικό μπουζούκι,από το βαλκανικό αυτό μαγικό ήχο των πνευστών.

Αυτές λοιπόν οι λέξεις του Χάρη Σαβαλάνου είναι ανησυχίες μου επηρεασμένες από το γεγονός ότι είμαστε ένας λαός αφοσιωμένος στον τόπο του με ένα όνειρο που απαρτίζεται από ελπίδα,ελευθερία και αισοδοξία.
Δεν μιλάω για την τυφλή ελπίδα που υπόσχεται ότι τα πάντα θα γίνουν μόνα τους.

Μιλάω για την ελπίδα και την ελευθερία των μεταναστών που ξεκινάνε να βρούνε την καινούργια ακτή τους αλλά η καρδιά τους και η ψυχή τους πάντα ανήκει στις ρίζες τους.

Μιλάω γι' αυτούς που βρίσκονται στα πηδάλια και τα καταστρώματα των βαποριών στα ανοιχτά του Ειρηνικού.. Μιλάω για τις οικογένειες και τα παιδιά ανθρώπων της «περήφανης εργατιάς» όπως είχε πεί ο αθάνατος Βασίλης Τσιτσάνης στις Φάμπρικες ,που τολμάνε να πάνε κόντρα στην μοίρα τους.

Μιλάω για την ελευθερία που λυτρώνει από την καταπίεση ορισμένων φίλων (γνωστών και αγνώστων) που εδώ και χρόνια απλά δεν μπορούν να εκφραστούν διότι τα taboo της κοινωνίας και οι καταστάσεις δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.

Μιλάω γι αυτήν την συχνότητα της αγάπης που έδενε την Κατερίνα κάτοικο του εξωτερικού και τον Αλέξανδρο κάτοικο Ελλάδας, τον Χρήστο κάτοικο Ελλάδας και την Νάγια κάτοικο εξωτερικού να παλεύουνε για την συχνότητα αυτή που τους κρατάει ενωμένους για χρόνια.

Μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους που ενώ είναι φυλακισμένοι στον χώρο τους κάθονται γύρω από ένα τραπεζάκι με τα βασικά και τραγουδάνε μαζί.

Ελπίζω λοιπόν αυτό το τραγούδι να σας διασκεδάσει, να το χορέψουμε και να το διασκεδάσουμε μαζί όσο πιο φωναχτά,πιο δυνατά,πιο χορευτικά και όσο πιο «ελληνικά» γίνεται.Και ας μην ξεχνάμε ότι η ουσία βρίσκεται στα απλά πράγματα, στις καλές παρέες, στην μουσική, στον σεβασμό, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη,στον ήλιο…

Ελεύθεροι για μια ζωή…», ανέφερε ο τραγουδιστής.