«Είναι δύσκολο να βλέπεις τον φίλο σου με χειροπέδες» - Η Ευαγγελία Μουμούρη λύγισε στον αέρα του Πρωινού για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Οι δηλώσεις της ηθοποιού στον αέρα του Πρωινού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Είναι δύσκολο να βλέπεις τον φίλο σου με χειροπέδες» - Η Ευαγγελία Μουμούρη λύγισε στον αέρα του Πρωινού για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Την Τρίτη το πρωί η Ευαγγελία Μουμούρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» και δεν δίστασε να μιλήσει για τον φίλο της, Πέτρο Φιλιππίδη και να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Μάλιστα, όπως τόνισε παρευρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς γνωρίζει την κοπέλα που καταγγέλλει τον γνωστό ηθοποιό για βιασμό. (Δείτε εδώ τι συμβαίνει με την υγεία του ηθοποιού)

Ωστόσο η ηθοποιός κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά και τη φόρτισή της. Διότι από την μία στηρίζει τα κορίτσια και από την άλλη «βλέπει τον φίλο της με χειροπέδες».

Δεν συγκράτησε τα δάκρυά της η Ευαγγελία Μουμούρη

«Γνωρίζω το κορίτσι που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Θεώρησα χρέος μου να συμπαρασταθώ στο κορίτσι αυτό για να μπορέσει να πει τη δική του αλήθεια», είπε αρχικά η ηθοποιός και συνέχισε με δάκρυα στα μάτια:

«Είμαι λίγο πιο ταραγμένη από όσο νόμιζα ότι είμαι. Πήγα στο δικαστήριο να στηρίξω τα κορίτσια για να μπορούν ισάξια να μπουν σε μια κλειστή πόρτα και να πουν τη δική τους αλήθεια και μετά από μισή ώρα στήριζε εμένα, με κατέβασαν στο κυλικείο. Δεν μπορούσα να το αντέξω, δεν υπήρχε κομμάτι που μπορώ να το βάλω στο μυαλό μου. Ήταν τρομακτική αυτή η ενέργεια εκεί. Είναι ό,τι πιο κοντά έχω ζήσει σε πόλεμο».

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Μουμούρη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκλιπαρώ όποιον έχει άποψη να πάει στο δικαστήριο να ακούσει τους μάρτυρες και αν βρει έστω και ένα κίνητρο, γιατί αυτά τα κορίτσια αποφάσισαν να μας κάνουν να δούμε τον φίλο μας με χειροπέδες, ας το πουν και σε μένα.

Δεν είναι εύκολο να βλέπεις τον φίλο σου, τον άνθρωπο που έχουμε ταξιδέψει μαζί, που έχουμε κάνει παρέα να τον βλέπεις με χειροπέδες. Αλλά αυτά τα κορίτσια δεν πηγαίνουν έτσι άνετα και πίσω από αυτά τα κορίτσια υπάρχουν δεκάδες κορίτσια που έχουν φτιάξει οικογένειες, υπάρχουν άνθρωποι που παρακαλούν τα κορίτσια να μιλήσουν κι εκείνα αλλά δεν το κάνουν. Και υπάρχουν τρία κορίτσια που κουβαλάνε στην πλάτη τους 106 καταγγελίες κοριτσιών για κακοποιητική συμπεριφορά».

«Έφτασε σε σημείο μια εβδομάδα μετά να ζητήσω βοήθεια γιατί δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ», εκμυστηρεύτηκε η Ευαγγελία Μουμούρη.

«Γύρναγα στο σπίτι μου κι έκλαιγα, υπέφερα»»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Πάμε Δανάη έκανε το πρωί της Δευτέρας (18/10) η Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία μίλησε για την επιστροφή της στο θέατρο, για τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει στον χώρο καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις του Me Too.

«Για να μπορέσεις να ζήσεις στο παρόν πρέπει να έχεις αντιμετωπίσει το παρελθόν σου! Να το έχεις παλέψει, να το έχεις νικήσει. Νιώθω τυχερή που με κρατά ο χώρος αυτός ακόμη. Υπήρχαν ανταγωνιστικοί συνάδελφοι. Κάποιοι ήταν και τα ονόματα που έχουμε συζητήσει αυτή τη χρονιά. Αυτός ο ανταγωνισμός δεν ήταν απέναντι σε μένα, ήταν απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Ήταν γραφικός ο άνθρωπος αυτός. Αυτοί που ανταγωνίζονται είναι μονοί τους. Εγώ θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά γιατί θέλω να είμαι μαζί.

Εκείνη τη στιγμή δεν ένιωθα δυνατή… Ένιωθα ότι με πατούσαν, ότι έμπαινα μέσα στη γη. Δεν πέρναγα καλά. Έκανα ότι δεν συνέβαινε τίποτα, γύρναγα στο σπίτι μου, έκλαιγα, υπέφερα, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν με έκανε να θέλω να σταματήσω.

Την περίοδο της καραντίνας το σινάφι μας κλείστηκε μέσα. Λίγο φοβήθηκα… Ένιωσα παράταιρη στην κοινωνία. Ένιωσα ότι η ψυχαγωγία δεν έχει καμία θέση ότι είμαστε τιποτένιοι, ότι δεν κάνουμε καμία δουλειά. Περιμένω να δω ποια θα είναι η θέση μας στην covid εποχή. Ήθελα το χώρο μου, ήθελα τον χρόνο μου, τον ζήτησα από τον σύντροφο μου, μου δόθηκε και αυτό ήταν υπέροχο. Δεν κάνω σχέδια. Προετοιμάζομαι για το καλύτερο και όλα τα ωραία έρχονται», είπε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Μουμούρη.