«Έπεσα σε βαθύ κώμα, σχεδόν πέθανα...» - Συντετριμμένος ο Μαλέλης με το πρόβλημα της υγείας του

«Ήμουν σπίτι, ήταν ξημερώματα και...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έπεσα σε βαθύ κώμα, σχεδόν πέθανα...» - Συντετριμμένος ο Μαλέλης με το πρόβλημα της υγείας του

Ο Σταμάτης Μαλέλης παραχώρησε μια εξομολογητική συνέντευξη στο Mega Καλημέρα την Τρίτη 3/5 μιλώντας πολύ αποκαλυπτικά με φανερή την συγκίνησή του σε πολλά σημεία για τους γονείς του αλλά και για τον αγώνα, που έδωσε ο ίδιος για να κρατηθεί στη ζωή με την περιπέτεια της υγείας του.

Ο δημοσιογράφος, όπως αποκάλυψε χρωστάει τη ζωή του στον πολύ μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι γιατροί καθώς είχε πέσει σε κώμα και ουσιαστικά ''πήγε'' στον άλλο κόσμο και ξαναγύρισε. Σήμερα έχοντας περάσει όλα αυτά και αφού κόλλησε και κορωνόϊο, βλέπει με άλλο νόημα τη ζωή και πιο αισιόδοξα.

Οι δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη για το πρόβλημα υγείας του

«Πριν από τον θάνατο της μητέρας μου είχε προηγηθεί ο θάνατος του πατέρα μου 11 μήνες πριν και η μητέρα μου από την ημέρα που πέθανε ο πατέρας μου δεν ξανά περπάτησε. Σαν να αρνήθηκε τη ζωή. Την ιστορική στιγμή που περιμέναμε να βγει στον αέρα το Mega και εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν ότι πέθανε η μητέρα μου. Ήταν κάτι συγκλονιστικό και με έχει σημαδέψει.

Αναφορικά με το πρόβλημα υγείας του, ο Σταμάτης Μαλέλης εξομολογήθηκε: «Δεν κινδύνεψα απλά, έφυγα και ήρθα. Πάθαινα συνεχείς ανακοπές. Ήμουν σπίτι, ήταν ξημερώματα και έπαθα έμφραγμα, ευτυχώς ήρθε πολύ γρήγορα το ασθενοφόρο. Έπεσα σε βαθύ κώμα, σχεδόν έφυγα.

Δεν θα υπήρχα σήμερα, αν δεν έδιναν έναν απίστευτο αγώνα για να με σώσουν. Ξύπνησα μετά από εβδομάδες και δεν μπορούσε να κουνήσω τα δάχτυλά μου. Όταν σηκώνεσαι και γαντζώνεσαι από το παράθυρο καταλαβαίνεις το συγκλονιστικό νόημα της ζωής».

Λίγα λόγια για τη ζωή του Σταμάτη Μαλέλη

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι Έλληνας δημοσιογράφος που συνδύασε το όνομά του με πολλές καινοτομίες στον χώρο της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ στην ΑΣΣΕ και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ο Σταμάτης Μαλέλης ξεκίνησε την επαφή του με τον Τύπο ως κλητήρας στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Από το 1982 άρχισε να εργάζεται στην ΕΡΤ. Σε πολύ μικρή ηλικία πέρασε στο πολιτικό ρεπορτάζ ακολουθώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου σε δεκάδες ταξίδια του στο εξωτερικό. Πολύ σύντομα έγινε αρχισυντάκτης της ΕΤ-2.

Το 1988 μεταπήδησε στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 ως πολιτικός συντάκτης. Με την έναρξη του τηλεοπτικού ΑΝΤ1 έγινε αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης. Το 1991 συνέχισε στο MEGA ως διευθυντής σύνταξης. Στο τέλος του 1993 βρέθηκε ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο νέο κανάλι τον ΣΚΑΪ. Εργαζόμενος στο κανάλι έφερε μεγάλες αλλαγές στα τηλεοπτικά δελτία.

Καθιέρωσε τα τηλεοπτικά παράθυρα και άλλαξε τα τηλεοπτικά βίντεο κάνοντας τα πιο ελκυστικά, με τίτλους, μουσική και φυσικούς ήχους. Έδωσε ιδιαίτερο βάρος στις ζωντανές συνδέσεις και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα Ο ΣΚΑΙ με πολύ λιγότερα μέσα να περάσει πρώτος σε τηλεθέαση και να καθιερωθεί σαν το μεγάλο κανάλι της Ενημέρωσης.

Tα ενημερωτικά ρεκόρ τηλεθέασης του ΣΚΑΙ δεν έχουν καταρριφθεί. Δέχθηκε κριτική ότι αρκετές φορές μετέδωσε ειδήσεις με υπερβολικό τρόπο. Ήταν λάτρης της ανθρωποκεντρικής είδησης. Συνέχισε με την ίδια ιδιότητα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA δημιουργώντας ένα σύγχρονο λαϊκό δελτίο δίνοντας το μικρόφωνο στον πολίτη.

Το 2002 μετακινήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR τον οποίο αναγέννησε ενημερωτικά δίνοντας έμφαση στο λάιφ στάιλ. Κατηγορήθηκε ότι αρκετές φορές ξεπέρασε τα όρια. Πάντως δημιούργησε μία νέα ανάλαφρη και ενημερωτική τηλεόραση. Το 2012 υπέστη ένα σοβαρό έμφραγμα και νοσηλεύτηκε για αρκετές εβδομάδες στο Ιατρικό Αθηνών.

Σταμάτης Μαλέλης

Λίγους μήνες αργότερα και για λόγους που δεν έγιναν κατανοητοί και χωρίς εμφανή αιτία μετακόμισε στο νέο ΣΚΑΪ που είχε χαμηλή τηλεθέαση. Προσπάθησε με καινοτομίες και νέες εκπομπές να κάνει ανταγωνιστικό το νέο του κανάλι. Στα τέλη 2017 ζήτησε και ανέλαβε το ρόλο του Συμβούλου ενημέρωσης ώστε να ασχοληθεί με την πολιτική. Το 2019 έφυγε από τον ΣΚΑΪ και ανέλαβε σύμβουλος στο νέο διαδικτυακό κανάλι ONE το οποίο αποδείχθηκε πρωτοποριακό.

Τον Οκτώβριο του 2019 επανήλθε στο MEGA μετά από 27 χρόνια, το οποίο ξαναβγήκε στον αέρα στις 17 Φεβρουαρίου και προσπαθεί και πάλι να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο. Το 2018 πήρε το ειδικό βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για τις καινοτομίες που επέφερε στην ελληνική τηλεόραση.

Στον έντυπο Τύπο αρθρογράφησε στις εφημερίδες Καθημερινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Εφημερίδα των Συντακτών, Ελεύθερος Τύπος και άλλες. Ξεκίνησε από τις φοιτητικές εφημερίδες Αγωνιστής και Φοιτητής. Το 2009, ο Σταμάτης Μαλέλης δημιουργεί την πρώτη σχολή τηλεόρασης, την New Media Studies.