«Υπήρχαν αντιδράσεις...» - Ο Μπουγιούρης ''δίκασε'' πολύ γνωστό σκηνοθέτη για έντονη συμπεριφορά

«Όταν εγώ μίλησα, ήταν μια περίοδος πολύ έντονης...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Υπήρχαν αντιδράσεις...» - Ο Μπουγιούρης ''δίκασε'' πολύ γνωστό σκηνοθέτη για έντονη συμπεριφορά

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης έδωσε μια εκτενή και χωρίς αμφιβολία εξομολογητική συνέντευξη στο Happy Day την Τρίτη 3/5 και μεταξύ άλλων μίλησε για το αν τελικά χώρισε με την σύντροφο του Κλέλια Μενελάου αλλά και τις μέχρι τώρα συνεργασίες του στο θέατρο.

Ο ηθοποιός έχει χαράξει έναν πολύ όμορφο δρόμο τόσο με τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις όσο και με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε γνωστά σίριαλ. Μέχρι και σε παραγωγή στο Ιράν βρέθηκε περιγράφοντας με πολύ όμορφα λόγια την εμπειρία του εκεί και όχι την πολύ καλή αμοιβή, που πήρε.

Όσο για τις δύσκολες συνεργασίες αναφέρθηκε και σε αυτές στην προσπάθεια του να ενισχύσει και εκείνος με τη σειρά του το κίνημα metoo, που έχει ξεκινήσει από το χώρο του και έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την εξάλειψη των κακοποιητικών συμπεριφορών.

Oι δηλώσεις του Παναγιώτη Μπουγιούρη για τις δύσκολες συνεργασίες στο θέατρο

«Έχω συνεργαστεί με αυστηρούς σκηνοθέτες. Νομίζω πως ισχύει το «με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις». Θεωρώ ότι αυτή είναι μια λίγο παλιομοδίτικη συμπεριφορά που κάποτε επικρατούσε στο ελληνικό θέατρο. Είχα αναφερθεί και στη συνεργασία μου με τον Στάθη Λιβαθινό. Οι οπτικές, οι τακτικές, οι μέθοδοι έχουν αλλάξει σήμερα και δεν μπορούν να είναι οι ίδιες».

«Όταν εγώ μίλησα, ήταν μια περίοδος πολύ έντονης αναμόχλευσης γενικότερα στον καλλιτεχνικό χώρο και τη δεδομένη στιγμή βρέθηκα και γω στη θέση που μου απαιτήθηκε να πάρω και γω τη θέση μου όπως και έγινε. Υπήρχαν αντιδράσεις φυσικά αλλά κυρίως ήταν πολύ θετικές».

«Το μεγαλύτερο δέλεαρ για να βρεθώ στην παραγωγή που γυρίστηκε στο Ιράν ήταν το καλλιτεχνικό και όχι τόσο το οικονομικό παρότι αμείφθηκα καλά» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Σταματίνας Τσιμτσιλή στον Alpha. «Έστελνα φωτογραφίες στη μαμά μου και πάθαινε σοκ με την εμφάνιση μου! Δεν με αναγνώριζε».

«Για τον ηθοποιό όταν δεν αμείβεται είναι...» - Ο Μπουγιούρης μιλά για δουλειά που δεν πληρώθηκε

Μία εξαιρετικά αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε το πρωί της Πέμπτης 28/4 στην εκπομπή «ΜΕGA Καλημέρα» ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Ο ηθοποιός που πρόσφατα βίωσε στιγμές αγωνίας με συγγενή του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιτυχία και την αναγνωρισιμότητα που του έφερε η δουλειά του, ωστόσο αποκαλύπτει και ορισμένα σκηνικά με απλήρωτη δουλειά και με θαυμάστριες.

«Η επιτυχία ήρθε σταδιακά και με σωστές δόσεις, η αναγνωρισιμότητα ήρθε ερήμην μου. Πήγαινα καθημερινά στο γύρισμα να δουλέψω τα κείμενά μου, φυσικά καταλάβαινα ότι η δουλειά στην οποία συμμετέχω γνωρίζει επιτυχία, από την άλλη πλευρά είχα την προστασία της δουλειάς καθ’ εαυτής. Δεν καβάλησα το καλάμι, αλλά μπορεί να βρεθεί κάποιος να πει «κούνια που τον κούναγε». Δεν έχω βιώσει αποτυχία, οπότε δεν έχω και την πικρή γεύση. Την επιτυχία τη χαιρόμουν ως ένα σημείο, δεν την θεωρούσα δεδομένη», είπε.

Επιπλέον ανέφερε ότι έχει μείνει απλήρωτος από δουλειά, ωστόοσο δεν κινήθηκε νομικά: «Για μένα πιο δυσάρεστο για τον ηθοποιό όταν δεν αμείβεται γιατί αισθάνεται ότι ακυρώνεται, ότι είναι άχρηστος, ότι η υπηρεσία του ήταν άνευ λόγου και δεν χρειάζεται να πληρωθεί».

«Ο καθένας στο θέατρο μπορεί να κουβαλάει στην ψυχή του τραύματα, που νομίζει ότι μέσα από την τέχνη θα τα γιατρέψει», δήλωσε.

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης αποκάλυψε ένα περιστατικό με μία φανατική θαυμάστρια, αλλά και το… περίεργο δώρο που του έκανε. «Μία κοπέλα ήθελε το κινητό μου, το απέφευγα πολύ ευγενικά και μου έφερε συσκευή με κάρτα για να την πάρω».