«Πώς τόλμησαν...» - Ξέσπασε ο Νίκος Μουτσινάς για την επιστολή των 7 ιερέων για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Η οργισμένη τοποθέτησή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Πώς τόλμησαν...» - Ξέσπασε ο Νίκος Μουτσινάς για την επιστολή των 7 ιερέων για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής (3/5) εκπομπής του, ο Νίκος Μουτσινάς θέλησε να σχολιάσει την επιστολή που έστειλαν 7 ιερείς στον Πρωθυπουργό προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καμπάνια που κυκλοφόρησε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Εξοργισμένος ο Νίκος Μουτσινάς για την επιστολή των 7 ιερέων

«Κανείς δεν θέλει την αλλαγή, ξεβολεύεσαι και λίγο. Βγήκαν κάποιοι, 7 ιερείς και έγραψαν επιστολή στον πρωθυπουργό. Ούτε για την Πάτρα, ούτε για τη φτώχεια αλλά για την καμπάνια. Αδιανόητο; Πώς τόλμησαν να κάνουν αυτό το ποστ;

Αντέδρασαν γιατί λένε ότι είναι παρέκκλιση και διαστροφή της φύσης. Να κάνω μια ερώτηση. Μιλάμε για έναν Θεό που αγαπάει ναι; Που ο Χριστός είχε δίπλα του ληστές και πόρνες και ήταν κόντρα στην εποχή τότε. Η ψυχή έχει φύλο; Η ψυχή δεν κρίνεται; Πάντρεψέ τους και τελείωνε! Είναι κουραστικό γιατί μιλάμε για τα αυτονόητα. Κουνήστε το κεφάλι σας δεξιά και αριστερά», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μουτσινάς.

Λίγα λόγια για την καμπάνια «Πες το ναι»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σκηνοθέτησε μία καμπάνια για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών με στόχο την δημιουργία νόμου που επιτρέπει τον γάμο και την τεκνοθεσία από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Ο ίδιος μεγάλωσε έχοντας την αποδοχή της οικογένειάς του και μάλιστα τα λόγια της μητέρας του συγκινούν.

Το δικαίωμα αυτό στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι πλήρως κατοχυρωμένο, εικοσιένα χρόνια αφότου η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2001.

Στις χώρες αυτές δεν ανήκει ακόμα η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειές.

Ο ηθοποιός αναφέρει ειδικότερα, μέσα από το βίντεό του, πως πάντοτε τα άτομα αυτά υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μέσω των γνώριμων στιγμιοτύπων της ζεστασιάς της οικογένειας προσπαθεί να δώσει την ευκαιρία στα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν ένα αντίστοιχο ελπιδοφόρο μέλλον, χωρίς να έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Εάν θέλεις κι εσύ να συνεισφέρεις και να βοήθησεις στην προσπάθεια μπορείς να πατήσεις στο link και να δώσεις την θετική σου ψήφο.